Batéria v smartfóne HONOR vás nesklame. Patrí k svetovej špičke

Honor

Výdrž batérie na jedno nabitie patrí medzi dôležité parametre pri výbere nového smartfónu. Používatelia oceňujú aj rýchlosť nabíjania a pomalé ubúdanie kapacity v priebehu rokov. To všetko im dokáže batéria v nových smartfónoch značky HONOR ponúknuť.

O tom, že na batériu v smartfónoch Honor je spoľahnutie, svedčí aj množstvo modelov z rôznych cenových kategórií v rebríčku DxOMark. Aktuálne má v top desiatke sedem telefónov, pričom prvé dve miesta patria tohtoročným novinkám HONOR Magic6 Pro (157 bodov) a HONOR Magic6 Lite (156 bodov). O ich kvalitách sa môžu presvedčiť aj slovenskí zákazníci, obidva smartfóny série Magic6 sú u nás dostupné a nechýbajú ani v ponuke mobilných operátorov.

Honor Magic6 Pro | Zdroj: Honor

Čo sa ukrýva za výborným výsledkom?

HONOR investoval do priekopníckych inovácií v technológii batérií a v sérii Magic6 priniesol kremíkovo-uhlíkovú batériu druhej generácie so špeciálnym čipom na správu nabíjania. Táto špičková technológia zaisťuje batérii výnimočnú životnosť a spoľahlivý výkon aj v náročných podmienkach pri nízkych teplotách.

Lítiové batérie sú už dlho dominantnou voľbou na trhu smartfónov. Kapacita a rýchlosť ich nabíjania sú priamo ovplyvnené množstvom a prietokom lítia. Rozhodujúcim faktorom pri určovaní množstva iónov lítia je výber materiálu so zápornou elektródou. Zvyčajne sa ako záporný elektródový materiál používa grafit, ktorý ponúka teoretickú kapacitu 372 mAh/g.

HONOR však urobil významný krok vpred, keď použil do elektródy negatívny materiál na báze kremíka. Teoretická kapacita čistej anódy na báze kremíka je pôsobivých 3579 mAh/g , čo je takmer desaťkrát viac než kapacita grafitu.

Honor batéria | Zdroj: Honor

Druhá generácia kremíkovo-uhlíkovej batérie

Prvýkrát predstavila spoločnosť Honor kremíkovo-uhlíkovú batériu v modeli Magic5 Pro. Na základe tohto úspechu bola batéria vylepšená a do smartfónov Magic6 prichádza ako druhá generácia kremíkovo-uhlíkových batérií.

Nová generácia batérie je poháňaná čipom HONOR E1 Power Enhanced, ktorý prináša významné pokroky v oblasti riadenia nabíjania a výkonu batérie. Inteligentný systém správy napájania optimalizuje spotrebu energie na základe správania používateľa. Adaptívna technológia tak zaisťuje efektívne využitie energie a znižuje zbytočné vybíjanie batérie.

Honor Magic6 Pro

V drsných podmienkach prekonáva konkurenciu

Batéria v Magic6 ponúka i výnimočný výkon v drsných podmienkach. Keď je úplne nabitá, pri teplote -20 °C prekonáva zariadenia Apple aj Huawei. Aj keď úroveň nabitia batérie klesne pri -20 °C na 10 %, séria Magic6 pred konkurenciou exceluje pri činnostiach, ako je fotografovanie, video či dĺžka hovoru. Môžete tak nahrať až 11 minútové video pri -20 °C.

Vylepšená bola aj odolnosť a účinnosť batérie, takže akumulátor zostane v dobrom stave po dlhú dobu. Vydrží dlhšie na jedno nabitie a zároveň si zachová svoj výkon po celé roky používania. Často prehliadaným aspektom zdravia batérie je i tepelný manažment. V smartfónoch Magic6 sú integrované pokročilé chladiace technológie, ktoré sa starajú o optimálnu teplotu batérie i vnútorných komponentov aj počas intenzívneho používania. To predlžuje životnosť batérie a zvyšuje celkový výkon a bezpečnosť zariadenia.

Honor Magic6 Pro nabíjanie | Zdroj: Honor

Zrýchlilo sa nabíjanie

Vďaka revolučnému pokroku v základných materiáloch a výrobných procesoch dosahuje druhá generácia kremíkovo-uhlíkových batérií pozoruhodné zlepšenie hustoty energie a schopnosti rýchleho nabíjania. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou zvýšila séria Magic6 výkon rýchleho nabíjania zo 66 W na 80 W.

Súčasťou systému sú Google služby

Nemalú úlohu na pozitívnej používateľskej skúsenosti so smartfónmi HONOR má i vyladený systém MagicOS s množstvom funkcií, ktorý ponúka intuitívne ovládanie, dokáže rozpoznávať zámery svojho majiteľa a učí sa na základe jeho používania. Samozrejmosťou sú Google služby, takže neprídete o obľúbené aplikácie, ktoré si bez problémov stiahnete z obchodu Google Play.

Článok vznikol v spolupráci so značkou Honor.

Disqus Comments Loading...