MojAndroid

Na trhu sa aktuálne predáva drvivá väčšina smartfónov s LCD displejom. Tento rok by mali AMOLED displeje obsadiť svoje miesto “len” v 27,6% predaných zariadení. Vyhliadky na najbližšie roky sú ale lepšie. Do roku 2020 by mal mať každý druhý smartfón AMOLED alebo SuperAMOLED displej.

samsung-galaxy-s7_gear-s3-2-cast-1-copy

Náš tip
Smartfóny so snímačom odtlačkov pod displejom prídu na trh už tento rok

Dôvodom, prečo sa dnes predávajú vo veľkom LCD displeje, je ich nízka cena a “postačujúca” kvalita. Oproti AMOLED displejom však majú hneď niekoľko nedostatkov – vyššiu spotrebu, horšie zobrazovacie vlastnosti, či nižšiu čitateľnosť na priamom slnku. Uvedomujú si to aj samotní výrobcovia, ako napríklad Oppo, Huawei, či Xiaomi, ktorí začali do svojich zariadení vkladať AMOLED displeje. A hovorí sa o tom, že dokonca aj Apple začne používať tento typ displeja v iPhone 8.

Náš tip
Samsung Display ukázal, o čom budú displeje v roku 2017

Aktuálne je najväčším výrobcom AMOLED displejov spoločnosť Samsung. Jeho produkcia vša nedokáže pokryť dopyt, ktorý vznikne na tento typ displejov v najbližších rokoch. Svoju produkciu led-kových displejov preto začali zvyšovať aj spoločnosti ako LG Display, Sharp, Japan Display, BOE Technology, či Royole, ktoré by mohli dodávať AMOLED displeje do zariadení menej známych značiek. Aký máte názor na displeje v smartfónoch vy? Ste fanúšikmi AMOLED technológie alebo uprednostňujete LCD jednotky?

Zdroj: Digitimes

2.3.2017

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+