Obchod Play zarába na jedno zariadenie desaťnásobne menej ako App Store

Je jednoznačné, že Google Play obchod je oveľa lepší, ako bol Android Market, ktorý sme tu mali pred pár rokmi. Oproti konkurentovi v podobe App Store, ktorý prevádzkuje Apple, je ale stále miesto na zlepšenie. Tržby v prepočte na jedno zariadenie sú až desaťkrát menšie.

Náš tip
Obchod Play prekonáva v počte stiahnutí Apple App Store. Po stránke zárobkov stráca

Náš tip
Obchod Play mal o 145% viac nainštalovaných aplikácií ako AppStore | Q4 2017

Výsledok je jednoznačný

Podľa priskumu Morgan Stanley Research, App Store zarobil 4x viac z predaja hier a aplikácií. Keď to prepočítame na tržby na jedno zariadenie, je to až 10x viac. V prvom kvartáli 2018 App Store dosiahol priemernú tržbu 0,44 USD na jedno stiahnutie, zatiaľ čo Obchod Play iba 0,10 USD. V prípade, ak zoberieme do úvahy jednotlivé zariadenia, tržby z jedného zariadenia v App Store dostihali 5,08 USD, zatiaľ čo v Obchode Play iba 0,47 USD.

App Store zaznamenal obrovský nárast tržieb

Za posledné 4 roky zaznamenal Apple nárast v tržbách až o 119 % z ich App Store. Obchod Play taktiež zaznamenal nárast, no ten sa pohybuje len okolo 14 % za rovnaké obdobie. Apple má veľkú výhodu v tom, že systém je uzavretý a funguje len na malom množstve zariadení, zatiaľ čo na Androide bežia stovky smartfónov rôznych výrobcov.

 Loading ...
Disqus Comments Loading...