MojAndroid

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, Výkon a úložný priestor
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá – zvuk, videá
  5. časť: Ultrapixel fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria
  7. časť: Hodnotenie
  8. časť: Fotogaléria

Konektivita

HTC One je vybavený všetkými modernými komunikačnými prostriedkami. K dispozícii tak máte Wi-Fi v štandardoch a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, infračervenú LED a podporu 3G HSPA+ či LTE, pri ktorom dokáže prenášať dáta rýchlosťami až 100 Mbps pri downloade a 50 Mbps pri uploade. Samozrejmosťou je aj prítomnosť funkcií pre zdieľanie mobilného internetu prostredníctvom Wi-Fi a protokolu DLNA pre zdieľanie multimediálneho obsahu s kompatibilnými zariadeniami v lokálnej sieti.

Telefonovanie je vďaka hlasnému reproduktoru pohodlné aj v hlučnom prostredí a ku komfortu prispieva technológia HTC Sense Voice, ktorá zvyšuje hlasitosť a kvalitu hovoru v hlučnom prostredí, takže konverzácia je čistá a dostatočne hlasná. Vďaka mikrofónu na zadnej strane telefónu, dokáže HTC One efektívne potlačiť hluk na pozadí.

HTC One_4

Mikrofón má duálnu membránu. Menšia je určená pre snímanie zvuku s vysokou intenzitou a väčšia pre zachytenie slabších zvukov. Táto funkcia výborne poslúži pri nahrávaní napríklad živých koncertov, kde zvuk väčšinou presahuje dynamický rozsah tradičných mikrofónov. Tieto technológie sme otestovali aj my a musíme povedať, že na naše prekvapenie fungovali tak, ako sa od nich očakáva. Potešia aj funkcie pre stíšenie volania pri zodvihnutí a režim vo vrecku, ktorý automatický zvýši hlasitosť v prípade, že telefón nosíte vo vrecku alebo v taške.

HTC One_screen_63 HTC One_screen_64

Pri smartfónoch je jednou z najčastejšíe využívaných aplikácií aj dialer. Tento v HTC Sense 5.0 podporuje inteligentné vytáčanie kontaktov a spája aj funkcie ako históriu hovorov, obľúbené položky, kontakty a skupiny. Vďaka priamej integrácii so sociálnymi sieťami získajú vaše kontakty aktuálne fotografie z Facebooku alebo Google+, rovnako ako aj aktuálne statusy. K dispozícii sú aj funkcie pre blokovanie hovorov. Prostredie dialera je jednoduché a svojim vzhľadom a funkciami sa nám veľmi zapáčilo. Čo nám trochu prekážalo je fakt, že po spustení dialera sa zobrazí len naposledy volaný kontakt. Pre kompletný zoznam posledný hovorov sa musíte presunúť na záložku “História hovorov”. Kontakty v nej sa však nezdružujú a ak voláte často len jednému alebo dvom kontaktom, ich mená na obrazovke zaberú všetko miesto.

HTC One_screen_65 HTC One_screen_66 HTC One_screen_67

HTC Sense klávesnica svojim vzhľadom pripomína natívnu aplikáciu Androidu. Podporuje slovenskú diakritiku, predikciu slov, predpovedanie ďalšieho slova a k dispozícii je aj funkcia Trace pre písanie posúvaním prsta po obrazovke. Rozmiestnenie kláves je optimálne a aj vzhľadom na veľkosť displeja umožňuje rýchle písanie.

HTC One_screen_68 HTC One_screen_69 HTC One_screen_70

HTC do svojej vlajkovej lode okrem internetového prehliadača Chrome integrovalo aj natívny browser, ktorý je rýchly a ponúka plnú podporu flashu. Prehliadanie internetových stránok je bezproblémové a k dispozícii je aj funkcia, ktorá pri článkoch konvertuje stránku do súvislého textu, ktorý sa na displeji pohodlnejšie číta. Text je zarovnaný tak, aby vypĺňal celý displej, takže sa posúvate len v smere nahor alebo nadol.

HTC One_screen_73 HTC One_screen_74

Batéria: 

HTC One je vybavený vstavanou batériou s kapacitou 2300 mAh. Táto ho aj vzhľadom na vysoký výkon a veľký 4,7-palcový displej s Full HD rozlíšením, dokáže napájať pomerne dlhú dobu. HTC One sme mali na testovanie zapožičaný týždeň a počas toho nás svojou výdržou celkom milo prekvapil. To znamená, že s telefónom pohodlne vydržíte v prevádzke celých 24 hodín. Počas tejto doby sme s ním aktívne (so zapnutým displejom) pracovali 3,5 hodiny a väčšinu času sme boli pripojení k 3G sieti a mali zapnuté mobilné dáta. HTC One sme používali na bežné činnosti ako čítanie a posielanie e-mailov, vykonali sme niekoľko kratších hovorov, prezerali sme internetové stránky, sledovali YouTube videá a krátko sme si zahrali aj nejakú tú graficky náročnejšiu hru. Výrobca do systému integroval aj režim šetrenia batérie, ktorý sme však pri našom testovaní nevyužívali. Ak však chcete v prípade slabej batérie dostať z HTC One čo najviac, odporúčame ho zapnúť. Po dosiahnutí určitej kapacity, tento totižto automaticky zníži takt procesora alebo vypne napríklad mobilné pripojenie vždy po vypnutí displeja.

HTC One_bateria_3 HTC One_bateria_2 HTC One_bateria_1

Aj takto vyzerala výdrž batérie HTC One. Väčšinou sme sa však dostali na výdrž presahujúcu 24 hodín.

Displej je samozrejme najväčším žrútom energie a všimli sme si, že hodnoty podsvietenia sú v niektorých situáciách zbytočne veľké. Ak by vám nevyhovovali, odporúčame nainštalovať aplikáciu Lux, ktorá ho dokáže regulovať podľa vami nastavených hodnôt. S menšími hodnotami podsvietenia vydrží telefón ešte dlhšie. Ak by ste prešli do šetriaceho režimu, teda že by ste HTC One využívali len sporadicky a nemali by ste nonstop zapnutý mobilný internet, dostali by ste sa s veľkou pravdepodobnosťou aj cez celé dva dni výdrže.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, Výkon a úložný priestor
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá – zvuk, videá
  5. časť: Ultrapixel fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria
  7. časť: Hodnotenie
  8. časť: Fotogaléria
26.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+