Samsung Galaxy Tab S6: Ďalší tablet sa dočkal Androidu 11 s One UI 3.1

Samsung Galaxy Tab S6 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Spoločnosť Samsung začala prednedávnom aktualizovať na systém Android 11 a nadstavbu One UI 3.1 aj svoje tablety. Po Samsung Galaxy Tab S7 a Tab S7+ sa podľa portálu GSMarena dočkal aj dva roky starý model Samsung Galaxy Tab S6.

Aktualizácia prináša aj najnovšiu bezpečnostnú záplatu

Samsung Galaxy Tab S6 bol predstavený ešte v apríli 2019, takže u neho stále platí záruka systémových aktualizácií. Navyše bol  vo výbere zariadení, ktorým nedávno Samsung predĺžil záruku bezpečnostných aktualizácií na 4 roky. V línií tabletov Galaxy Tab bol prvým modelom, ktorý dostal pripojiteľnú klávesnicu s touchpadom. Vďaka nej a peru S Pen je plnohodnotným pracovným nástrojom.

Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com

Aktualizácia by mala byť zatiaľ dostupná v Nemecku a len pre LTE model. Na ďalších trhoch sa má objaviť v najbližších dňoch. Pre Wi-Fi model bude dostupná pravdepodobne až v máji. Jej označenie je T865XXU4CUB7 a veľkosť 2,2 GB. Používateľov nepoteší len Androidom 11 a nadstavbou One UI 3.1, ale aj marcovou bezpečnostnou záplatou systému. Dostupnosť aktualizácie tablet používateľom oznámi automaticky, alebo si ju môžu overiť v nastaveniach manuálne.

Neprehliadnite:

Samsung je v aktualizáciách veľmi aktívny, snaží sa aj konkurencia

Samsung v posledných mesiacoch zásadne zlepšil svoj prístup k softvérovej podpore. Už koncom jesene sa pustil do aktualizácii svojich smartfónov na najnovší systém Android 11 . Ako prvé ho samozrejme dostali minuloročné vlajkové modely série Galaxy Note 20 a Galaxy S20 vrátane modelu Galaxy S20 FE . Nasledovali vlajkové lode série Galaxy S10 a Galaxy Note 10 z roku 2019.

Nezabudlo sa ani na ich upravené verzie Galaxy S10 Lite a Galaxy Note 10 Lite. Neprekvapila ani aktualizácia drahých skládacích zariadení Galaxy FoldGalaxy Z Fold 2 a Galaxy Z Flip. Prekvapením bol ale určite Android 11 pre lacnejšie modely Galaxy M21 Galaxy M31.

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Snaží sa ale aj konkurencia. Nokia už aktualizovala na Android 11 svoj prvý model Nokia 8.3 5G. Japonská spoločnosť Sony  zase po novom roku spustila aktualizáciu pre svoje smartfóny Xperia 10 IIXperia 5 II alebo Xperia 1 a 5. Motorola ako prvé začala s distribúciou Androidu 11 pre svoj smartfón Motorola moto g pro a ďalšie majú nasledovať.

Xiaomi aktualizoval množstvo svojich smartfónov vrátane modelov samostatnej značky Redmi. Príkladom je Redmi Note 9S.  Huawei zase priniesol na modely Huawei P40, P40 Pro a Mate 30 Pro nadstavbu EMUI 11.  OnePlus už dávnejšie aktualizoval modely OnePlus 8 a 8 Pro. Dostali OxygenOS 11 postavený na systéme Android 11.  Tento týždeň sa dostalo aj na bestseller minulého leta OnePlus Nord.

Náš tip
Crash Bandicoot: On the Run! príde na mobily už v tomto mesiaci
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...