MojAndroid

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, Výkon a úložný priestor
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá – zvuk, videá
  5. časť: Ultrapixel fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria
  7. časť: Hodnotenie
  8. časť: Fotogaléria

Multimédiá zvláda s prehľadom

HTC One je multimediálnym zariadením a to znamená, že výborne poslúži pri prehrávaní ako videa, tak aj hudobných skladieb. Výkon štvorjadrového procesora taktovaného na 1,7 GHz je viac ako dostatočný a umožňuje prehrávanie videí v najrôznejších formátoch a rozlíšeniach. Našu zostavu testovacích videí prehral HTC One bez akéhokoľvek zaváhania. Okrem bežných videí vo formátoch DivX a Xvid si vychutnáte aj videá vo Full HD rozlíšení. Na displeji s rovnakým rozlíšením vyzerajú skutočne veľmi dobre. Na ich prehrávanie sme však namiesto galérie používali osvedčený MX Player. Výborne si telefón poradil aj s prehrávaním videí na Full HD televízore, ktorý sme pripojili prostredníctvom MHL redukcie.

HTC One_20

Novy HTC One ako prvý Android smartfón na svete integruje do svojho tela predné stereo reproduktory. Tie sú napájané špeciálnym zosilňovačom, ktorý v kombinácii s dvoma reproduktormi s pokročilými membránami a technológiou Beats Audio dodáva hlasný a čistý zvuk. Ani pri maximálnom vybudení nie je zvuk skreslený a ponúka výborné podanie všetkých frekvenčných zložiek. Zvuk vychádzajúci z predných stereo reproduktorov je dokonca tak silný, že v niektorých prípadoch sa môžete pri prichádzajúcom hovore naľakať. My sme bežne používali telefón s hlasitosťou nastavenou približne na polovicu maximálneho výkonu. V hlučnejších prostrediach sme samozrejme ponechali nastavené maximálne hodnoty.

HTC One_45

Vďaka veľkej hlasitosti nepremeškáte hovory ani v hlučnejšom prostredí, nehovoriac o tom, že počúvanie hudby a sledovanie filmov sa dostáva na úplne inú úroveň. HTC si pri výrobe telefónu dalo záležať a nové reproduktory BoomSound považujeme za najlepšie, aké môžete v smartfóne dostať. Kvalitný je aj zvukový výstup na externé slúchadlá, ktoré si pohodlne poradia aj so slúchadlami s vyššou impedanciou. K novinke sme pripojili slúchadlá Sennheiser HD558. Výkon bol postačujúci aj na hlasnú reprodukciu. Zvuk bol kvalitný, ak však preferujete menej výrazne basy, odporúčame vypnúť  funkciu Beats Audio v nastaveniach telefónu (natívne je zapnutá).

Hudbu prehráte v aplikácií s názvom Hudba, ktorá sa svojimi funkciami veľmi neodlišuje od ostatných prehrávačov. Na výber je triedenie skladieb podľa interpretov, albumov, skladieb, playlistov, žánrov alebo priečinkov. Aplikácia automaticky sťahuje obaly albumov prostredníctvom Wi-Fi alebo mobilnej siete. Pri prehrávaní sa zobrazuje obal albumu, z ktorého pieseň pochádza a k dispozícii je aj štandardná sada ovládacích prvkov. Hudobný prehrávač je prepojený s aplikáciou SoundHound pre rozpoznávanie hudby, takže ak chcete zistiť informácie o niektorej zo skladieb, môžete tak jednoducho urobiť z horného menu.

HTC One_screen_42 HTC One_screen_43 HTC One_screen_44

Na výber je špeciálna funkcia, pri ktorej sa na pozadí zobrazuje text piesní a vizualizácia práve hranej piesne – informácie sa sťahujú z databázy Gracenote. Skladbu alebo len jej časť môžete nastaviť ako zvonenie pre všetky prichádzajúce hovory alebo len pre jeden konkrétny kontakt.Aplikácia podobne ako aj galéria plne podporuje protokol DLNA, vďaka ktorému si môžete hudbu prehrať aj na ďalších kompatibilných zariadeniach v domácej sieti.

HTC One_screen_46

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Úvod a konštrukcia
  2. časť: Displej, Výkon a úložný priestor
  3. časť: Operačný systém
  4. časť: Multimédiá – zvuk, videá
  5. časť: Ultrapixel fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria
  7. časť: Hodnotenie
  8. časť: Fotogaléria
26.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+