3D Sonic Sensor Gen 2: Väčší a rýchlejší snímač odtlačkov prstov od Qualcommu

Spoločnosť Qualcomm predstavuje novú generáciu technológie snímania odtlačkov prstov – 3D Sonic Sensor Gen 2. Tá prinesie čip, ktorý má o 77 % väčšiu skenovaciu plochu a lepšie spracovanie odtlačku, čo by malo zrýchliť skenovanie až o 50 %, informuje portál The Verge.

Avšak čo spoločnosť nevyriešila je spoľahlivosť a bezpečnosť, čo sú faktory, ktoré boli viackrát spochybnené pri jej predchádzajúcich snímačoch.

Prvá generácia ultrasonických snímačov od Qualcommu bola problematická

Prvá generácia ultrasonického snímača spoločnosti Qualcomm – 3D Sonic Sensor – bola prvýkrát použitá v modeloch Samsung Galaxy S10. V tom čase väčšina smartfónov, ktoré mali snímač odtlačkov prstov zabudovaný v displeji, používala optické skenery. O tých sa hovorilo, že sú pomalšie, menej spoľahlivé a aj menej bezpečné ako ultrasonické snímače.

 

No v tomto prípade sa opak stal pravdou. 3D Sonic Sensor prvej generácie narazil na množstvo problémov, vrátane jednej veľmi problematickej bezpečnostnej chyby. Tá spôsobila to, že používatelia mohli telefón odomknúť akýmkoľvek odtlačkom, ak používali niektoré ochranné skla a fólie. Spoločnosť Samsung tento problém neskôr vyriešila aktualizáciou softvéru.

Nový snímač sľubuje rýchlejšie skenovanie

Nový snímač je pre spoločnosť Qualcomm v poradí už tretím ultrasonickým snímačom odtlačkov prstov. Po príchode prvej generácie snímača 3D Sonic Sensor spoločnosť predstavila snímač 3D Sonic Max, ktorý bol vlastne iba oveľa väčšia verzia snímača prvej generácie. Snímač 3D Sonic Sensor Gen 2 sa veľkosťou úplne nezhoduje so snímačom 3D Sonic Max, ale mal by priniesť vylepšenie rýchlosti skenovania.

3D Sonic Sensor Gen 2 bude pravdepodobne použitý v sérií Galaxy S21

Qualcomm tvrdí, že prvé telefóny, ktoré budú vybavené novým 3D Sonic Sensor Gen 2, by mali byť dostupné už začiatkom roku 2021. Spoločnosť vo svojom oznámení nespomína žiadnych partnerov ani konkrétnejšie načasovanie. Avšak očakáva sa, že tieto snímače budú súčasťou rady Samsung Galaxy S21, ktorá bude predstavená 14. januára. Spoločnosť Samsung je doteraz najväčším zákazníkom ultrasonických snímačov spoločnosti Qualcomm a posledné dva roky boli použité vo vlajkových zariadeniach od Samsungu, vrátane modelov Galaxy Note 10, Galaxy S20 a Galaxy Note 20.

Náš tip
Samsung chystá fotoaparát s rozlíšením 200 megapixelov. Môže prísť už čoskoro
Disqus Comments Loading...