Honor 9: Kúpa, ktorá sa vyplatí | RECENZIA

Honor je medzi fanúšikmi dostupných smartfónov s výborným pomerom ceny a výkonu už nejaký čas veľkým favoritom. Za posledné roky sme sa od dcérskej značky spoločnosti Huawei totižto dočkali viacerých zariadení, ktoré nás prekvapili práve zaujímavou hardvérovou výbavou a cenou, ktorá značne podlieza viaceré vlajkové lode. Presne taký je aj Honor 9, ktorý sa svojou výbavou opäť veľmi podobá na Huawei P10. Práve s týmto smartfónom má viaceré spoločné črty, aj keď po dizajnovej stránke ide o dve viac menej odlišné zariadenia.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Obsah balenia: UNBOXING

Balenie Honoru 9 neskrýva žiadne veľké prekvapenia. Už sme si zvykli, že k dnešným smartfónom zvyknú výrobcovia pribaliť aj zadný ochranný kryt a nástroj pre vyberanie SIM. Naša verzia Honoru 9 je pritom dual SIM, takže slot pre SIM je hybridný a pojme buď dve nano SIM karty alebo jednu nano SIM a jednu pamäťovú kartu microSD. Samozrejmosťou je tiež prítomnosť rýchlej nabíjačky Quick Charge a USB C kábla.

Konštrukcia: Pripomína všelikoho

Honor 9 svojim dizajnom a konštrukčným spracovaním pripomína viacero zariadení, ktoré sa predávajú u nás alebo v zahraničí. Asi najviac sa podobá na minuloročný Samsung Galaxy S7, či dokonca čínsky Xiaomi Mi6. Po konštrukčnej stránke teda nejde o nijako výnimočné zariadenie, aj keď jedna vec je v prípade tohto modelu predsa len extra. Tou je zadná stena, ktorá vďaka až pätnástim vrstvám a povrchu z odolného skla vytvára žiarivý kovový efekt.

Celá zadná strana je po bokoch zaoblená a plynulo prechádza do kovového rámu zariadenia. 2,5D sklom je pokrytá aj predná strana chrániaca displej. Vďaka oblým krivkám je držanie zariadenia v ruke skutočne pohodlné a nebude robiť problémy ani nežnejšiemu pohlaviu. To by mohli zaujímať aj rôzne farebné prevedenia. U nás sa Honor 9 predáva, alebo bude predávať, v zafírovo modrom, ľadovo sivom a neskôr aj v antracitovo čiernom prevedení. Zadný kryt inak neprináša žiadne veľké prekvapenia. Tak ako by sme od nástupcu Honoru 8 očakávali, výrobca tu umiestnil dvojicu snímačov duálneho fotoaparátu, ako aj duálny dvojtónový LED blesk a laserové zaostrovanie.

Predná strana je inak klasický Huawei. Pod 5,15″ displejom tak nájdete kapacitný snímač odtlačkov prstov, ktorý zároveň funguje aj ako tlačidlo domov. Po jeho bokoch sa ale nachádzajú ďalšie dve kapacitné tlačidlá (podsvietené), ktoré sú na rozdiel od mnohých iných programovateľné. Resp., môžete zmeniť ich funkcionalitu alebo ich úplne vypnúť a ponechať zapnuté iba navigáciu pomocou gest hlavného tlačidla. Nad displejom potom nájdete štandardnú zostavu s telefónnym reproduktorom, notifikačnou LED diódou, prednou kamerou a niekoľkými ďalšími snímačmi.

Boky Honoru 9 sú vyrobené z kovu a dodávajú mu pevnosť a eleganciu. V konektorovej výbave nechýba USB C konektor a svoje pevné miesto si tu našiel aj 3,5 mm audio jack. Jeho prítomnosť, pri pohľade na viaceré vlajkové lode, dnes už pritom nie je vôbec samozrejmosťou. Samozrejmosťou v prípade Honor deviatky ale je prítomnosť hlasného reproduktora umiestneného v spodnej časti, ako aj hybridného slotu pre dve nanoSIM, prípadne jednu nanoSIM a pamäťovú kartu microSD. Bonusom je IR dióda, ktorá je situovaná navrchu a umožňuje ovládať domáce elektrospotrebiče. Tlačidlá pre ovládanie hlasitosti a zapnutie sú štandardne umiestnené napravo.

