Poznáme dizajn Google Pixel 9 a 9 Pro. Čakajú nás poriadne zmeny, no nápadne pripomínajú konkurenciu

Zdroj: Onleaks/úprava redakcie

Hoci je séria Google Pixel 9 ešte niekoľko mesiacov vzdialená od oficiálneho predstavenia, už máme nemalú predstavu o tom, ako budú tieto nadchádzajúce smartfóny vyzerať. Na internete sa totiž začali objavovať uniknuté zábery, ktoré podľa rôznych zdrojov pôsobia veľmi vierohodne a práve sa možno pozeráme na nový Google Pixel 9 Pro, informuje Rozetked.

Pixel 9 bude kompaktnejší v porovnaní s Pixel 9 Pro, hoci oba modely vyzerajú podobne. Vyobrazenia ukazujú dizajn podobný modelu iPhone 15 s plochými stranami. Modul zadnej kamery bol prepracovaný, ale stále si zachováva charakteristický vzhľad modelov Pixel. Na snímkach s Pixelom 9 Pro vidíme modrú farbu, ktorá by mala byť doplnená o ďalšie farebné varianty.

Google Pixel 9 Pro | Zdroj: Onleaks
Google Pixel 9 Pro | Zdroj: Onleaks

Vzhľad zadných fotoaparátov má výrazný “hrb”, avšak je kratší a netiahne sa od kraja ku kraju, ako tomu bolo pri Pixeli 8. Tento model bude prvýkrát niesť tri zadné snímače, vrátane teleobjektívu a ďalších dvoch zatiaľ nešpecifikovaných senzorov. Pre zaujímavosť predchodca Pixel 8 Pro prišiel s 50 MP primárnym, 48 MP ultra-širokouhlým, 48 MP teleobjektívom a 10,5 MP predným fotoaparátom.

Dizajn veľmi podobný konkurenčným iPhonom, či Galaxy S24

Základný Pixel 9 bude disponovať 6,1-palcovým plochým displejom s výrezom na fotoaparát umiestneným už tradične v strede. Rozmery telefónu podľa OnLeaks dosahujú 152,8 x 71,9 x 8,5 mm, v mieste zadných snímačov až 12,0 mm.

Google Pixel 9 | Zdroj: Onleaks

V nadchádzajúcich mesiacoch sa očakáva odhalenie ďalších detailov o sérii, vrátane vylepšených kamier, nového čipsetu Tensor a množstva funkcií umelej inteligencie. Bol tiež odhalený aj dizajn modelu Pixel 9, ktorý sa bude podobať na svojho vyspelejšieho brata, no pár menších zmien môžeme pozorovať už aj voľným okom. Okrem toho sa však budú líšiť aj celkovým výkonom a samozrejme aj cenou.

Náš tip
Google Pixel 8a príde zrejme v máji. Hovorí sa o oficiálnej distribúcii aj na Slovensko
Disqus Comments Loading...