Recenzia Samsung Galaxy S9: Rovnaká forma, rovnaký štýl

Po tom, ako sme mohli v redakcii otestovať väčší model Samsung Galaxy S9+, sa nám do rúk dostal aj kompaktnejší model. Vlani si túto verziu vlajkovej lode vyberalo viac používateľov aj preto, že väčší model neprinášal žiadne očividné zlepšenia. Tento rok je to však inak, tak ktorý z dvojice top modelov by ste si mali vybrať vy? Toto je Recenzia Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9: Cena

  • 849 eur za verziu so 64 GB úložiskom
  • 949 eur za verziu s 256 GB úložiskom

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Balenie: Unboxing video

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Konštrukcia a dizajn: Všetko po starom

Ak čítate túto recenziu, určite viete, akým smerom sa tento rok vydal Samsung s dizajnom svojich vlajkových lodí. Zmeny si všimne iba naozaj pozorné oko a aj to iba pri pohľade na jedno konkrétne miesto. Tým je čítačka odtlačkov prstov, ktorá sa presunula pod šošovku fotoaparátu. To mnohí používatelia určite privítajú, pretože vlaňajšie modely mali skener vedľa na úrovni šošovky a pri priložení prsta si používatelia často mýlili čítačku s fotoaparátom.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Hoci umiestnenie skeneru je tento rok lepšie, nemyslite si, že sa nikdy nepomýlite. Zapustenie čítačky a šošovky je totiž takmer identické a iba mierne vystupujúci rámik okolo je natoľko nenápadný, že aj my sme sa pri používaní telefónu dosť mýlili. Po niekoľkých dňoch sme to však už dostali do ruky a čítačku sme úspešne nahmatali na prvýkrát pri každom pokuse. Skvelé tiež je, že čítačka je podľa očakávania expresne rýchla a presná a s rozpoznávaním nášho prsta sme nemali absolútne žiadne problémy.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Inak sa ale na dizajne telefónu nezmenilo nič. To nemusí byť nutne negatívne, stále totiž ide o jedno z najkrajších zariadení na trhu, a to najmä z prednej strany. Tá ponúka 5,8“ displej so zaoblenými rohmi a zahnutými hranami po bokoch. Minimálny rámik hore a dole stačí na to, aby telefón nemusel ponúkať žiaden „moderný“ výrez v displeji, čo mnohí používatelia ocenia.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Pokiaľ ste dlhšie používali model S8, resp. S8+, miernu zmenu v dizajne zbadáte aj pri smartfóne Samsung Galaxy S9. Ide o minimálne zostrenie prechodu medzi displejom, rámom a sklom na zadnej strane. Vlaňajší model bol na týchto miestach dokonale hladký, čo z neho robilo zrejme najšmykľavejší smartfón v histórii. Samsung Galaxy S9 má veľmi nenápadnú hranu v prechode na boku, vďaka čomu drží v ruke o zlomok lepšie. Stále sa nám ale šmýkal viac, ako by sme si priali, a tak vám určite odporúčame používať ho s krytom alebo skinom.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia
Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia
Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia
Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Ovládacie prvky telefónu sú aj tento rok nezmenené, čo znamená, že nechýba ani tlačidlo Bixby. Ani tento rok ho nie je možné preprogramovať na inú funkciu, no je možné ho aspoň celkom deaktivovať.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Ako sme spomínali, okrem umiestnenia skeneru odtlačkov a preklopenia skeneru srdcového tepu a blesku fotoaparátu na opačnú stranu šošovky sa žiadne zmeny nekonali ani na zadnej strane telefónu. Pozitívne je, že zo spodnej hrany nezmizol 3,5mm jack pre slúchadlá, čím sa Samsung radí k jednému z mála výrobcov, ktorí nedajú dopustiť na tento tradičný port.

