MojAndroid

Sociálna sieť Vine má už svojho veľkého konkurenta. Populárny Instagram totižto včera oznámil novú verziu mobilnej aplikácie, ktorá pridáva podporu pre videá. Podobne ako Vine, aj Instagram umožňuje teraz nakrúcanie a zdieľanie krátkych videí na sociálnej sieti. Namiesto 6 sekundových útržkov, však máte na vytvorenie videa až 15 sekúnd. Aj tu sa vytvára tak ako v konkurenčnej aplikácii, a teda videospot nemusí pozostávať len z jedného súvislého záberu. Jednoduchým ťuknutím na displej nakrúcanie videa pozastavíte alebo naopak znova spustíte.

instagram

Instagram na rozdiel od Vine pridáva aj niekoľko filtrov a možnosť videá dodatočne upravovať pomocou jednoduchých nástrojov. V prípade potreby ich teda môžete napríklad skrátiť o nevydarené pasáže. Novinka v podobe Instagram videa je priamou odpoveďou na sociálnu sieť Vine, ktorú odkúpil v minulom roku Twitter. Tomu sa totižto krátko po vydaní aplikácie pre Android podarilo predbehnúť aj populárnosť Instagramu.

Aplikáciu Instagram s podporou videí si môžete zadarmo stiahnuť z Google Play. Určite nám v komentároch dajte vedieť, čo si o novej funkcií myslíte a či sa ju chystáte aj použiť.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: instagram

21.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+