MojAndroid

Pokračujeme rekapituláciou toho, čo sme pre vás napísali v roku 2013. Okrem noviniek, tipov na aplikácie a hry, to samozrejme boli aj recenzie, ktorých bolo skutočne veľa. Aby sme v nich spravili poriadok robíme ich prehľad zotriedený podľa výrobcov. Prečítať ste si mohli už Recenzie zariadení HTC, Samsung, Sony a Asus. Teraz vám prinášame prehľad testov príslušenstva.

Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1

Spoločnosť Prestigio tento rok uviedla na trh niekoľko typov príslušenstva, pričom sa zamerala na podporu NFC technológie. Výnimkou nie je ani Prestigio Bluetooth Wireless Speaker PBSP1, ktorý sme dostali na test do našej redakcie. Malý reproduktor v tvare lopty zaujme nielen svojim dizajnom, ale aj pútavou cenou.

Prestigio-Bluetooth-Wireless-Speaker-PBSP1-550x550

Prestigio Headset PBHS2 | Slúchadlá s NFC a pokročilými funkciami

Ak patríte medzi náruživých poslucháčov hudby, tak vás poteší recenzia slúchadiel Prestigio Headset PBHS2, ktoré sme testovali. Prinášame vám naše dojmy z tohto príslušenstva pre vaše Android zariadenia, pričom v recenzii nenájdete len chválu, ale aj niekoľko vecí, ktoré nám vadili.

prestigio-headset-pbhs2-2

KlikTV – Videopožičovňa s nahrávaním

KLIKBOX S1 ponúka streamované prehrávanie video obsahu prostredníctvom Internetu. Používatelia tak majú možnosť sledovať viac než 2000 filmov, dokumentov či seriálov priamo na svojich televíznych obrazovkách. Box umožňuje okrem integrácie s videoslužbou aj nahrávanie 25 televíznych staníc, prehrávanie vlastného obsahu z USB alebo prehrávanie videí z populárnej služby YouTube.

Recenzia-KlikTV-Videopožičovňa-s-nahrávaním-1

Withings Pulse – Merač aktivít a srdcového pulzu

Spoločnosť Withings je známa svojimi produktami, určenými na sledovanie nielen vašej hmotnosti alebo krvného tlaku, ale aj ostatných činností, ktoré počas dňa vykonávate. K tomuto účelu slúži malé zariadenie nazývané Withings Pulse, ktoré zmeria počet prejdených krokov, prevýšenie, vzdialenosť, kvalitu spánku, spálené kalórie a dokonca aj srdcový pulz.

withings-pulse_7

Creative MA2600 – Slušné slúchadlá za babku

V redakcii sme vyskúšali ďalšie príslušenstvo pre Android zariadenia, tentokrát mobilný headset značkyCreative. Model Hitz MA2600 je prednostne určený pre mobilných používateľov, pretože ponúka ľahkú a funkčnú konštrukciu, mikrofón a ovládanie hlasitosti priamo na audio kábli. Aké ďalšie výhody a nevýhody sme počas testu tohto príslušenstva postrehli, si môžete prečítať v našej recenzii.

Creative-MA2900-01

Creative Aurvana Live!2 – Takmer dokonalé slúchadlá

Slúchadlá Creative Aurvana Live!2 patria medzi najnovšie produkty spoločnosti Creative na Slovensku a svoje uplatnenie hľadajú najmä v profesionálnej brandži a medzi náročnými amatérmi. Čo vám tieto slúchadlá dokážu ponúknuť a aké sú ich kladné a záporné stránky? Dozviete sa v našej recenzii.

Creative-Aurvana-Live-2-01

Creative T4 Wireless – Kompaktné reproduktory s NFC a Bluetooth

Reproduktory Creative T4 Wireless nielenže ponúkajú výborný zvuk a mohutné basy, ale aj pokročilé formy pripojenia v podobe Bluetooth a NFC. Nie je tak problém streamovať hudbu bezdrôtovo priamo z vášho počítača alebo smartfónu. Ako si počínali v našom testovaní? Prečítajte si recenziu a dozviete sa o všetkých funkciách, výhodách, ale aj nedostatkoch týchto reproduktorov.

 Recenzia_Creative_T4_Wireless_31

Beats Mixr – Basové štýlovky za veľa peňazí

Recenzia na slúchadlá, ktoré môžete využiť nielen na počúvanie hudby, ale aj na telefonovanie. Tentokrát sme na testy získali slúchadlá Beats Mixr, ktoré nás zaujali nielen špecifickým dizajnom, ale aj zvukovým prejavom, ktorý však opäť stavia na jednu kartu.

