MojAndroid

HTC prechádza ťažkým obdobím, ktoré sa podpísalo na neustále klesajúcich príjmoch a v poslednom kvartáli dokonca aj prvej prevádzkovej strate. Spoločnosť momentálne prechádza reštrukturalizáciou, ktorá sa prejavila prevzatím niektorých povinností CEO Petra Choua predsedníčkou Cher Wangovou a najnovšie správy hovoria aj o rušení fabrík a presune výroby. Informujú o tom Reuters a Wall Street Journal.

htc-quietly-brilliant

Spoločnosť podľa správ zastavila výrobu v jednej z dvoch výrobných liniek v Taoyuane. Výsledkom je zníženie počtu vyrobených smartfónov, ktorých objem sa teraz pohybuje na úrovni 1 milióna kusov za mesiac. Obe fabriky pritom dokážu mesačne vyrobiť až 2,5 milióna kusov zariadení. Zdroje tiež hovoria o zastavení produkcie v Šanghaji. Hlavným dôvodom pozastavenia výroby v niekoľkých fabrikách spoločnosti má byť redukcia nákladov.

HTC tiež údajne zvažuje presunutie výroby k iným výrobcom a podľa hlásení už začal rokovania so spoločnosťou FIH Mobile Ltd. ktorú zastrešuje známy výrobca Foxconn. Hovorí sa tiež o tom, že taiwanský výrobca predá nevyužívané výrobné linky na Taiwane a v Číne.

Správy ohľadom predaja fabrík, ako aj zastavení výroby v niektorých z nich zatiaľ nie sú potvrdené. HTC k týmto správam vydalo prehlásenie, v ktorom popiera možnosť predaja fabrík, tie údajne momentálne prechádzajú optimalizáciou výroby. V akom stave sú momentálne financie spoločnosti sa dozvieme pravdepodobne až pri zverejnení ďalších kvartálnych výsledkov.

Podobne ako každý výrobca, aj my plánujeme objem výroby a optimalizujeme naše výrobne linky a samotnú výrobu zariadení vo fabrikách. Prevádzkovanie týchto fabrík záleží od dopytu na trhu a od našich vlastných očakávaní. Ak je na trhu menší dopyt pracujete s menším počtom fabrík pre optimalizovanie nákladov. Pri dostatočnom dopyte alebo vyššom raste, je nutné tieto fabriky do výroby zapojiť.

zdroj: phonearena

23.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+