Catan – World Explorers je nová hra od tvorcov Pokémon Go

Leto 2016 bolo v oblasti mobilných hier prelomové. Presne šiesteho júla 2016 sa do obchodov Google Play a App Store dostala nová hra Pokémon Go, ktorá na niekoľko mesiacov ovládla rebríčky v sťahovaní na oboch platformách. Vývojári zo štúdia Niantic však teraz prichádzajú s novou hrou Catan – World Explorers, ktorá je inšpirovaná známou stolovkou.

Opäť v rozšírenej realite

Rozšírená realita nie je v mobilných hrách novinkou, aj keď Pokémon Go má na popularizácii prepojenia virtuálneho sveta s tým reálnym veľké zásluhy. Pre štúdio Niantic, ktoré patrí pod Google, to však nebola prvá hra tohto typu. Pri vývoji Pokémon Go čerpali zo skúseností, ktoré získali s hrou Ingress. Tá funguje na podobnom princípe ako výrazne známejší Pokémon Go a hráčov motivovala ku skutočnému pohybu. Vývojári v tomto štýle pokračujú aj s ich ďalšou hrou Catan – World Explorers. Svet Catan môžete poznať vďaka známej stolovej hre s rovnomenným názvom.

V Catan – World Explorers budú teda hráči opäť prirodzeným spôsobom vyzývaní ku skúmaniu svojho okolia s cieľom získavať potrebné suroviny, ktoré vychádzajú zo stolovej hry. Ide napríklad o zrno, tehly, vlnu, drevo a iné. Pomocou surovín si môžete vytvárať takzvané stavebné karty, vďaka ktorým si môžete skromné sídla rozšíriť na obrovské statky a veľké metropoly. Rôzne karty budú vyžadovať rôzne špecifické zdroje, preto bude možné už nazbierané suroviny vymieňať a predávať za iné.

S podporou multiplayeru

Ako ďalej informuje Niantic v oznámení, Catan – World Explorers bude podporovať multiplayer. Vďaka nemu sa budete môcť spájať s rôznymi kamarátmi a vytvárať tak tímy, spoločne zbierať suroviny a rozširovať svoje územie. Cieľom hry je budovanie čo možno najrozsiahlejších miest, preberať tak kontrolu nad konkrétnymi lokalitami a získavať Víťazné body. Hra sa momentálne dostáva do fázy beta testovania. Ak chcete získať skorší prístup a byť súčasťou bety, môžete skúsiť šťastie a zaregistrovať sa na oficiálnej stránke hry.

Kedy sa hra dostane do ostrej verzie zatiaľ nie je známe.

Náš tip
Najlepšie spoločenské Android hry pre celú rodinu
Disqus Comments Loading...