Akú rýchlosť nabíjania prinesie Samsung Galaxy S25 Ultra? Mnohých možno prekvapí

Nielen kapacita batérie, ale aj rýchlosť jej nabíjania je dôležitým parametrom, podľa ktorého sa niektorí zákazníci rozhodujú, aký model telefónu si kúpia. Kým niektorí výrobcovia už bežne používajú aspoň 65 W technológiu rýchleho nabíjania, pre Samsung zariadenia je maximom 45 W, aj to iba v prémiových zariadeniach, ako je Galaxy S24+ alebo Galaxy S24 Ultra. Základný top model tohtoročnej eskovej série dokonca disponuje iba 25 W nabíjaním, ktoré len s ťažkosťou dnes môžeme nazvať rýchlym.

Mohlo by vás zaujímať:

Samsung Galaxy S24 | Zdroj: Tomáš Kanálik

Vlajkové lode konkurenčných výrobcov sa už pýšia 80 W aj 120 W nabíjaním, pričom sa podľa ich ubezpečenia nemusíme obávať o degradáciu a poškodenie akumulátora ani pri dlhodobom používaní. Technológiu nabíjania si zvyčajne každý výrobca vyvíja sám, prípadne v kooperácii. Aj Samsung pracuje na novej technológii, ktorá by skrátila čas telefónu strávený na nabíjačke. Očakávalo sa, že s rýchlejším 65 W nabíjaním príde už tento rok, no séria S24 dostala staré rýchlosti.

Preto sa začal spomínať rad Galaxy S25, konkrétne model Ultra, ktorý by mohol podporovať 65 W technológiu. Zrejme však ostanú fanúšikovia sklamaní. Tipér Sawyer Galox tvrdí, že aj S25 Ultra príde s 5 000 mAh batériou a 45 W tradičnou Li-Ion technológiou. Samsung vraj zmenil názor a chce šetriť náklady. Informáciu priniesol web gizmochina.com.

Nabíjačka | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Aj keď sa rýchlosť nabíjania u Samsungu nezvyšuje, zlepšila sa aspoň výdrž na jedno nabitie. Môže za to vyladený systém spolu s energeticky úsporným čipsetom. Zákazníci by však určite uvítali, ak by sa rýchlosť nabíjania Samsung zariadení ku konkurencii aspoň priblížila.

Náš tip
Google vylepšuje aplikáciu Kontakty. Koniec chaosu, prichádza jednoduchosť
Disqus Comments Loading...