10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Pamäte aj na rozdávanie [6. časť]

Pamäť telefónu je jednou z jeho najdôležitejších súčastí. Aj napriek tomu o nej väčšinou premýšľame až vtedy, keď sa nám minie. Či už je to RAM alebo vnútorné úložisko, v tomto smere skutočne platí “čím viac, tým lepšie” a dokonalým dôkazom je smartfón Huawei Mate 10 Pro.

Všetky časti seriálu 10 dní s Huawei Mate 10 Pro:

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Dizajn, ktorý vyrazí dych [1. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Android 8.0 Oreo a EMUI 8.0 [2. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Ultrarýchly snímač odtlačkov so skvelými funkciami [3. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Fantastický AMOLED displej [4. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Špičkový výkon pre tých najnáročnejších [5. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Batéria, ktorá všetko mení [7. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Fantastické fotografie aj v horšom svetle [8. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Fotografické režimy s umelou inteligenciou [9. časť]

10 dní s Huawei Mate 10 Pro: Keď sa z telefónu stane počítač [10. časť]

128 GB pre tých najnáročnejších fanúšikov multimédií

Nie je to tak dávno, čo sme boli ochotní dva roky používať smartfón so 16GB vnútornou pamäťou. Obmedzovanie sa po niekoľkých mesiacoch používania sme brali za bežnú praktiku používania inteligentných zariadení. Postupne sme si ale začali uvedomovať, že väčšia vnútorná pamäť dokáže výrazne zjednodušiť používanie smartfónov, aj keď sa to neprejaví hneď pri prvom zapnutí.

Výrobcovia sú ale na vnútornú pamäť stále pomerne skúpi. Hoci čoraz častejšie vidíme 32 GB ako štandard pri vnútornom úložisku smartfónov strednej triedy či 64 GB pri vlajkových lodiach, mnohí nároční používatelia dokážu zaplniť v priebehu niekoľkých mesiacov aj takúto pamäť. Huawei Mate 10 Pro však prichádza s ešte bohatšou nádielkou 128 GB vnútorného úložiska, čo tak jednoducho určite nezaplníte.

A na čo môžete všetku tú pamäť využiť? To už je kompletne na vás. Vďaka krásnemu a veľkému displeju a skvelým reproduktorom môžete Huawei Mate 10 Pro využiť aj na pozeranie filmov a seriálov. Aj keď budete mať v pamäti telefónu stovky fotografií a množstvo videí, stále vám zostane dosť priestoru na celé série vašich obľúbených seriálov či desiatky filmov vo Full HD rozlíšení. Nemusíte sa báť ani ukladania hudby do pamäte telefónu – zmestia sa vám sem doslova tisíce skladieb.

6 GB RAM pre najpohodlnejší multitasking

Kedysi sme polemizovali nad tým, koľko RAM je ideálne pre smartfón s Androidom. Ako sa neskôr ukázalo, táto kapacita sa zrejme bude navždy zvyšovať. Hoci pre pohodlné fungovanie systému skutočne nepotrebujete veľa, viac RAM umožňuje vývojárom prinášať komplexnejšie aplikácie napríklad na úpravu fotografií či videa a používateľom to prináša celý rad výhod.

Huawei Mate 10 Pro preto ponúka až 6GB RAM, ktorá sa postará o vynikajúci používateľský zážitok. Naraz môžete mať spustených aj niekoľko desiatok aplikácií. Výnimkou nie je ani taký prípad, keď sa prekliknete na aplikáciu, ktorú ste v daný deň ešte ani nemali otvorenú, no tá je ešte stále načítaná z predchádzajúceho dňa.

Tomu sa potešia tí najnáročnejší používatelia, ktorí neustále prepínajú medzi aplikáciami s veľkými hardvérovými požiadavkami. Profitovať ale budú aj bežní používatelia. Vďaka tomu, že v pamäti RAM môže byť otvorených viac aplikácií na pozadí, bude telefón šetriť batériu tým, že tieto aplikácie nemusí znovu otvárať odznova, čo stojí oveľa viac výpočtovej sily ako jednoducho zobraziť aplikáciu načítanú v pamäti RAM.

Nedostatok pamäte je problémom minulosti

Či už máte vysoké nároky na vnútornú pamäť alebo RAM, Huawei Mate 10 Pro vás určite nesklame. Telefón v tomto smere jednoducho exceluje. Nielenže má veľkú kapacitu, ale ide aj o skutočne rýchly typ úložiska aj pamäte RAM, čo oceníte pri každodennom používaní. Jednoducho povedané, pamäte nikdy nie je dosť. Dôležité je myslieť na to ešte pred kúpou telefónu, pretože tieto problémy sa ukážu až neskôr. Huawei Mate 10 Pro vás však nesklame ani po mesiacoch či rokoch používania.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Huawei.

Disqus Comments Loading...