Tri ďalšie smartfóny Samsungu dostávajú aprílovú bezpečnostnú záplatu

Redakcia

Spoločnosť Samsung priniesla na niektoré svoje zariadenia aprílovú bezpečnostnú záplatu ešte pred samotným Googlom. Teraz ju podľa portálu SamMobile dostávajú smartfóny Samsung Galaxy A20, Galaxy A30 a Galaxy A70.

Aktualizácia je zatiaľ dostupná na zahraničných trhoch

Všetky tri smartfóny boli predstavené v roku 2019. Aktualizácia pre Samsung Galaxy A20 (SM-A205FN) má označenie A205FNXXSABUD1. Momentálne je dostupná v Afganistane, Arménsku, Azerbajdžane, Saudskej Arábii, na Ukrajine a v Uzbekistane. V Južnej Kórei, kde sa predáva verzia modelu SM-A205S, je označenie aktualizácie A205SKSU7BUD2.

Samsung Galaxy A20s

Aktualizácia pre Samsung Galaxy A30 je zatiaľ dostupná len v Spojených arabských emirátoch pod označením A305FDDS6BUD4. Pre Samsung Galaxy A70 s modelovým označením (SM-A705FN), ktorý sa predával v Európe, je aktualizácia pod číselným označením A705FNXXS5DUD1 dostupná zatiaľ len na Ukrajine.

Samsung Galaxy A70 | Foto: Redakcia

Aprílová bezpečnostná záplata opravuje viacero chýb a bezpečnostných rizík v systéme Android. Dostupnosť aktualizácie si môžete overiť v sekcii Nastavenia -> Aktualizácia softvéru -> Stiahnuť a nainštalovať. Pred aktualizáciou sa ubezpečte, že máte batériu smartfónu nabitú aspoň na 70 % jej kapacity.

Ako sú na tom s aktualizáciami konkurenčné značky?

V aktualizáciách je aktívna aj konkurencia Samsungu. Motorola nedávno aktualizovala svoje smartfóny Motorola moto hyper a Motorola moto g 5G plus na Android 11. Japonská spoločnosť Sony spustila po novom roku aktualizáciu pre svoje smartfóny Xperia 10 IIXperia 5 II alebo Xperia 1 a 5. Xiaomi aktualizoval množstvo svojich smartfónov vrátane modelov samostatnej značky Redmi. Príkladom je Redmi Note 9S alebo Redmi Note 7 Pro. Nokia už dávnejšie aktualizovala na Android 11 svoj prvý model Nokia 8.3 5G.

Huawei  priniesol na modely Huawei P40, P40 Pro a Mate 30 Pro nadstavbu EMUI 11. OnePlus pred časom aktualizoval modely OnePlus 8 a 8 Pro. Dostali OxygenOS 11 postavený na systéme Android 11. Koncom minulého mesiac sa dostalo aj na bestseller minulého leta OnePlus Nord. Aktualizácie pre svoje modely nedávno potvrdila aj spoločnosť LG. A to napriek tomu, že oficiálne oznámila koniec výroby smartfónov.

Náš tip
Twitter pridáva možnosť nahrávať fotky v 4K rozlíšení
Disqus Comments Loading...