Samsung Galaxy Fold 2: Aké vylepšenia prinesie ďalší skladací smartfón?

Samsung Galaxy Fold bol minulý rok napriek problémom s displejom prvým plnohodnotným skladacím smartfónom s ohybným displejom na trhu. Samsung skúsenosti s jeho výrobou následne pretavil do skladacieho véčka Galaxy Z Flip. Plnohodnotným nástupcom minuloročného modelu má už čoskoro byť Samsung Galaxy Fold 2. Podľa portálu PhoneArena na internet unikli informácie o viacerých jeho vylepšeniach, čo by mohlo naznačovať aj blížiaci sa termín jeho predstavenia.

Väčšie displeje a obnovovacia frekvencia až 120 Hz

Informácie o Samsungu Galaxy Fold 2 priniesol na svojom twitter účte CEO spoločnosti Display Supply Chain Consultants Ross Young. Podobne ako predošlá generácia aj novinka by mala ponúknuť vonkajší klasický a vnútorný ohybný displej. Vonkajší by mal využívať 6,23-palcový panel s rozlíšením 2267 x 819 pixelov. Vyrobený by mal byť technológiou LTPS a jeho obnovovacia frekvencia bude bežných 60 Hz.

Po rozložení zariadenia by mal mať užívateľ k dispozícii 7,59-palcový ohybný AMOLED displej s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz a rozlíšením 2213 x 1689 pixelov. To znamená hustotu pixelov 372 ppi. Podobne ako displej Galaxy Z Flip, aj tu ho bude chrániť technológia UTG (Ultra-Thin Glass) a plastový ochranný film. Ako by mohla novinka vyzerať, zverejnil na svojom twitter účte dizajnér Ben Geskin.

Selfie kamera v displeji nie, pero S-pen pravdepodobne áno

Podľa predošlých informácií mal Samsung Galaxy Fold 2 využívať aj selfie kameru integrovanú priamo v displeji. To sa ale bohužiaľ nakoniec nestane a displej bude mať klasickú dieru pre selfie kameru.

Stále viac únikov ale potvrdzuje podporu pera S-pen. Už u minulej generácie sa jeho využitie pre prácu priam ponúkalo vzhľadom k veľkému displeju. Či bude pero S-pen umiestnené priamo v tele ako u Samsungu Galaxy Note 10+, je zatiaľ otázne. Spolu s podporou Samsung DeX by tak ale Samsung Galaxy Fold 2 mohol byť výborným pracovným nástrojom.

Vyberáte nový smartfón? Pomôže vám náš nákupný poradca

Pokiaľ aktuálne vyberáte nový smartfón so systémom Android, tak by vám mohol pomôcť náš nákupný poradca. Nájdete v ňom výber najlepších smartfónov značky Samsung, Xiaomi alebo Huawei. Pokiaľ sa rozhodujete podľa ceny, tak sme pre vás vybrali najlepšie smartfóny s cenou do 100 eur, s cenou do 250 eur a za cenu do 300 eur.

Náš tip
Odklad splátok úverov kvôli koronavírusu: veľký prehľad bánk
Disqus Comments Loading...