A ako hodnotíme konštrukciu a dizajn S9? Presne tak ako vlani – ide o veľmi pekný, dizajnový kúsok, ktorý naozaj vynikne. Teda vynikol by, ak by ho už toľko ľudí nepoznalo z vlani. Samsung má síce v rukách naozaj vydarený dizajn smartfónu, no mnohých používateľov môže odradiť fakt, že rovnaký dizajn ponúka aj vlaňajší model, ktorý je v súčasnosti oveľa lacnejší.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Recenzia Samsung Galaxy S9: Znovu fantastický displej

Tak ako vlani, aj tento rok Samsung poteší fanúšikov svojich vlajkových modelov vynikajúcim displejom. V prípade modelu Samsung Galaxy S9 je to 5,8“ Super AMOLED panel s WQHD+ rozlíšením a pomerom strán 18,5:9. Kým špecifikácie na papieri vyzerajú skutočne pôsobivo, ešte atraktívnejšie vyzerá displej naživo.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Je jasný, farebný, má vynikajúce pozorovacie uhly a veľmi dobrú čitateľnosť na slnku. Okamžite reaguje na dotyky a všetok obsah zobrazuje v naozaj fantastickej kvalite. Hoci S9 je kompaktnejšou verziou vlajkovej lode, pri veľkosti 5,8“ sa na displej zmestí naozaj veľa obsahu. Či už pozeráte videá alebo čítate dokumenty, zážitok bude skutočne fantastický. Podľa portálu DisplayMate ide dokonca o najlepší displej na trhu, s čím nemôžeme nesúhlasiť.

Ocenili sme aj skvelé softvérové funkcie, ktoré využívajú kvality displeja naplno. Always-On displej v podaní Samsungu je tá najlepšia verzia, s akou sme sa mohli stretnúť. Je informatívny a pritom nespotrebúva veľa batérie. Nočný režim (filter modrého svetla) je dokonale prispôsobiteľný a môžete si ho nechať spúšťať pri západe slnka a vypínať pri východe, vďaka čomu sa nemusíte riadiť žiadnym manuálne nastaveným časovým harmonogramom a v priebehu týždňov a mesiacov zmení tento čas telefón za vás.

Výkon a pamäť: Podľa očakávania – nekompromisný

V tejto časti recenzie sa zbytočne zdržiavať nebudeme a rovno všetko zhrnieme – Samsung Galaxy S9 ponúka vynikajúci výkon a poradí si so všetkým, o čo sa s ním pokúsite.

Srdcom telefónu je nový čip Exynos 9810 Octa, 4 GB RAM a 64 GB vnútornej pamäte s podporou pre pamäťové karty. Výsledok stojí skutočne za to a S9 ponúka naozaj plynulý a rýchly zážitok z používania systému Android 8.0 Oreo.

Počas testovania sme sa nestretli s jediným zaváhaním, zaseknutím či spomalením, a to sme telefón vôbec nešetrili. Veľmi pohodlný bol aj multitasking, aj keď v RAM nezostávalo toľko otvorených aplikácií ako v prípade S9+, ani raz sme s tým nemali problém. Najlepšie na tom je, že aj keď sa vám aplikácia na pozadí vypne, vďaka výkonnému procesoru sa zapne v mihnutí oka. Telefón tak má výkonu skutočne aj na rozdávanie a bez problémov s ním spustíte aj náročnejšie aplikácie nielen teraz, ale aj v najbližších rokoch.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Systém: Tradičný Samsung

Hoci Samsung Galaxy S9 prichádza s predinštalovaným systémom Android 8.0 Oreo a nadstavbou Experience UX 9.0, zmien oproti poslednej generácii je veľmi málo a bežný používateľ si ich sotva všimne. Po dizajnovej stránke sa nezmenilo prakticky nič. Zamknutá obrazovka, domovské obrazovky, lišta s upozorneniami a rýchlymi nastaveniami, menu s aplikáciami a nastavenia ostali prakticky nezmenené.

Pribudli drobnosti typu rýchlych akcií pri dlhom podržaní ikony na domovskej obrazovke či v menu s aplikáciami. Keďže launcher od Samsungu má k tejto akcii priradenú aj ďalšiu funkciu (všetky možnosti typu Odstrániť ikonu, odinštalovať aplikáciu, atď. sa tiež zobrazujú pri dlhom stlačení), výrobca vyriešil problém tak, že zobrazuje dva druhy akcií pri dlhom stlačení – pôvodné nižšie a nové nad nimi nad nenápadným oddeľovačom.

Pri stlačení ikony fotoaparátu tak môžete vykonať akcie spojené s ikonou, ako aj rýchlo spustiť automatický či selfie režim. Podobne fungujú aj ďalšie ikony aplikácií, ktoré funkcie podporujú.