Honor 9 je zostrojený veľmi precízne a po konštrukčnej stránke patrí medzi súčasnú špičku. Nie každému však ale musí vyhovovať sklenené vyhotovenie, ktoré je náchylnejšie na poškodenie a poškriabanie. Hlavne zadná strana, ktorá je úplne hladká, sa časom pri pokladaní na stôl alebo iné rovné plochy, určite poškodí. Aj my sme už po týždni opatrného zaobchádzania nejaký ten škrabanček našli. Aj preto odporúčame pri jej ochrane použiť dodávaný kryt alebo zakúpiť ochrannú fóliu. Taktiež, pri používaní telefónu treba dávať pozor kde ho pokladáte. Kvôli hladkému povrchu sa totižto telefón ľahko šmýka už aj na mierne naklonených plochách. Nevýhodou je tiež to, že lesklá zadná strana viditeľnejšie zachytáva odtlačky, aj keď určite nie až tak, ako napríklad HTC U11 alebo Sony Xperia XZ Premium.

Veľa našich čitateľov tiež zaujímal stav oleofóbnej vrstvy smartfónu. Tu musíme povedať, že k nej nemáme žiadne výhrady a svoju funkciu plní veľmi dobre. Prsty sa po povrchu skla pohybujú s ľahkosťou a sklo je zároveň aj dostatočne odolné voči zachytávaniu odtlačkov. Navyše, aj tie sa dajú pomerne ľahko vyčistiť.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Displej a snímač odtlačkov prstov

Honor 9 je vybavený 5,15″ displejom s rozlíšením Full HD, ktorý poskytuje výborné podanie farieb, ako aj kontrast a jas. Ten je dostatočný aj pre pohodlné používanie smartfónu počas slnečných letných dní. Novinkou je funkcia, ktorá má pri prudšom svetle zlepšiť čitateľnosť tým, že zvýši jas displeja na úplne maximum a upraví aj niektoré vlastnosti obrazu. Čo sa týka ostatných vlastností, tak tu nemáme k panelu žiadne výhrady. Okrem kvalitného obrazu totižto poskytuje aj výborné pozorovacie uhly.

Honor 9 ponúka tiež niekoľko nastavení obrazu. Asi tým najdôležitejším a zároveň aj najkomplexnejším je vyváženie bielej farby a jej teploty. Okrem prednastavených profilov (natívne, teplé a studené) sa dá teplota farieb zvoliť aj pomocou diagramu farebného priestoru. Farby tak môžu byť tónované viac do červenej, zelenej, modrej, zelenej, žltej alebo ľubovoľne inej.

Medzi nastaveniami nechýba napríklad ani možnosť ovládať zariadenie v rukaviciach, či zapnutie ochrany zraku. Tá zmení farby displeja do žltkastého tónu, ktorým odfiltruje modrú zložku svetla. Práve tá spôsobuje vo večerných hodinách únavu očí. Ochranu zraku je možné aktivovať manuálne bez časových obmedzení, alebo nastavením presného harmonogramu.

Za zmienku stojí aj samotný snímač odtlačkov prstov. Ten sa presunul zo zadnej na prednú stranu pod displej. Okrem toho, že je veľmi rýchly a spoľahlivý, tak zvládne aj nejaké tie úlohy navyše. Fungovať totižto môže aj ako domovské tlačidlo a zastúpiť môže tiež funkcie dvoch kapacitných tlačidiel po jeho stranách. Stačí aktivovať funkciu “Jedného navigačného tlačidla”. Stlačením prsta na snímači sa vrátite o krok späť, jeho podržaním sa dostanete na domovskú obrazovku a posunom do strán aktivujete multitaskingové menu. Nadstavba v tomto prípade počíta aj s hlasovým asistentom Google Now. Toho spustíte posunom prsta spod displeja smerom nahor.

Na toto nové fungovanie si musíte chvíľu zvykať, no vzhľadom na to, že k dispozícii sú aj kapacitné tlačidlá, tak v jeho použití veľký význam nevidíme. Iné to je napríklad v prípade Huaweiu P10, kde táto funkcia rozšíri plochu displeja tým, že odstráni softvérové navigačné tlačidlá. V prípade Honoru 9 je rýchlejšie a spoľahlivejšie využívanie kapacitných tlačidiel.

