Akú značku smartfónov máte najradšej a prečo? | TÉMA

Smartfóny sa menia. Rok čo rok sa tešíme na nové modely v podaní všetkých veľkých a aj menej známych značiek. Ktorá je však používateľom najsympatickejšia a prečo? Na túto otázku hľadáme momentálne odpoveď. Najskôr sme pozisťovali, ktorý výrobca je favoritom v našej redakcii.

Náš tip
OnePlus bude užšie spolupracovať s materskou spoločnosťou Oppo

Tomáš Kanálik:

Doposiaľ so vystriedal viac smartfónov ako prstov na obidvoch rukách a každý bol inej značky. Vzhľadom na to, že zariadenia aj pravidelne testujem, dovolím si povedať, že mám mnoho skúseností. Mojím favoritom nižšej cenovej kategórie sú Xiaomi a Motorola. Vlajkovú loď by som si však zaobstaral od Samsungu či Huawei.

Huawei Mate 40 Pro | Foto: Redakcia

OnePlus je potom mojim ďalším favoritom, kvôli skvelej nadstavbe. Momentálne vlastním Samsung Galaxy S21 Ultra a plánujem si tento mobil nechať skutočne dlhšiu dobu, pretože má prakticky všetko, čo chcem. Dokonca aj to čo ani nepotrebujem, no v budúcnosti sa to môže hodiť. Najdôležitejšie sú pre mňa fotoaparáty a vlajkové lode od týchto spoločností napĺňajú moje požiadavky.

Samsung Galaxy S21 Ultra | Foto: Redakcia

Miroslav Schwamberg:

Smartfóny mením veľmi často a keďže mi ich rukami prešlo veľmi veľa, je celkom otázne, ktorý výrobca všetko, čo potrebujem. Najviac mi vyhovuje asi portfóliu čínskeho giganta Huawei.

Huawei P40 Pro | Foto: Redakcia

Telefóny s logom tohto výrobcu sa vyznačujú kvalitnou zostavou fotoaparátov, super výdržou batérie s veľmi rýchlym nabíjaním a veľmi pekným dizajnom. Škoda tej absencie Google služieb. V poslednej dobe veľmi fandím aj Samsungu. Najviac ma modeloch od nich tešia rýchle aktualizácie so zárukou pravidelnosti na niekoľko rokov dopredu.

Samsung Galaxy S21 Ultra | Foto: Redakcia

Milan Menšík:

Mojim obľúbeným výrobcom samrtfónov je bez pochýb Samsung. Obľubujem modelový rad Samsung Galaxy Note. Neviem si vynachváliť integráciu stylusu S Pen. V kombinácii s kvalitným hardvérom a najmenším počtom kompromisov ide o výborné zariadenia s množstvom funkcií a skvelou ergonómiou, aj vďaka vyladenému systému One UI. Samsung Galaxy Note 10 využívam doteraz.

Denis Džula:

Veľmi sa mi páči trio čínskych výrobcov Xiaomi, OnePlus a Realme. Na Xiaomi mám rád MIUI a ich skvelý prístup k aktualizáciám, samotným používateľov a komunite ako takej. Sám som vlastníkom smartfónu Xiaomi Mi 9. Za nízku cenu toho jednoducho ponúknu veľmi veľa.

Xiaomi Mi 9 | Foto: Redakcia

V prípade OnePlus sa mi páči nadstavba OxygenOS, hlavne jej drobnosti a prekvapenia, ktoré ponúka a vďaka ktorým sa odlišuje od konkurencie. Realme má na záver taktiež zaujímavé zariadenia, ktoré kombinujú prémiové vlastnosti (90 alebo 120 Hz, rýchle nabíjanie, super zoom a podobne) s nízkou cenou. Vo svojich dizajnoch sú najinovatívnejší a ich telefóny skutočne vytŕčajú z radu.

Zdenka Smalecová:

Za mňa je najlepší OnePlus, ostatné značky mi prídu, ako keby mali všetky rovnakú stratégiu. Používajú lacné marketingové triky, predbiehajú sa v “gimmickoch”, z ich produktov necítiť nejakú hlbšiu kvalitu a idú na kvantitu. Pri OnePluse je naopak možné cítiť, že majú hodnoty inde. Rada mám aj Xiaomi, vďaka skvelému pomeru parametrov a ceny či odladenému systému s pravidelnými aktualizáciami.

OnePlus 8 Pro | Foto: Redakcia

Jakub Marcin:

Na prvých priečkach je u mňa jednoznačne Samsung a Xiaomi. U Samsungu sa mi páči najmä zvyk dávať AMOLED displeje aj do lacnejších modelov a celkový dojem z vzhľadu jeho zariadení. Mobily od Samsungu sa mi taktiež páčia najmä kvôli ich fotografickému potenciálu, keďže post-processing je tam naozaj na výbornej úrovni.

Samsung Galaxy A52 | Foto: Redakcia

Xiaomi mi zas učarovalo najmä cenovkami, kde môžete za pár stoviek eur dostať úctyhodné špecifikácie. Avšak nepáči sa mi nadstavba MIUI. U Xiaomi sa mi zas páčil projekt Android One, vďaka čomu som sa v minulosti rozhodol pre Xiaomi Mi A1. Z ostatných výrobcov patrí medzi prvých troch najobľúbenejších aj OnePlus, ktorý zaujme spracovaním, parametrami a takmer čistým Androidom s pestrými možnosťami prispôsobenia.

Náš tip
Patent Samsungu ukazuje selfie fotoaparát v rolovacom displeji
 Loading ...
Disqus Comments Loading...