Hoci sa v systéme veľa nezmenilo, to neznamená, že riešenie od Samsungu nie je zaujímavé. Práve naopak – nájdete tu obrovské množstvo nastavení a funkcií, ktoré by ste v čistom systéme Android hľadali iba márne. Medzi naše najobľúbenejšie patria detailné nastavenia nočného režimu, ktorý je možné nastaviť od úsvitu po súmrak. Toto automatické nastavenie sa prispôsobuje podľa aktuálneho dátumu a vy tak nemusíte brať ohľad na aktuálne časy východu a západu slnka.

Samozrejme, prepracovaný je aj Always-on režim, ktorý je v podaní Samsungu zrejme tým najlepším na trhu. Nielenže tu vidíte hodiny, dátum a informácie o batérii, ale na čiernej zamknutej obrazovke sa zobrazia aj ikony notifikácií a vy jediným pohľadom viete zistiť, či ste niečo zmeškali.

Ani tento rok nechýba v telefóne asistent Bixby, ktorý je rovnako užitočný ako vlani. Má svoje prednosti, ale aj svoje muchy. Ak ste boli jeho fanúšikom pri poslednej generácii smartfónov Samsung, budete ho radi používať aj teraz. V opačnom prípade ho môžete ignorovať a tlačidlo Bixby môžete vypnúť rovnako ako pri generácii S8.

Novinkou je inteligentné rozpoznávanie tváre kombináciou skeneru dúhovky a štandardného rozpoznávania tváre. Výsledok má byť bezpečnejší ako klasické rozpoznávanie tváre, no rýchlejšie ako tradične zdĺhavé skenovanie dúhovky. Bezpečnosť tohto riešenia posúdiť nevieme, no počas používania telefónu sa nikto iný do nášho telefónu nedostal. Zároveň je toto riešenie rýchlosťou veľmi podobné štandardnému skenovaniu tváre, a tak mu nemáme veľmi čo vyčítať.

Celkovo sa tak v systéme nových vlajkových lodí od Samsungu veľa nezmenilo. Drobné zmeny sú vítané, no nezmenila sa žiadna fundamentálna vlastnosť nadstavby Epxerience UX. Ak ste boli jej fanúšikom v minulosti, nič vás tu neprekvapí. Ak ste ale v minulosti systému v Samsung smartfónoch neholdovali, tento rok sa to s najväčšou pravdepodobnosťou nezmení. Nezmenilo sa ani množstvo predinštalovaných aplikácií, ktoré je už tradične vysoké a balíček do Google dopĺňa celý rad titulov od Samsungu a Microsoftu.

Recenzia Samsung Galaxy S9: Flexibilný multimediálny pomocník

Kým Samsung Galaxy S9+ sme označili ako takmer dokonalý multimediálny smartfón, menší model je z trochu iného súdka. Hoci s väčším bratom zdieľa množstvo čŕt, ktoré oceníte pri práci s multimédiami, predsa len ide o iný typ zariadenia.

So svojim 5,8″ displejom a pomerom strán 18,5:9 už nejde o zariadenie, ktoré poľahky nahradí váš menší tablet a stane sa tak tým najčastejšie využívaným multimediálnym zariadením. Vďaka menším rozmerom si telefón zachováva všetky prvky, ktoré majú majitelia kompaktnejších smartfónov radi. Hoci displej je skutočne vysoký, je zároveň veľmi úzky a bez problémov ho tak uchopíte v jednej ruke.

Aj keď má S9 o poznanie menšiu obrazovku ako S9+, neznamená to, že je to malý displej. Práve naopak – 5,8″ sme ešte dva-tri roky dozadu označovali za “tabletofón”. Znamená to, že si na ňom bez problémov užijete akýkoľvek multimediálny obsah. Ak ale máte poruke tablet či pred sebou počítač, pri sledovaní videí, filmov či seriálov a úprave tabuliek a dokumentov zrejme siahnete po väčších zariadeniach.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Menšie telo má ale aj svoje výhody – mnohým používateľom sa na ňom bude ľahšie písať či pracovať so sociálnymi sieťami a inými aplikáciami jednou rukou. Pre mnohých používateľov tak pôjde o zlatú strednú cestu medzi veľkými tabletofónmi a bežnými smartfónmi.

