Skvelé správy! Zoznam zariadení s aktualizáciou na One UI 6.1 a Galaxy AI sa ešte rozšíril. Má to však háčik

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Najnovšia verzia používateľského prostredia One UI 6.1, ktorého súčasťou sú funkcie pokročilej umelej inteligencie pomenovanej Galaxy AI, prišla so sériou top modelov Samsung Galaxy S24. Postupne výrobca sprístupňuje nové funkcie aj pre staršie zariadenia.

Mohlo by vás zaujímať:

Pôvodne sa hovorilo iba o aktualizácii minuloročných prémiových modeloch smartfónov a tabletov, no postupne sa umelá inteligencia dostáva aj na ešte staršie zariadenia. Tento mesiac by mal byť update sprístupnený pre Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4, sériu Galaxy S22 aj prémiové tablety Galaxy Tab S8.

Séria Samsung Galaxy S21

Web sammobile.com však priniesol novú informáciu, ktorá poteší majiteľov smartfónov radu Galaxy S21 a skladačiek Galaxy Z Flip3 a Galaxy Z Fold3. Nedostanú však všetky funkcie Galaxy AI, ale iba vybrané. Aktualizácia odštartovala v Južnej Kórei a očakáva sa, že sa neskôr rozšíri aj na globálny trh.

Nové funkcie AI, ktoré budú sprístupnené:

  • Séria Galaxy S21: prístup ku Circle to Search,ktorá umožňuje nakreslením kruhu okolo objektu jednoducho ho identifikovať a vyhľadať o ňom informácie
  • Galaxy Z Flip3: rovnako ako rad S21 získa funkciu Circle to Search od Google
  • Galaxy Z Fold3: získa širšiu škálu funkcií Galaxy AI než Flip3. Patria sem tapety generované AI, Webový asistent, Asistent pre poznámky, automatické šablóny v aplikácii Samsung Notes, živý preklad jazykov, návrhy na úpravu obrázkov, generatívne úpravy fotografií, režim tlmočníka a prepis hlasu v aplikácii Voice Recorder.
Na veľkom displeji sa pracuje pohodlne | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Cieľom Samsungu je priniesť funkcie Galaxy AI do konca roka do viac než 100 miliónov zariadení po celom svete. V lete sa dočkáme nových modelov smartfónov s ohybným displejom Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, v ktorých už pobeží One UI 6.1 s Galaxy AI.

Náš tip
Na európsky trh prichádza ďalšie véčko s ohybným displejom a bezkonkurenčnou cenou
Disqus Comments Loading...