MojAndroid

Spoločnosť HTC ku svojej vlajkovej lodi One dodáva aj celú radu originálneho príslušenstva. K nám do redakcie sa dostalo niekoľko originálnych krytov, ako aj stojan do auta a HTC Media Link HD pre streamovanie videa z telefónu na externý monitor, či televízor.

Náš tip
Recenzia HTC One

Kryty ako z iného sveta

Presne tak na nás pôsobia nové kryty pre HTC One. Nejde o klasické ochranné kryty ako sme boli doteraz zvyknutí pri smartfónoch. Tvrdé púzdro nazývané Hard Shell je vyrobené z polykarbonátu a je zložené z niekoľkých častí. Zaujímavá a nepochybne aj trochu netradičná je farebná kombinácia červenej vrchnej časti so sivou farbou krytu. Ochranný kryt sa tiež nenasadzuje klasickým spôsobom, ale nasunutím smartfónu a následným zaklapnutím spodného a vrchného krytu. Hard Shell kryt HC C840 je dokonalou ochranou pre zariadenie a zabráni nechcenému poškriabaniu, prípadne ochráni zariadenie aj pred tvrdším dopadom na zem. Poslednú menovanú možnosť by sme však určite neskúšali testovať. Výtku máme ku ovládaniu hlasitosti, ktoré je po nasadení krytu trochu náročnejšie a je potrebné zatlašiť viac ako normálne. V prípade, že máte na svojom zariadení ochrannú fóliu, tak nasadenie krytu môže byť  tiež trochu tažšie.

HTC One prislusenstvo_12 HTC One prislusenstvo_11

Iným, do červená ladeným krytom je Hard Shell kryt s označením HC C841, ktorý nechráni len zadnú časť a boky prístroja, ale aj displej a celú prednú stranu. Zadná strana pritom nie je celá z pevného plastu, ale jej časť je možné ohnúť. Púzdro tak dobre poslúži ako stojan pri sledovaní filmov alebo pri využití telefónu ako nočných hodín a budíka. Použité materiály sú kombináciou plastu so softouch povrchom a kože. Ovládacie prvky telefónu sú aj po nasadení púzdra dobre dostupné. Nevýhodou je horšia doliahavosť prednej strany k displeju. Môže sa tak stať, že pri prenášaní napríklad v ruksaku dôjde k jeho otvoreniu a následnému poškodeniu displeja. Uvítali by sme magnetické uchytenie, ktoré by zabezpečilo lepšiu priľnavosť k displeju.

  • HTC HC C840 sivé – Hard Shell – Cena od 17€
  • HTC HC C841 – Double dip flip – Cena od 18€

HTC One prislusenstvo_7

HTC One prislusenstvo_9 HTC One prislusenstvo_6

Stojan do auta s nabíjaním

Podobne ako ku minuloročnému modelu HTC One X, aj k HTC One dodáva výrobca kvalitný stojan do auta. Dizajnom základňovej časti sa nijako neodlišuje od iných originálnych stojanov spoločnosti, odlišnou je dokovacia časť, ktorá bola prispôsobené pre konštrukciu smartfónu One. Stojan po prichytení k čelnému sklu auta drží veľmi pevne a vďaka otočným kĺbom ho môžete jednoducho nasmerovať podľa vlastnej potreby.

HTC One prislusenstvo_17

Telefón sa podobne ako aj pri Hard Shell kryte do stojanu zasúva, pričom v spodnej časti je aj otvor pre upevnenie micro USB konektoru nabíjačky. Počas cestovania tak môžete svoj One pohodlne a bezpečne nabíjať aj prostredníctvom dodávanej auto nabíjačky. Navyše, jej konektor je upravený tak, aby sa po zasunutí do telefónu automaticky aktivoval režim Auto. Dokovacia časť je odnímateľná, takže ak vám niekto telefonuje a potrebujete hovor rýchlo zodvihnúť, je možné HTC One zo stojanu pomerne rýchlo odpojiť, prípadne vytiahnuť. Stojan pre HTC One nesie označenie HTC CAR D160 a je dostupný od 41€.

HTC One prislusenstvo_15 HTC One prislusenstvo_14

Streamujte obraz do TV

Príslušenstvo HTC Media Link HD bolo dostupné už aj pre minuloročný One X, využiť ho však môžete aj pri novinke HTC One. Media Link HD je malé zariadenie, ktoré sa pripája do HDMI vstupu televízora alebo monitora. Na streamovanie obrazu sa využíva priame pripojenie WiFi medzi HTC One a Media Link. Prenos obrazu sa aktivuje alebo deaktivuje jednoduchým gestom, posunom troch prstov smerom dopredu alebo opačne. Po spárovaní sa prostredie automaticky prepne do  horizontálnej polohy a vy môžete do TV začať prenášať fotografie a videá, napríklad z vaše galérie. Samozrejmosťou je aj využitie Media Linku k prehrávaniu filmov uložených vo vnútornej pamäti. Pri prenose obrazu z HTC One do TV, zvládol Medialink plynulo prehrať aj náročnejšie videá vo Full HD rozlíšení. Cena za toto príslušenstvo za začína na 72€.

HTC One prislusenstvo_4 HTC One prislusenstvo_3

Maličkosť na záver

Nie menej dôležitou je aj ochrana displeja pred poškriabaním. Hoci je telefón chránený druhou generáciou odolného skla Gorilla Glass, jeho poškriabaniu v niektorých situáciach nezabránite. HTC preto do originálneho príslušenstva pre HTC One zahrnulo aj ochrannú fóliu, ktorá sa aplikuje suchou formou. Pri jej nasadzovaní si teda musíte dávať veľký pozor na presnosť a prachové častice, ktoré by spôsobili bubliny pod displejom. Fóliu tak odporúčame aplikovať v bezprašnom prostredí (napríklad v kúpeľni), displej by ste mali tiež poriadne vyčistiť. Fóliu sme aplikovali na displej bez problémov, všimli sme si však, že v niektorých miestach nie úplne dobre priliehala k displeju – najmä po jeho okrajoch. V balení, ktorého cena sa začína už na úrovni 4€, nájdete dva kusy ochrannej fólie.

 HTC One

Článok bol publikovaný v júnovom vydaní Android Magazínu.

>>> Stiahnite si PDF – Android Magazín Jún 2013  <<<

Aplikácia Android Magazín je dostupná na Play Store aktuálne len pre Android tablety vo verzii 3.0 a vyššie. Pre správne spustenie aplikácie je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu Adobe AIR. Aplikácia Android Magazín beží na platforme Coverpage od spoločnosti MONOGRAM Interactive.

29.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+