Beats-Mixr-02

Creative Sound Blaster EVO Zx a EVO Wireless

Bezdrôtový prenos a technológia NFC (Near Field Communivations) sa objavujú aj v nových slúchadlách Creative Sound Blaster. Na testovanie do redakcie sa nám v roku 2013 dostali dva modely a to Creative Sound Blaster EVO Wireless a vyšší rad Creative Sound Blaster EVO Zx, ktorý vo svojich útrobách integruje zvukový procesor SB-Axx1.

Recenzia-Creative-Sound-Blaster-EVO-Zx-1

Dice+: Digitálna hracia kocka

Ak patríte medzi nadšencov hier na dnešných moderných zariadeniach s veľkým displejom, tak by vašej pozornosti určite nemala ujsť hracia kocka Dice+. Nejednému z vás v hrách na Androide chýba interaktivita a fyzický dotyk s hrou. Časy, kedy sa hrávalo Človeče nehnevaj sa jednoduchým hádzaním kocky však ešte nie sú úplne preč. Novú éru by klasické ale aj iné kockové hry mohli zaznamenať vďaka digitálnej kocke Dice+, ktorá funguje s tabletmi aj smartfónmi s OS Android a iOS.

Recenzia_Dice+_1

HTC Fetch: Kľúčenka s Bluetooth a zaujímavými funkciami

Originálne príslušenstvo pre smartfóny spoločnosti HTC. Novinku využijete ako doplnok k smartfónu, ktorý tak môžete jednoducho nájsť stlačením jediného tlačidla. Aké funkcie ešte ponúka a za koľko ho kúpite? Zistíte to v našej recenzii.

Recenzia_HTC_Fetch_12

Plantronics Marque M155 a M165 – Bluetooth handsfree

Rozšíriť funkčnosť môžete aj handsfree slúchadlami, vďaka ktorým je možné bezpečne telefonovať aj počas toho ako šoférujete automobil, alebo pohodlne prijímať hovory kdekoľvek bez toho, aby ste museli vyťahovať smartfón z vrecka nohavíc alebo tašky. Medzi takéto bezdrôtové headsety patria aj slúchadlá s označením Plantronics Marque M155 a M165.

plantronics

Google Chromecast

Do redakcie sa k nám dostalo aj zariadenie spoločnosti Google, ktoré nesie názov Chromecast. Ide o prístroj v tvare USB kľúča, ktorý sa zapája do HDMI konektora televízora alebo iného zobrazovacieho zariadenia s HDMI vstupom. Jeho hlavnou úlohou je príjem obrazu zo smartfónov alebo tabletov s operačným systémom Android a iOS.

Recenzia_Chromecast_4

Bezdrôtová nabíjačka Q9A s podporou štandardu Qi

Univerzálna bezdrôtová nabíjačka od čínskeho výrobcu Shenzhen ECWORD Technology Co., Ltd. je zaujímavá svojou cenou a podporou štandardu Qi. Zariadenie sme testovali na smartfónoch Samsung Galaxy S3 a Galaxy S4, ktoré neponúkajú zabudovanú podporu tohto typu nabíjania. Jednoduchý prijímací modul, ktorý je možné uložiť pod zadný kryt, im však túto kompatibilitu umožnil.

Recenzia-HTC-One-mini-1Recenzia-Bezdrôtová-nabíjačka-Q9A-s-podporou-štandardu-Qi-

Prestigio Power Bank | Recenzia externej nabíjačky

Ďalším príslušenstvom, ktoré sme mali možnosť otestovať, je novinka od spoločnosti Prestigio, ktorá je vo svete známa výrobou smartfónov a tabletov za prívetivé ceny. Tentokrát sme testovali externú nabíjačku Prestigio Power Bank.

prestigio_power_bank_11

Test púzdier BikeConsole na bicykel

Ak patríte medzi tých, čo nedajú počas leta, ale aj celého roka dopustiť na svoj bicykel a radi vyrážate na cesty aj so svojim smartfónom, potom vám prídu vhod púzdra s názvom BikeConsole. Nám sa do redakcie na test dostala dvojica pozostávajúca z univerzálneho púzdra a púzdra určeného pre Samsung Galaxy S III.

Bikeconsole_15

HTC One: Test originálneho príslušenstva

Spoločnosť HTC ku svojej vlajkovej lodi One dodáva aj celú radu originálneho príslušenstva. K nám do redakcie sa dostalo niekoľko originálnych krytov, ako aj stojan do auta a HTC Media Link HD pre streamovanie videa z telefónu na externý monitor či televízor.