Na S9 oceníte aj novú stereo sústavu reproduktorov, keď aj reproduktor nad displejom je aktívny pri práci s médiami. Výsledok je dostatočne hlasný a aj celkom kvalitný, aj keď v tomto smere Samsung nespravil dieru do sveta a S9 zrejme nebudete používať ako primárny zdroj zvuku pri prehrávaní hudby.

Teší nás aj zachovanie 3,5mm portu, čo radí Samsung medzi posledných výrobcov, ktorí si s tým dali námahu. V balení nájdeme aj tento rok kvalitné AKG slúchadlá, ktoré sú najmä konštrukčným spracovaním výrazne lepšie ako väčšina podobne pribalených headsetov.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita: Všetky najnovšie pripojenia

Ako už býva dobrým zvykom, vlajkové lode ponúkajú také moderné druhy pripojenia, ktoré bežný používateľ nestihne počas životnosti zariadenia ani využiť. Inak to nie je ani v prípade modelu Samsung Galaxy S9, ktorý okrem štandardného mobilného pripojenia ponúka pripojenia k sieťam LTE-A Cat18 s rýchlosťami do 1200 Mbps.

Oveľa viac nás však teší, že Samsung bude aj na Slovensku predávať model s podporou dvoch SIM kariet. Oba sloty majú podporu pre 4G, aj keď súčasne môžete mať 4G aktivované na jednej karte. Aj tak však ide o skvelú pridanú hodnotu, ktorú určite mnohí používatelia ocenia.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Samozrejmosťou je tiež bohatá výbava rôznych senzorov, ako sme už pri vlajkových lodiach Samsung zvyknutí. Nájdeme tu preto skener dúhovky, barometer, skener srdcového tepu či merač SpO2. Zároveň nechýba moderné pripojenie Bluetooth v5.0 či plná podpora GPS, vrátane GLONASS, BDS a GALILEO.

Ako obyčajne, aj teraz tak vlajková loď spoločnosti Samsung ponúka všetky typy pripojenia, ktoré by ste očakávali a ešte aj oveľa viac. Aj v prípade menšieho modelu S9 sme počas testovania celý čas používali aktívne pripojené dve karty – z jednej sme čerpali dáta, druhú sme využívali na volania a SMS.

Všetky typy pripojenia fungovali absolútne bez problémov, nemali sme žiadne problémy s kvalitou a stabilitou signálu a nespozorovali sme ani žiadne nevysvetliteľné výpadky či zaváhania. Prepínanie medzi funkciami dvoch kariet je tiež veľmi jednoduché prostredníctvom nastavení systému, ktoré sú zrozumiteľné a intuitívne.

Fotoaparát

Najväčšou zmenou v novej línii vlajkových lodí od Samsungu je práve fotoaparát. Kým zmien je viac v modeli S9+, aj menší súrodenec ponúka úplne novú kameru. Tá prináša prepracovaný snímač, ale najmä optiku s premenlivou clonou.

V prvom rade treba povedať, že clona f/1.5 je najmenšia s akou sme sa pri smartfónoch s Androidom stretli. V praxi by to malo znamenať pekný efekt rozmazaného pozadia pri fotení makro fotografií a zároveň lepšiu svetelnosť pri fotení v horších svetelných podmienkach. Práve na tomto princípe pracuje premenlivá clona v automatickom režime – pri dostatku svetla je nastavená clona na f/2.4 za účelom zostrenia fotografií. Ak je svetla málo, v automatickom režime sa clona prepne na f/1.5 a umožní vám použitie kratšej uzávierky či zníženia hodnoty ISO a tým aj šumu vo fotografii.

Clona f/1.5
Clona f/2.4

V praxi sú rozdiely pri použití f/1.5 a f/2.4 viditeľné najmä pri množstve svetla, ktoré prenikne na snímač. To v preklade znamená, že vo väčšine prípadov budete mať nižšiu clonu pri fotení v horších svetelných podmienkach a vyššiu pri dobrom svetle, teda presne tak, ako je to nastavené v automatickom režime. Clonu môžete prepínať manuálne v profesionálnom režime, no pokiaľ nechcete dosiahnuť nejaký umelecký efekt, zrejme ju budete mať nastavenú tak, ako by bola nastavená aj v automatickom režime. Na fotografiách vyššie je tiež možné spozorovať mierne nižšiu hĺbku ostrosti a menej detailov pri priblížení s clonou f/1.5.

