Pomocou Galaxy AI z fotografie objekt vymažete, premiestnite aj zväčšíte. Niekedy výsledok prekvapí

Lenka Ivančíková

Séria Samsung Galaxy S24 bola prvou, ktorá priniesla v smartfónoch pokročilú umelú inteligenciu. Výrobca ju pomenoval Galaxy AI a exkluzívne mala byť dostupné najskôr pre trojicu top modelov a koncom marca prišli AI funkcie aj na vybrané staršie zariadenia. Informovali sme vás v tomto článku.

Mohlo by vás zaujímať:

O niečo neskôr priniesol Samsung dobrú správu aj pre majiteľov série Galaxy S22, Galaxy Tab S8 a  Galaxy Z Filp4 a Fold4. Aj pre tých bude v priebehu mája sprístupnená aktualizácia One UI 6.1 s funkciami Galaxy AI. Medzi nimi nebude chýbať Generatívna úprava fotografií, ktorá umožní odstrániť a premiestniť vybrané objekty na fotografiách, zväčšiť obrázok, pričom softvér umelej inteligencie dokonale vyplní chýbajúce pozadie a dokonca dokončí odrezané položky na obrázku.

Galaxy AI Generatívne úpravy – vymazanie objektu

Ako na to?

Ak vlastníte niektorý z podporovaných smartfónov s prostredím One UI 6.1, otvorte aplikáciu Galéria, vyberte snímku a klepnite na ikonu Upraviť (ceruzka). V ľavom rohu uvidíte okrúhlu ikonu s hviezdičkami na modrom pozadí. Klepnete na objekt, ktorý chcete upraviť alebo okolo neho nakreslite čiaru. Teraz môžete dlhým stlačením osobu, zviera či vec vymazať, presunúť alebo zmeniť ich veľkosť. Obrázok si ešte môžete vyrovnať a klepnutím na Hotovo sa uloží do galérie.

Galaxy AI Generatívne úpravy: pôvodný obrázok, vymazanie mačky, vymazanie psa

Výsledok môže byť niekedy aj úsmevný

Presnosť a spoľahlivosť vygenerovaného výstupu Samsung negarantuje a občas sa pri úprave vyskytnú aj prekvapivé a úsmevné výsledky. Ako napríklad pri pokuse vymazať psa zo spoločnej fotografie s mačkou. Namiesto svetlého koberca sa AI rozhodla doplniť na uvoľnené miesto druhú mačku. Pri opačnej úprave, kedy sme vymazali mačku, vygenerovala umelá inteligencia veľmi vydarený obrázok s verným dokreslením chýbajúcej záclony.

Samsung upozorňuje, že funkcia Generative Edit (Generatívne úpravy) vyžaduje pripojenie k sieti a prihlásenie do konta Samsung Account.

Náš tip
Aké sú najlepšie aplikácie na úpravu fotografií v smartfóne? Toto sú naše tipy
Disqus Comments Loading...