HTC-One-prislusenstvo_7 (1)

House of Marley People Get Ready: Špunty vyrobené s ohľadom na prírodu

Do našej redakcie sa dostali slúchadlá z produktového portfólia spoločnsoti House of Marley, ktoré nesú názov House of Marley People Get Ready. Spotrebiteľov zaujme najme kvalita ich spracovania a cenová relácia, ktorá v slovenských internetových obchodoch začína na hranici 29 €.

Recenzia-House-of-Marley-People-Get-Ready

Verbatim Ultra Slim Power Pack: Test miniatúrnej externej batérie

Externá nabíjačka Verbatim Ultra Slim Power Pack sa okrem iného vyznačuje veľmi príjemnými rozmermi a spratným dizajnom. Jej využitie vidíme najmä v prípadoch núdze, počas cestovania alebo na dovolenke, keď ste dlhšie odrezaný od elektrickej siete.

Verbatim-slim-pack-4

Verbatim Mobile Power Bank: Externá nabíjačka s podporou duálneho nabíjania

Verbatim Mobile Power Bank je energetické monštrum, ktoré sa môže pochváliť 10 000 mAh kapacitou. Okrem toho je však pre túto nabíjačku typických aj niekoľko ďalších vlastností. Ktoré to sú, sa dozviete v našej recenzii.

Verbatim-power-bank-5

Marley Redemption Song: Štýlové slúchadlá pre vyznávačov reggae

Medzi ďalšie zaujímavé príslušenstvo, ktoré prešlo rukami našej redakcie, môžeme zaradiť štýlové slúchadlá Marley z edície Redemption Song. Ide o veľmi kvalitne spracované slúchadlá, ktoré sa vyznačujú pekným dizajnom, drevenými špuntami a textilným káblom. Aký je však ich zvuk? Dozviete sa v recenzii nižšie.

marley-81

Slúchadlá Beats Executive | Silné basy v podaní Beats by Dre

Slúchadlá značky Beats By DR.Dre okrem počúvania hudby môžu fungovať aj ako handsfree súprava. To využijete najmä ak nedáte dopustiť na kvalitnú reprodukciu aj počas cestovania a zároveň nechcete, aby ste premeškali prichádzajúce hovory. Vďaka integrovanému systému aktívneho potlačenia hluku, budete od okolia dokonale izolovaný a vy si môžete svoju hudbu skutočne vychutnať aj v hlučnejšom prostredí. To všetko vďaka slúchadlám Beats Executive.

Beats-Audio-Executive_3

Verbatim Portable Power Bank: Šikovná externá nabíjačka, ktorá pomôže v núdzi

Verbatim vytvoril veľmi šikovnú externú nabíjačku s miniatúrnymi rozmermi. Bez problémov sa vám zmestí do vrecka nohavíc alebo bundy, pričom vám môže pomôcť nabiť vaše zariadenie v prípade núdze. Kvôli menšej 2200 mAh kapacite je táto batéria vhodná len na nabíjanie menších zariadení, ako napríklad mp3 prehrávače, smartfóny alebo menšie fotoaparáty.

7737230711p

Beats Studio | Luxusné slúchadlá s bohatou basovou zložkou

Slúchadlá Beats Studio nás naozaj prekvapili, miestami však aj nepríjemne. Aké sú výhody a nevýhody týchto luxusných slúchadiel, sa dozviete v našej recenzii.

Beats-Studio-31

Creative MA200: Farebné slúchadlá s mikrofónom pre nenáročných

Medzi ďalšie produkty patriace k Android príslušenstvu, ktoré sme testovali, sa pridali aj slúchadláCreative MA200. Ide o dizajnovo veľmi podarený kúsok, ktorý kvalitou osloví skôr nenáročného poslucháča. Ide o voľbu pre mladých ľudí, ktorí potrebujú malé slúchadlá na počúvanie hudby pri cestovaní alebo na doma.

Creative-MA-200-07

NetAtmo Urban Weather Station | Recenzia štýlovej bezdrôtovej meteo-stanice

Medzi príslušenstvo pre Android zariadenia, ktoré sme v našej redakcii otestovali, môžeme zaradiť po niekoľkých dňoch aj štýlovú bezdrôtovú meteo-stanicu Urban Weather Station od spoločnosti NetAtmo. Ide o naozaj luxusne spracované zariadenie kompaktných rozmerov, ktoré je určené najmä pre použitie so smartfónmi a tabletmi, a sme veľmi radi, že sme ho mali možnosť otestovať. Aké dojmy v nás táto moderne spracovaná meteo-stanica zachovala sa dozviete v recenzii.

