MojAndroid

Samsung Galaxy S5 mini je ďalším očakávaným smartfónom juhokórejského výrobcu, ktorý má konkurovať mini verziám vlajkových lodí konkurencie. Tento sa objavil na ďalších fotografiách, ktoré nám v podstate prezrádzajú všetko podstatné o vzhľade. Navyše sme sa však dozvedeli aj technickú špecifikáciu zariadenia.

Antutu benchmark a CPU-Z potvrdili, že Galaxy S5 mini má poháňať zatiaľ nepredstavený procesor Exynos 3 Quad s taktom 1,4 GHz a grafikou Mali-400 MP4 GPU taktovanou na 450 MHz. Operačná pamäť RAM má veľkosť 1,5 GB, vnútorná pamäť prichádza s kapacitou 16 GB, bude sa však dať rozšíriť pomocou pamäťových kariet. Fotoaparát disponuje rozlíšením 8 Mpix, pričom dokáže bez problémom nakrúcať aj Full HD video. Na prednej strane ho dopĺňa kamera s rozlíšením 2,1 Mpix.

GalaxyS5Mini-11

Samsung Galaxy S5 mini má obsahovať 4,5 palcový Super AMOLED displej chránený sklom Gorilla Glass 3, skener odtlačkov, senzor srdcového pulzu a podporuje aj LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0 LE, IR, NFC, GPS a GLONASS. Beží na operačnom systéme Android 4.4.2 KitKat s nadstavbou TouchWiz.

Zaujímavosťou je chýbajúca krytka microUSB portu, ktorá sa na Galaxy S5 nachádza a chráni ho pred vniknutím vody. Aj napriek jej absencii však má byť Galaxy S5 mini vodeodolný, čo znamená, že Samsung pravdpeodobne prišiel na spôsob, ako nechať microUSB otvorený bez toho, aby sa do zariadenia dostala voda.

GalaxyS5Mini-4

Stále sa nevie, kedy presne Samsung svoj mini smartfón predstaví. Existuje však malá šanca, že by sa tak mohlo stať už zajtra (12.júna) na oficiálnom predstavení SuperAMOLED tabletov Galaxy Tab S.

Zdroj: Sammobile

11.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+