Výkon a pamäť

Honor 9 ponúka totožnú výbavu s vlajkovou loďou Huawei P10. Disponuje výkonným procesorom Kirin 960, 4GB operačnou pamäťou RAM, ako aj dostatočne veľkým interným úložiskom s kapacitou 64 GB. Výkon je samozrejme viac než dostatočný a poskytuje skvelý používateľský zážitok. Honor 9 exceluje v rýchlosti reakcií, ale aj pri prehrávaní videí či prehliadaní webových stránok. Jednoducho, naplní očakávania aj náročnejších používateľov. Honor 9 ale určite nepatrí medzi najvýkonnejšie zariadenia na trhu, aj keď rýchlosťou sa s nimi môže minimálne porovnávať. Tomu zodpovedajú aj výsledky benchmarkov v AnTuTu, 3D Marku a v Geekbenchi.

Všimli sme si, že Kirin 960 sa zvykne pri náročnejších úlohách zahriať viac ako napríklad zariadenia so Snapdragonom 835. Citeľné to je najmä pri hraní graficky náročnejších hier, kedy teplota môže stúpnuť o niečo vyššie. Stále sa však pohybuje v rozumných medziach, ktoré výrazne neznižujú komfort pri používaní. S Honor deviatkou si samozrejme zahráte aj tie graficky náročnejšie hry, čo potvrdzujú aj výsledky benchmarku 3D Mark Ice Storm Unlimited a Sling Shot.

Honor je po stránke internej pamäte veľmi štedrým zariadením. 64GB vnútorné úložisko sa dnes už ale postupne stáva štandardom. V prípade Honor 9 je pre používateľa dostupných niečo cez 51 GB, čo bude postačovať väčšine používateľov. Tí náročnejší môžu využiť hybridný slot, ktorý okrem nanoSIM dokáže naraz pojmuť aj pamäťovú kartu microSD s kapacitou do 256 GB.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Multimédiá: Dobrý zvuk a 3,5 mm audio jack

Honor 9 nás nesklamal ani po zvukovej stránke. Poteší prítomnosťou stále veľmi populárneho 3,5 mm audio jacku, ako aj kvalitným audio výstupom. Hlavný reproduktor ponúka dobrú hlasitosť aj kvalitu reprodukcie, ktorá je porovnateľná s väčšinou zariadení s cenovkou na úrovni 500 a viac eur. To iste platí aj o reprodukcii cez 3,5 mm audio jack. Na tomto výstupe ponúka Honor 9 dostatok výkonu, výbornú kvalitu a vyvážené podanie všetkých frekvenčných pásiem.

Súčasťou softvérovej výbavy sú aj multimediálne aplikácie. Nájdete tu už dobre známu galériu, hudobný prehrávač aj prehrávač videa. Všetky ponúkajú viac menej štandardné funkcie, ktoré dokážu zastúpiť aj aplikácie tretích strán. Mimochodom, po pripojení slúchadiel máte k dispozícii aj ďalšie nastavenia, vrátane ekvalizéru a emulácie 3D audia.

Operačný systém: Starý známy

Asi nebude žiadnym prekvapením, že Honor 9, až na niekoľko menších výnimiek, beží na rovnakej verzii Androidu ako Huawei P10. Dokonca aj nadstavba EMUI je viac-menej totožná práve s týmto smartfónom. Rozdiely sú len v niektorých nastaveniach či predinštalovaných aplikáciách.

Launcher nadstavby EMUI je oproti starším verziám tohto prostredia vybavený jednou novinkou. Tou je možnosť usporiadania aplikácií nielen na ploche, ale aj priamo v menu s aplikáciami tak, ako to poznáme z väčšiny smartfónov s Androidom. Nastaviť môžete veľkosť mriežky plochy, štítky aplikácií, či prechodové efekty. Nechýba ani podpora motívov, ktorých v zariadení nájdete dostatočne veľa na to, aby si vybral každý. Ak sa vám ale launcher nebude pozdávať, stále ho môžete jednoducho vymeniť za iný.

