Tmavý režim získavajú aj aplikácie Google vyhľadávania a Asistenta

Tmavý režim bol najčastejšou funkciou, ktorú minulý rok prinášali aktualizácie populárnych mobilných aplikácií. Okrem aplikácií jeho podporu integroval aj systém Android 10 alebo nadstavby MIUI 11 a Samsung One UI 2.0. Google jeho podporu pridal do väčšiny svoji aplikácií a teraz podľa portálu GSMarena pokračuje Google vyhľadávaním a Google Asistentom.

Tmavý režim sa zapne automaticky podľa systémových nastavení

Novinku zverejnil Danny Sullivan na oficiálnom twitter účte Google vyhľadávania. Tmavý režim aplikácie Google vyhľadávania a Asistenta bude fungovať podľa jeho tweetu len u verzie systému Android 10. Zároveň aj u konkurenčného systému iOS 12/13. U verzii Android 10 a iOS 13 sa zapne automaticky podľa vašich systémových nastavení. Následne sa biele pozadie a čierne písmo aplikácie prepne na čierne respektíve šedé pozadie s bielym písmom. Zvyšné farebné prvky zostanú nezmenené.

Aké sú plusy tmavého režimu?

Tmavý režim v mobilných aplikáciach je prospešný z dvoch dôvodov. Prvým sú oči používateľa smartfónu. Biela farba na pozadí aplikácie ťahá a unavuje očí pri slabšom osvetlení alebo tme. Druhým dôvodom je úspora energie u OLED displejov a tým pádom aj predlženie výdrže smartfónu. OLED displeje totiž nemajú podsvietenie a každý pixel u nich svieti samostatne. Pri čiernej farbe môžu pixely zobrazujúce túto farbu dokonca zostať úplne vypnuté. O túto vlastnosť OLED displejov sa opiera aj populárna funkcia Always-on displej. Tmavý režim tiež na niektorých ľudí pôsobí elegantnejšie, takže má aj estetickú funkciu.

Náš tip
Nokia 5.1 Plus získava Android 10. Dostali ste update už aj vy?
Disqus Comments Loading...