Nový patent Samsungu ukazuje rolovateľné a ohybné zariadenie

Zdroj: GSMArena.com

Ide zatiaľ len o patent, čo nemusí znamenať nič, vzhľadom na to, že spoločnosti si stále niečo patentujú. Lenže pri najmenšom vyzerá zaujímavo a prelomovo. Už len tým, že pôjde o prvé rolovateľné a ohybné zariadenie zároveň. Avšak bola by škoda si ho nepredstaviť a neukázať aj vám, našim čitateľom. Správu priniesol portál GSMArena.

Prvé rolovateľné a ohybné zariadenie zároveň

Patent s názvom “ELEKTRONICKÉ ZARIADENIE SCHOPNÉ OHÝBANIA A VYSÚVANIA”, ukazuje zariadenie, ktoré ide do nových rozmerov, čo sa týka ohýbania displeja do všetkých možných smerov. Najprv však máme vysúvací aspekt zariadenia – chytíte ho z dvoch strán a vytiahnete, aby bolo dlhšie. Získate tak väčší displej v prípade, keď ho potrebujete a zmenšíte ho, keď ho nepotrebujete. Jednoduché na predstavenie, ale zložitejšie na realizáciu.

Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com

Zaujímavejším a podivnejším aspektom je ohýbanie tohto displeja. Časť displeja na opačnom konci, od rolovateľnej časti je akosi oddelená, aby mohla byť prehnutá. Obsahuje v sebe istý druh závesu, ktorý mu umožňuje ohyb.

Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com

Tento záves sa taktiež posúva s displejom, keď ho vyťahujete alebo zasúvate. Využíva štyri valčeky, ktoré poznáme aj z iných ohybných zariadení Samsungu. Vďaka ním môže byť displej ohnutý a oddelený od tela smartfónu.

Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com

Predpokladáme, že záves funguje na princípe otáčania, rovnako ako je to v prípade súčasných ohybných zariadení. To umožňuje displeju slobodne sa nakláňať. Avšak displej sa nedokáže plne zavrieť bez toho, aby tam nevznikla medzera.

Zdroj: GSMArena.com
Zdroj: GSMArena.com

Nápad je to skvelý, ale prečo by niekto potreboval rolovateľné zariadenie a pridal by k tomu ohybný záves? Navyše to komplikuje obidve konštrukčné typy.

Konkurencia

Doteraz sme videli len rolovateľné displeje alebo skladacie displeje. Ale nie obe v jednom. TCL ukázalo svoj rolovateľný displej, Oppo taktiež a aj Samsung.

 

Disqus Comments Loading...