Notifikačný panel je centrom pre zobrazovanie všetkých upozornení. Okrem nich ale v ňom nájdete aj niekoľko skratiek a rýchlych ovládacích prvkov, ktoré je možné preusporiadať podľa vlastného uváženia. Navyše, EMUI podporuje aj ďalšie nastavenia notifikačnej lišty. Zobraziť v nej môžete napríklad názov mobilného operátora, rýchlosť siete, či zmeniť nastavenie zobrazenia notifikácií z ikon na číslo. Súčasťou je aj podrobná správa upozornení.

Multitasingové menu má opäť podobu čistého Androidu. Aj tu umožňuje prácu v dvoch oknách na rozdelenej obrazovke či rýchle prepínanie medzi dvoma aplikáciami. Prácu v dvoch oknách pritom môžete aktivovať dvoma spôsobmi. Prvým je dlhé podržanie tlačidla multitaskingu, ten druhý prejdením hánky prsta cez displej.

Súčasťou prostredia sú aj ďalšie, už dobre známe funkcie. Nájdete tu plávajúce tlačidlo, rozhranie pre ovládanie jednou rukou, plánované vypnutie a zapnutie, ovládanie hlasom, či ovládanie pohybom a gestami. Pomocou nich môžete napríklad preklopením stlmiť prichádzajúce hovory, časovače a budíky. Zodvihnutím stíšite hlasitosť vyzváňania a priložením k uchu príjmete hovor alebo vytočíte kontakt zobrazený na displeji. Ani tu nechýba smart snímka vytváraná hánkami prstov, či funkcia kreslenia, ktorou otvoríte vybrané aplikácie len pomocou nakreslenia konkrétneho písmena.

V systéme nájdete tiež pararelné aplikácie, čo sú v podstate klony už existujúcich aplikácií. Ich výhodou je, že im môžete nastaviť úplne nové prihlasovacie údaje a nastavenia a funguju nezávislé od svojich originálov. Škoda len, že aktuálne je podporovaných len niekoľko aplikácií, ako je napríklad Facebook.

Z aplikácií, ktoré v Honor 9 stoja za zmienku, je aj Správca telefónu. Ten ponúka hneď niekoľko funkcií, ktoré zahŕňajú čistenie internej pamäte, optimalizáciu systému, sledovanie spotreby mobilných dát, správu blokovaných hovorov a správ, spotrebu energie a kontrolu povolení aplikácií. Okrem toho je jeho súčasťou aj nástroj pre zamknutie aplikácií pomocou hesla alebo odtlačku prsta.

Samozrejme, Honor 9 za použitie EMUI chválime. Táto nadstavba totižto spája peknú grafickú nadstavbu a užitočnosť funkcií a aplikácií, ktoré zabezpečujú kvalitný používateľský zážitok. K systému a nadstavbe teda nemáme žiadne výhrady a počas nášho testovania sme s nimi boli náramne spokojní.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Fotoaparát: Doťahuje sa na špičku

Aj keď fotoaparát Honoru 9 nepovažujeme za ten najlepší na trhu, vo svojej cenovej kategórií patrí ku tým najlepším. Kvalitou a rýchlosťou sa radí medzi ostatné smartfóny, ktoré disponujú duálnym fotoaparátom s podobnými špecifikáciami. V prípade Honoru 9 to znamená prítomnosť dvojice snímačov 12+20 Mpix, z ktorých jeden je monochromatický a ten druhý klasicky farebný. Tomu odpovedajú aj niektoré funkcie, ktoré v prípade smartfónov Honor považujeme za tie najlepšie.

Honor 9 ponúka viacero užitočných režimov fotenia, medzi ktorými nechýba ani Širokuhlá clona či portrétny režim. Ich význam sme si podrobne popísali už aj v recenzii na Huawei P10 a tu zohrávajú v podstate tú istú úlohu. So “Širkouhlou clonou”, dokážete vďaka dvojici snímačov zachytiť objekt s malou hĺbkou ostrosti. Tú si viete po odfotení nastaviť manuálne, a to v rozmedzí od f0.95 po f16. Vďaka tomu viete ovládať to, ako veľmi dôjde k rozmazaniu pozadia foteného objektu. Plusom je tiež to, že aj po odfotení záberu je možné zvoliť bod zaostrenia. Pri fotení si však netreba robiť zbytočné ilúzie. Bokeh je len softvérový a v mnohých prípadoch to vidieť. Ak ale odfotíte objekt s dobre vymedzenými kontúrami, výsledok stojí za to. Pri portrétovom režime sa pozadie môže, ale nemusí, rozmazať, pričom k dispozícii je aj nastavenie úrovne skrášlenia tváre.

