Huawei Nova 5T dostáva aktualizáciu na EMUI 11

Zdroj: Huawei.com

Spoločnosť Huawei to s aktualizáciami svojich zariadení myslí vážne. Po tom, čo dostali novú verziu nadstavby EMUI smartfóny Huawei P30, P30 Pro a Huawei Mate 20 Pro, prišiel rad aj na obľúbený model Nova 5T.

Huawei Nova 5T s nadstavbou EMUI 11

Aktualizácia systémovej nadstavby bola pre model Nova 5T sľúbená počas prvého štvrťroka 2021. Spoločnosť svoj harmonogram dodržala a majitelia tohto modelu sa môžu tešiť z novej nadstavby EMUI 11. Aktualizácia prichádza pod označením EMUI 11.0.0.138, má veľkosť 1,94 GB a je založená na systéme Android 10.

Spoločnosť Huawei uviedla na trh model Nova 5T v auguste 2019. Zariadenie bolo dodávané s nadstavbou EMUI 9.1 a Androidom 9 Pie. Vďaka podpore výrobcu dostal smartfón v roku 2020 prvú veľkú aktualizáciu na EMUI 10. Aktuálne je toto už jeho druhá veľká aktualizácia.

EMUI 11 je pravdepodobne poslednou verziou pre Huawei smartfóny, keďže spoločnosť plánuje prejsť na HarmonyOS. Prvým zariadením, ktoré by podľa portálu gizmochina.com malo obdržať nový operačný systém je Huawei Mate X2. Je otázne, či dôjde aj na staršie smartfóny, no nechajme sa prekvapiť.

Ako je na tom s aktualizáciami konkurencia?

V poslednej dobe sa najviac hovorí najmä o veľkých aktualizáciách na Android 11 a bezpečnostné záplaty idú mierne do úzadia. Novej verzie systému Android sa dočkali napríklad smartfóny od Samsungu, konkrétne Galaxy A51 a Xcover Pro a Galaxy Fold.

O svoje smartfóny sa aktualizáciami stará aj spoločnosť LG, ktorá nedávno spustila aktualizáciu pre LG WingXiaomi taktiež aktualizuje svoje smartfóny na najnovší Android a len nedávno dostali update zariadenia Mi 10T, Mi 10T Pro a Redmi Note 9S. Nokia sa taktiež príkladne činí a aktuálne dostal na Slovensku aktualizáciu aj model Nokia 8.3. Aktuálne dostal Android 11 aj smartfón OnePlus Nord.

Náš tip
Vyberáme najlepšie smartfóny s cenou do 100 eur | 2021
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...