Samsung Galaxy Watch7 má priniesť podporu merania cukru v krvi

Samsung Galaxy Watch6 Classic

Predstavenie novej generácie smart hodiniek Samsung Galaxy Watch7 sa očakáva až o dva mesiace, ale už dnes sú o nich známe prvé informácie. Podľa portálu PusleNews  majú priniesť neinvazívne monitorovanie hladiny cukru v krvi.

Galaxy Watch 7 posunie zdravotné funkcie na ďalšiu úroveň

Už dlhšie sa vie, že spoločnosť Samsung má uviesť na trh novú generáciu svojich hodiniek až v troch verziách. A všetky tri by mali disponovať schopnosťou monitorovať hladinu cukru v krvi používateľa. Už minulá generácia Samsung Galaxy Watch6 pritom patrí vďaka podpore merania EKG k najlepším zdravotným smart pomôckam na trhu.

Minuloročné smart hodinky Samsung Galaxy Watch6 Classic | Zdroj: Filip Spevár

Portál sa opiera o správu Hon Paka, ktorý pôsobí ako SVP spoločnosti Samsung Electronics a je vedúcim digitálnej zdravotnej starostlivosti. Hon Pak podľa správy diskutoval v medicínskom centre spoločnosti v Soule s vedením Samsungu o pokroku v monitorovaní hladiny cukru v krvi a jeho implementáciu do nositeľných zariadení vrátane hodiniek Galaxy Watch7.

Správa neobsahuje žiadne podrobnosti o tom, na akom princípe by meranie cukru v krvi fungovalo.  Z viacerých dôvodov však musí ísť o neinvazívnu metódu. Jednou z ďalších tém bola aj implementácia algoritmov umelej inteligencie (AI) v monitorovaní zdravia, či pokrok v zisťovaní srdcovej arytmie a hypertenzie.

Predstavenie Galaxy Watch7 už v júli?

Očakáva sa, že séria Samsung Galaxy Watch7 bude predstavená 10. júla spolu so smart prsteňom Galaxy Ring, skladacím smartfónom Galaxy Fold6 a véčkom Galaxy Flip6. Všetky tri modely Galaxy Watch7 by mal poháňať nový čipset Exynos W940. Má byť o 50 % účinnejší ako jeho predchodca. Opäť ho doplní 32 GB úložného priestoru.

Náš tip
Nová aktualizácia Telegramu pridáva množstvo nových funkcií

 

 

Disqus Comments Loading...