TIP: Fotografie v plnom rozlíšení si môžete stiahnuť kliknutím na tento odkaz.

Záber odfotený v režime širokouhlej clony
Normálny režim

Novinkou v prípade Honoru 9 je režim fotenia Pohyblivého obrázka. Ten okrem fotografie, po stlačení spúšte, zhotoví aj krátke video. Honor však prináša aj ďalšie zaujímavé módy. Je to napríklad 3D panoráma, ktorá pohybom fotoaparátu okolo objektu vytvorí zaujímavý 3D snímok. Rovnako funguje aj 3D creator, ktorý je určený pre 3D mapovanie tváre. Nechýbajú ani obľúbené špeciálne režimy v podobe tých, ktoré vám umožnia odfotiť stopy koncových svetiel, hodvábnu vodu, hviezdnu oblohu, či kresliť svetelné grafity. Za zmienku stojí tiež fotenie pomocou nočného záberu, či v jednofarebnom režime. No a nájdete tu aj profesionálny režim, ktorý umožňuje manuálne nastaviť ISO, čas uzávierky, expozíciu, zaostrovanie, či vyváženie bielej.

Honor 9 ponúka ešte množstvo ďalších nastavení a režimov, ktoré možno využijete a možno nie. Každopádne, smartfón, čo sa softvérovej výbavy fotoaparátu týka, ponúka to najlepšie vo svojej triede a fotografickými funkciami tromfne aj drahšie kúsky. Ako sme už písali, kvalita fotografií je pri dostatočnom svetle výborná, o čom svedčia aj naše testovacie zábery. Pri znižujúcej sa intenzite svetla však už cítiť absenciu optickej stabilizácie, kvôli ktorej môžu byť výsledne zábery rozmazané. Taktiež, viac je badateľný aj šum. Inak ale ku kvalite fotoaparátu nemáme výhrady a Honor 9 považujeme za skutočne výborný fotomobil. Hlavne pri pohľade na cenu, za ktorú sa predáva.

Smartfón samozrejme natáča aj video, ktoré zaznamenáte v maximálnom rozlíšení 4K. Okrem neho sú však k dispozícii aj menšie rozlíšenia, ako Full HD@30fps či Full HD@60fps. Pri menšom rozlíšení s 30fps je k dispozícii aj softvérová stabilizácia, ktorá však nefunguje až tak dobre. Pri natáčaní za chôdze ako keby miestami vypínala a dokonalá nie je ani vtedy keď funguje. A tu je kameňom úrazu práve absencia optickej stabilizácie, ktorá by takýto problém z väčšej miery vyriešila. Čo sa týka samotnej kvality videa, tak tá je na vysokej úrovni, ale len dovtedy, pokiaľ budete natáčať skôr zábery zo statívu alebo bez toho, aby ste sa pohybovali.

Konektivita: Bonus v podobe IR

Honor 9 nezaháľa ani po stránke konektivity. Podporuje väčšinu štandardov vlajkových lodí, vrátane rýchleho WiFi 802.11 a/b/g/n/ac , LTE, NFC, či Bluetooth 4.2. Nechýba dokonca ani IR LED, ktorá poslúži k ovládaniu domácich elektrospotrebičov. Už samozrejmosťou je podpora GPS a prítomnosť konektorov USB C a 3,5 mm audio jacku. Ku kvalite hovorov nemáme skutočne čo dodať, čo platí aj o citlivosti príjmu GPS či WiFi signálov.

Dobrou správou je tiež prítomnosť hybridného dual SIM slotu, ktorý pojme až dve nano SIM karty, resp. jednu nanoSIM a jednu micro SD kartu. Pre každu SIM je pritom možné štandardne priradiť natívnu funkciu, ktorú bude vykonávať. Jedna SIM teda môže napríklad obsluhovať hovory a SMS správy, tá druhá bude vyhradená pre mobilný internet.

