OpenAI chystá svoj vlastný vyhľadávač. Fungovať má na princípe ChatGPT

AI dokáže vytvoriť aj takéto obrázky | Zdroj: ChatGPT

Chatbot ChatGPT od spoločnosti OpenAI je momentálne lídrom v segmente algoritmov umelej inteligencie (AI) a inšpiroval v tomto smere aj veľké technologické spoločnosti. Aj vrátane spoločnosti Google, ktorá ponúka vlastne riešenie Gemini. Podľa portálu AndroidAuthority by sa v prípade týchto dvoch spoločností mohla inšpirácia otočiť. OpenAI by mala tento týždeň predstaviť vlastný vyhľadávač, ktorý môže byť silnou konkurenciou Google vyhľadávaču.

Predstavenie už vo štvrtok?

Špekulácie o úplne novom vyhľadávači priamo od OpenAI pochádzajú zo subdomény search.chatgpt.com. Tá síce v súčasnosti nefunguje (pri otvorení sa objaví správa “Nenájdené”, ale informácie o aktualizácii jej SSL certifikátov naznačujú skoré spustenie. Na aktualizáciu certifikátov upozornil na sociálnej sieti X leaker @AshutoshShrivastava.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

K predstaveniu by malo dôjsť dokonca už tento týždeň, 9. mája 2024. Pokiaľ to tak bude, tak spoločnosť OpenAI na seba upriami pozornosť ešte pred konferenciou Google I/O 2024, na ktorej Google predstaví svoje ďalšie novinky v oblasti AI. Vyhľadávač by podľa špekulácií mal využívať technológie konkurenčného Bing od spoločnosti Microsoft, ktorá je hlavným investorom v OpenAI.

Prvky ChatGPT už využíva aj samotný Bing | Zdroj: Microsoft.com

 

Predstavenie vlastného vyhľadávača od OpenAI by tak dávalo zmysel a pre Google by to mohol byť vážny problém. Internetové vyhľadávanie je pôvodným a stále primárnym zdrojom podnikania Googlu a ChatGPT v niektorých situáciách supluje Google vyhľadávač už dnes. Samozrejme stále ide len o špekulácie a vo výsledku môže OpenAI predstaviť niečo menej ambiciózne.

 

Náš tip
Ako zrušiť predplatné aplikácie? Prinášame vám podrobný návod
Disqus Comments Loading...