Urban-Weather-Station-1

Fitbit One: Monitorujte svoje aktivity a spánok

Chcete sledovať svoje aktivity počas celého dňa aj v spánku? Ak áno, tak potom je tu zariadenie pre tracking denných aktivít s názvom Fitbit One, ktoré sme získali aj na recenziu. Tento tracker dokáže cez deň monitorovať kroky, vzdialenosť, spálené kalórie a tiež počet schodov, ktoré ste zdolali. V noci môže slúžiť k monitorovaniu vášho spánku a na základe nameraných údajov vyhodnotiť, ako kvalitne ste sa vyspali. Okrem toho má v sebe zabudovaný aj  vibračný alarm, ktorý vás ráno môže v tichosti prebudiť bez toho, aby ste rušili vaše okolie.

simple.b-dis-jpg.h87e4c13fb85851639215e7c34e3e984d

Sony MDR-1RBT | Prémiové Bluetooth slúchadlá pre každého

Slúchadlám Sony MDR-1RBT sú určené tak audiofilom, ako aj bežným poslucháčom modernej hudby, ktorú dokážu vďaka svojim kvalitným vlastnostiam a dobrému nastaveniu ekvalizéra podať naozaj kvalitne.

Sony-MDR-1-RBT-19

Cooler Master POWER FORT 6600 mAh

Jednoduchým riešením, ako predĺžiť výdrž batérie je použitie externých batérií ako záložného zdroja energie. Jedným z nich, ktorý sme dostali na test, je aj Cooler Master Power Fort.

Cooler-Master-Power-Fort-5

GoPro Hero 3 | Odolná kamera pre extrémne športy

Na recenziu sme do redakcie získali nezvyčajne malé, no pritom veľmi prepracované zariadenie. Reč je o odolnej kamere pre extrémne športy – GoPro Hero 3, konkrétne Silver Edíciu (bez Wi-Fi ovládača). Tá okrem výborných schopností nahrávať FullHD video a snímať detailné fotografie ponúka napríklad aj Android aplikáciu, pomocou ktorej môžete kameru ovládať a sledovať, čo sa deje pred objektívom.

GoPro_HD_Hero_3-550x3511

Liquid Image EGO LIC 727 | Kamera pre športovcov s WiFi

Pre všetkých vyznávačov extrémnych športov tu máme skvelý tip na príslušenstvo, ktoré obohatí vaše adrenalínové dobrodružstvo. Odolné kamery, ktoré zaznamenajú vaše rýchle zjazdy na bicykloch alebo na lyžiach, či kaskadérske kúsky na skateboarde a korčuliach nie sú žiadnou novinkou My vám predstavíme jednu z nich, ktorú na trh prináša spoločnosť Liquid Image pod názvom EGO LIC 727.

EGO-LIC-05

Stylusy Canyon CNA-STY01W, STY01B a STY02

Uhlopriečky displejov sa čoraz viac zväčšujú a rovnako sa na trhu začínajú vo veľkom presadzovať tablety. Naše ruky sú však stále rovnako veľké a smartfóny a tablety si začína obľubovať aj nežnejšie pohlavie. Nie všetko sa však dá skombinovať a pohodlne ovládať svoj nový smartfón či tablet je pre mnohých veľko výzvou. Vtedy prídu vhod určite dotykové stylusy.

BCNA-STY021-500x500

A.M.P. SP1 – štýlový bluetooth reproduktor

Pod drobnohľad sme si zobrali aj šikovný prenosný bluetooth reproduktor A.M.P. SP1. Ide o zariadenie dostupné už od začiatku roka 2013. Chce zaujať najmä kvalitným spracovaním a dizajnom, ktorý vás upúta už na prvý pohľad.

DSC_0046

Rikomagic MK802 III | Ďalší mini PC s Androidom

Pamätáte si ešte na Android 4.0 Mini PC, ktorý sme pre vás recenzovali ešte v roku 2012? Tak tento rok sme testom podrobili jeho nástupcu, ktorý prináša niekoľko podstatných vylepšení. Okrem nového dizajnu a rozmiestnenia konektorov, sú to najmä výkonnejší procesor a novší operačný systém Android, ktorý sa tu nachádza vo verzii 4.1 Jelly Bean.

Rikomagic-MK802-III_04

Test pamäťových kariet značky TDK

Pamäťové karty predstavujú v súčasnosti jeden z najlacnejších spôsobov ako si zväčšiť vnútornú pamäť svojho zariadenia. Ich ceny neustále klesajú a ak nechcete minúť ďalšie peniaze za model smartfónu či tabletu s väčšou vnútornou pamäťou, tak použitie pamäťovej karty je tou najvhodnejšou voľbou. My sme na testovanie dostali pamäťové karty značky TDK, ktoré sme otestovali na rýchlosť zápisu a čítania.

Memory

31.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+