Huawei dopĺňa konektivitu aj o funkciu WiFi+, ktorá dokáže vhodne kombinovať pripojenie cez WiFi a mobilnú sieť. Ak sa napríklad nachádzate v okolí známej WiFi siete, zariadenie automaticky aktivuje WiFi a pripojí sa k nej. Iným prípadom môže byť ten, keď vám doma na WiFi prestane fungovať internet. Honor 9 sa v tomto prípade automaticky pripojí do internetu prostredníctvom mobilnej siete.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Výdrž batérie

Honor 9 ponúka 3200 mAh batériu, ktorá zabezpečuje slušnú výdrž na jedno nabitie. S telefónom bežne dokážete fungovať celý pracovný deň, a to aj pri náročnejších podmienkach. Pri našom spôsobe používania sme sa s nonstop pripojením do mobilného 4G internetu a synchronizácii dvoch e-mailových účtov, dostali približne na 30 hodín výdrže s tým, že displej bol v priemere aktívny po dobu 3 hodín. Počas nich sme Honor 9 využívali napríklad aj na občasné hranie hier, stremovanie hudby cez Spotify, prehliadanie webových stránok, či sledovanie sociálnych sietí. Vykonali sme tiež niekoľko minút hovorov a poslali niekoľko SMS správ. Výdržou teda určite nepatrí k tým nalepším, no nedá sa ňou ani zahanbiť.

Nabíjanie sa realizuje cez reverzibilný USB-C konektor, pričom P10 s dodávanou nabíjačkou podporuje aj rýchle nabíjanie SuperCharge. Na 50% svojej kapacity sa batéria dokáže z 5% nabiť už za 55 minút. Doplna to trvá 1 hodinu a 54 minút. Výdrž je možné predĺžiť aj vďaka dvom šetriacim režimom – Ultra a Režim úspory energie. Ultra ponechá aktívne iba základné funkcie hovorov a správ, Režim úspory automaticky šetrí energiu najmä obmedzením činnosti aplikácií na pozadí, redukciou alebo vypnutím vizuálnych efektov, či úpravou niektorých ďalších parametrov. Výdrž môže ovplyvniť aj počet aplikácií v tzv. chránenom režime, ktoré majú povolené fungovať aj v pohotovostnom režime. Sú to napríklad aplikácie ako Facebook Messenger, Hangouts a podobne, pri ktorých je dôležité, aby upozornenia chodili aj pri vypnutej obrazovke. Nejakú tú hodinku výdrž navyše môžete získať aj prepnutím obrazovky do nižšieho HD rozlíšenia.

Záverečné hodnotenie: Honor 9

Honor 9 sa oplatí. Aj tak by sa v krátkosti dalo zhrnúť záverečné hodnotenie tohto smartfónu. Vo svojej cenovej kategórii bude pre svojich konkurentov ťažkým súperom. Ponúka totižto vysoký výkon, rýchle reakcie, ako aj špičkové konštrukčné spracovanie a výborný duálny fotoaparát preplnený zaujímavými funkciami. Honor 9 sa ale nedá zahanbiť ani po ostatných stránkach. Ponúka veľmi rýchly a spoľahlivý snímač odtlačkov, kvalitný audio výstup, kvalitný displej aj široké možnosti konektivity. Čo nám tu trochu chýbalo je jedine absencia odolnosti voči vode a výhrady máme aj ku zadnému krytu zo skla, ktorý sa môže ľahko poškriabať. To však dnes platí o väčšine smartfónov so sklenenou zadnou stranou. Na záver už len pripomienieme, že Honor 9 sa predáva za odporúčanú maloobchodnú cenu 499 eur.

Plusy:

  • Kvalitný a dobre čitateľný displej
  • Výborné konštrukčné spracovanie
  • Nadstavba EMUI
  • Duálny fotoaparát s množstvom funkcií
  • Výkon a rýchlosť reakcií
  • Cena

Mínusy:

  • Šmykľavá zadná strana
  • Absencia odolnosti voči vode
  • Chýba optická stabilizácia fotoaparátu

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...