Automatický režim funguje aj tento rok výborne. Vylepšený bol HDR+ režim, ktorý automaticky kombinuje viacero fotografií do jednej tak, ako sme zvyknutí pri smartfónoch Google Pixel. Výsledky sú skutočne fantastické. Fotografie majú dostatok detailov, krásne (a tradične trochu sýtejšie) farby a výborný dynamický rozsah. Platí to aj pri fotkách v horšom osvetlení, kde sa menej strácajú detaily v tmavších častiach fotografie.

Menší Samsung Galaxy S9 tak neumožní využívať 2-násobný zoom bez strát či portrétový režim založený na dvoch fotoaparátoch, no napriek tomu tu takýto režim nájdeme a funguje veľmi podobne ako v prípade väčšieho modelu. Bezstratové 2-násobné priblíženie sa iba softvérovo zreplikovať nedá, no odhliadnuc od tejto funkcie je fotoaparát na S9 prakticky identický s tým, ktorý nájdeme na väčšom modeli S9+.

Vítaných vylepšní sa dočkalo aj video. Samsung tu dohnal konkurenciu od Apple a umožňuje nahrávanie 4K videa s frekvenciou 60 FPS. Toto video je naozaj extrémne detailné a kvalitné. Výborne funguje aj optická stabilizácia a záznam zvuku. Samsung tu znovu potvrdzuje, že v natáčaní videa patrí medzi absolútnu špičku na trhu. Pripravte sa ale na to, že 4K video s frekvenciou 60 FPS zaberá poriadne veľa miesta, u nás to bolo približne 500 MB/minútu. Oceníte tak aj možnosť použitia pamäťovej karty, no uistite sa, že karta zvládne záznam takéhoto videa, pretože ide o zápis skutočne veľkého množstva údajov v krátkom čase.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Okrem toho pribudol nový režim so superspomalenými zábermi. 960fps video je na okamih extrémne spomalené a ukáže vám úplne nový rozmer videa. Ako aj pri smartfónoch Sony Xperia, ktoré túto funkciu ponúkli aj vlani, aj tu platí, že pre natáčanie takéhoto videa potrebujete dostatok svetla. Naše testovacie video bolo natočené počas zamračenej oblohy v doobedných hodinách, no výsledok je aj tak plný šumu.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Poteší však automatické spustenie superspomaleného efektu. Stačí, keď spustíte režim a počkáte, kým v štvorci na obrazovke nastane nejaký pohyb. Nemusíte tak efekt spúšťať manuálne a je väčšia pravdepodobnosť, že sa vám podarí zachytiť presne to, čo chcete.

Recenzia Samsung Galaxy S9 | Foto: Redakcia

Zmenami prešla aj celá aplikácia fotoaparátu. Tu sa medzi režimami prepínate po novom posúvaním doľava a doprava. Je to veľmi efektívne a praktické. Navyše, zobrazenie a poradie režimov si môžete dodatočne nastaviť.

Bez zmien však zostal predný fotoaparát, ktorý ale stále patrí medzi tie lepšie. Stále platí, že autofocus nenájdeme na množstve iných zariadení a celkovo sú selfie so smartfónom Galaxy S9 veľmi kvalitné, najmä za pekného počasia.

Celkovo tak patrí kamera na Samsung Galaxy S9 medzi jeho najväčšie výhody oproti minuloročným modelom, ale aj väčšine konkurencie. Telefón ponúka atraktívne inovácie a pozitívne zmeny, ktoré by sme radi videli aj na smartfónoch ostatných výrobcov. Premenlivá clona je zaujímavá novinka, ktorú možno nevyužije každý, no ide o ďalší prvok, ktorý je možné ovládať manuálne. Aj to ocenia fotografi, ktorým na smartfónoch stále chýba úroveň kontroly, na ktorú sú zvyknutí z plnohodnotných digitálnych fotoaparátov.

