Samsung Galaxy S10 dostáva na Slovensku novú aktualizáciu

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Tri roky stará vlajková loď Samsung Galaxy S10 dostáva na Slovensku novú aktualizáciu softvéru, na ktorú nás upozornil čitateľ Matej. Čo prináša?

Aktualizácia by mala byť dostupná aj pre modely Galaxy S10e a Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10 prišiel na trh začiatkom roku so systémom Android 9.0 Pie. Nedávno tento smarfón dostal už svoju tretiu systémovú aktualizáciu v podobe Androidu 12. Teraz dostáva februárovú bezpečnostnú záplatu systému. Malo by to platiť aj pre jeho nižší model Galaxy S10e a aj vyšší model Galaxy S10+.

Samsung Galaxy S10 dostáva na Slovensku aktualizáciu | Zdroj: čitateľ Matej

Aktualizácia softvéru má číselné označenie G973FFXSEGVA9 a veľkosť 152,42 MB. Februárová bezpečnostná záplata opravuje tucet chýb a zraniteľnosti v systéme Android a 19 chýb v softvéri spoločnosti Samsung. Patrí medzi aj niekoľko chýb zabezpečenia v nastaveniach SettingsReceiver, DeX Home a DeX pre PC.

Samsung Galaxy S10 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Aktualizácia je distribuovaná formou OTA a systém by vám jej dostupnosť mal oznámiť automaticky. Skontrolovať si ju môžete samozrejme aj manuálne v sekcii Nastavenia > Aktualizácia softvéru > Stiahnuť a nainštalovať. Pred aktualizáciou sa uistite, že máte dostatočne nabitú batériu a telefón musí byť pripojený k Wi-Fi sieti. Ak váš dátový balíček nie je obmedzený, môžete samozrejme využiť aj mobilnú dátovú sieť.

Nemali by ste prehliadnuť:

✅ Polícia upozorňuje na nebezpečné SMS správy, ktoré zaplavili Slovensko
✅ Huawei P50 Pro vs Google Pixel 6 Pro: Ktorý smartfón fotí lepšie? | ANKETA
✅ Najlepšie slovenské Android aplikácie za mesiac (2/2022)

Ako je na tom konkurencia?

V aktualizáciách je aktívna aj konkurencia. Vlajkové smartfóny OnePlus 9 a 9 Pro dostali nedávno aktualizácia, ktorá okrem zabezpečenia vylepšila aj niektoré ich funkcie. Systém Android 12 dostali nedávno aj Nokia G50 alebo vlajkové smartfóny Asus Zenfone 8 a 8 Flip. A Huawei nedávno aktualizovalo vlajkový smartfón Huawei P30 Pro z roku 2019.

Náš tip
Unikátny tablet TCL NXTPAPER 10s na Slovensku: Môžete naň písať a čítať z neho ako z knihy
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...