Váš Huawei možno onedlho dostane beta verziu EMUI 12 | Zoznam

Miroslav Schwamberg

Nie je to tak dávno, čo Huawei svetu predstavil vlastný operačný systém HarmonyOS, zatiaľ dostupný len pre čínske verzie jeho zariadení. Výrobca však stále myslí aj na smartfóny predávané mimo domáceho trhu a pomaly sa pripravuje na aktualizovanie viacerých modelov na EMUI 12. Novinku priniesol portál Android Community.

Začiatkom tohto mesiaca spustil globálne beta testovanie pre majiteľov modelov Mate 40 Pro, P40, P40 Pro, P40 Pro Plus, Mate 30 Pro. Možnosť prihlásiť sa do EMUI 12 beta programu dostali najprv používatelia z Ruska a východnej Ázie, no teraz sa program otvára aj pre niektoré európske krajiny. Vydanie stabilnej verzie je plánované na začiatok roka 2022.

Zariadenia, ktoré dostanú stabilnú aktualizáciu v prvej polovici roku 2022

Aktualizáciu dostane aj niekoľko modelov zo sérii Huawei Nova a Y – Nova 7, Nova 7 SE, Nova 7i, Nova 5t, Nova 4/4E, Y9 Prime 2019, Y9s a Y8p.

Huawei nova 9 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Čo prinesie EMUI 12?

EMUI 12 je síce stále nadstavba postavená na operačnom systéme Android, no prinesie aj niekoľko funkcií z HarmonyOS. Cieľom novej verzie nadstavby je priniesť vylepšenú spoluprácu viacerých zariadení, lepší výkon a väčší dôraz na ochranu súkromia. Taktiež ponúkne krajšie animácie a nový ovládací panel, s ktorým sa ľahko dostanete nie len k najčastejšie používaným nastaveniam, ale napríklad aj k možnosti jednoducho preniesť video zo smartfónu na inteligentnú obrazovku.

Náš tip
Kedy to skončí? Biden podpísal ďalšie zákazy pre ZTE a Huawei
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...