Potešia aj drobné či väčšie softvérové zmeny a novinky, ktoré sú prevažne iba pozitívne. Jednou z nových funkcií je aj tzv. AR emoji, teda akási obdoba Animoji zo smartfóni iPhone X. V prípade Samsungu to funguje tak, že telefón vytvorí z vašej fotografie rad GIF animácií, ktoré môžete voľne šíriť medzi priateľov. Úroveň podoby je však iba minimálna a ide skôr o dočasnú zábavku ako skutočne využiteľnú funkciu. Zároveň ale ide o demonštráciu schopností platformy Google AR Core, takže môžeme očakávať, že v budúcnosti sa tento druh technológie bude zlepšovať.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria: Iba bežný štandard

Kým od modelu Samsung Galaxy S9+ sme v kútiku duše čakali nadpriemernú výdrž batérie, pri menšom modeli S9 nám niečo podobné ani nezišlo na um. Samsung sa už niekoľko generácií riadi tým, že chce priniesť jednodňovú výdrž batérie a nič navyše. Od novinky tak môžete očakávať približne takú istú výdrž ako od vlaňajšieho modelu.

Pokiaľ nepatríte medzi extrémne nenáročných používateľov, telefón budete nabíjať každý deň. Batéria s kapacitou 3000 mAh sa ale bez väčších problémov postará o to, že tých 14-16 hodín zvládnete bez dodatočného pripojenia k elektrine. Čo ale vtedy, keď idete po práci ešte večer do mesta s kolegami či priateľmi? Nuž, tu sa už bez dodatočného “nakopnutia” zrejme nezaobídete.

My sme s telefónom dosahovali hodnoty približne 3-3,5 hodín zapnutého displeja, že na konci dňa nám vždy zostávalo ešte do 20 % batérie. Treba ale povedať, že zariadenie sme absolútne nešetrili. Aktívne sme synchronizovali tri kontá Google, niekoľko kont na sociálnych sieťach, ktoré sme tiež aktívne využívali a automaticky sme si zálohovali fotky a videá na Fotky Google. Aj tak sme ale s telefónom zvládli aj mierne náročnejšie dni.

Batéria v S9 tak nie je úplným sklamaním – približne takúto výdrž ponúka väčšina konkurencie. Horšie ale je, že sa výrobca nepokúsil o žiaden pokrok v tomto smere. V nastaveniach síce stále nájdete množstvo šetriacich režimov, no tie sú často obmedzujúce.

Zaujímavé tiež je, že aj tento rok je prednastaveným rozlíšením displeja FHD+ a na najvyššie WQHD+ sa musíte manuálne prepnúť. To aj napriek tomu, že v našom testovaní to nerobilo žiaden viditeľný rozdiel vo výdrži batérie. Aj v prípade menšieho modelu S9 potom platí, že ponúka iba staršiu verziu rýchleho nabíjania Quick Charge 2.0. Tá nabije telefón za zhruba hodinu a pol až hodinu a trištvrte, čo nie je najhoršie, no mnohí konkurenti ponúkajú značne rýchlejšie nabíjanie, najmä v situáciách, kedy nemáte telefón celkom vybitý

Recenzia Samsung Galaxy S9: Záverečné hodnotenie

Niet pochýb o tom, že Samsung so svojím modelom Samsung Galaxy S9 znovu trafil do čierneho. Telefón ponúka všetko to, čo by ste od vlajkového modelu v roku 2018 očakávali. Špičkový výkon, fantastický displej, bohatú hardvérovú aj softvérovú výbavu a jeden z najlepších fotoaparátov na trhu, ktorý navyše prináša niekoľko praktických inovácií.

Problém ale je, že Samsung vyrobil veľmi podobné zariadenie už vlani. A to sa teraz predáva oveľa lacnejšie, je takmer rovnako dobré v každom smere a väčšina bežných používateľov ho od novinky ani nerozozná. Otázka je teda jasná – stoja použité vylepšenia za vysokú cenovku, s ktorou Samsung Galaxy S9 prichádza na náš trh? Odpovedať si musí každý z vás, no ak po S9 siahnete, môžete si byť istí, že máte jedno z najlepších zariadení na trhu, ktoré navyše obstojí aj v skúške časom.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...