MojAndroid

Ohľadom nových verzii operačného systému Android, sa vždy objavuje veľa dohadov ešte pred ich vydaním. To je aj prípad verzie 5.0 Key Lime Pie, ktorá by podľa najnovších správ mohla byť predstavená už v 2Q tohto roka. Informácia pochádza z uniknutého dokumentu spoločnosti Qualcomm, na ktorom sa objavil plán spoločnosti pre tento rok.

Načasovanie vydania Androidu 5.0 Key Lime Pie dáva celkom zmysel. V 2Q 2013 sa totižto 15. mája začína vývojárska konferencia Google I/O, na ktorej zvykne Google odhaliť aj novinky týkajúce sa Androidu. Tento rok sa tak v San Franciscu okrem predstavenia nového Nexusu 7 s Full HD displejom, dočkáme možno aj inovovanej verzie Google OS. Ten by sa mohol na existujúcich Nexus zariadeniach objaviť už niekoľko týždňov po jeho odhalení.

Predpokladá sa, že nový Nexus smartfón s týmto OS bude mať svoju premiéru v 3Q 2013. Podľa uniknutého dokumentu by mohol byť poháňaný novým štvorjadrovým čipom Snapdragon APQ8084 taktovaným na 2,3GHz, ktorého súčasťou bude aj výkonnejšia grafika Adreno 420.

Stále však máme niekoľko nezodpovedaných otázok. Predchádzajúce správy naznačovali, že Google v máji predstaví Nexus 7 s vylepšeným Androidom Jelly Bean a nie s Key Lime Pie.  Otázne ostáva aj predstavenie nového X Phone, ktorý podľa nepotrvdených informácií mala spoločnosť taktiež predstaviť na tohtoročnom Google I/O. Uvidíme ako sa situácia ohľadom predstavenia nového Androidu vyvinie. O novinkách vás samozrejme budeme informovať.

Zdroj: phonearena

31.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+