Google má dôvod na radosť. Môže za to práve ich WearOS

Spoločnosť Google sa môže tešiť z úspechu operačného systému WearOS, ktorý používajú známe spoločnosti pre svoje inteligentné hodinky. Na internete sa objavili štatistiky predaja v porovnaním s minulým rokom. Portál SamMobile zverejnil bližšie informácie.

WearOS nepoužíva iba Samsung, ale aj ďalšie spoločnosti

Samsung prvý krát použil WearOS pre sériu Galaxy Watch4 a odvtedy ho nájdeme v každom ich modeli. Operačný systém však nepoužíva iba Samsung, ale aj iné spoločnosti ako napríklad OnePlus, Oppo a Xiaomi. Aj vďaka týmto zariadeniam, Google so svojim WearOS napreduje.

Očakáva sa, že nová séria smart hodiniek Galaxy Watch7 s operačným systémom WearOS bude predstavená už v júli tohto roku spolu s novinkou, ktorou má byť smart prsteň Galaxy Ring. Aktuálne je na trhu dostupná séria Galaxy Watch6, ktorá taktiež prispieva k popularite operačného systému WearOS.

Samsung Galaxy Watch6 Classic

Na základe posledných štatistík predaj smart hodiniek s týmto systémom by mal oproti minulému roku stúpnuť až o 6 %. Tento nárast sa týka trhu mimo Číny. Naopak, na čínskom trhu by mal predaj klesnúť o 3 %. Práve tam výrazne dominujú smart hodinky s operačným systémom HarmonyOS, ktorých predaj stúpne až na 61 %.

WearOS podiel na trhu | Zdroj: SamMobile.com

Zaujímavosťou je, že štatistika predaja hodiniek s týmto operačným systémom pravdepodobne stúpne na úkor operačného systému watchOS od spoločnosti Apple. Ten by mal v tomto roku klesnúť o 4 %. Je teda otázkou, či sa používatelia Apple Watch rozhodli pre zmenu a zaobstarali si smart hodinky so systémom WearOS.

Aj napriek tomu, že je tento operačný systém čoraz viac obľúbený, potreboval by určité vylepšenia. Konkrétne môže byť reč o lepšej výdrži batérie alebo kompatibilite s Google TV a bezdrôtovými slúchadlami. Avšak spoločnosť sa aj napriek tomu môže tento rok tešiť z pekného úspechu.

Náš tip
Dve blízke značky smartfónov ovládajú spolu viac než tretinu čínskeho trhu. Ako je na tom globálny?
Disqus Comments Loading...