Xiaomi potvrdilo aktualizáciu na Android 11 pre vybrané modely

Čínska spoločnosť Xiaomi v posledných týždňoch aktualizovala veľkú časť svojich smartfónov na novú verziu nadstavby MIUI 12. Niektorých majiteľov možno ale prekvapilo, že to automaticky hneď neznamená u starších modelov aj novú verziu systému Android 11. Podľa portálu GizmoChina teraz ale spoločnosť potvrdila, že Android 11 dostanú vybrané modely z roku 2019. Ktoré to budú?

MIUI 12 sa dočkajú aj modely značky Redmi z minulého roku

Niektoré prémiové smartfóny spoločnosti Xiaomi z roku 2020  už aktualizáciu s nadstavbou MIUI 12 a systémom Android 11 dostali. Vedenie čínskeho výrobcu teraz potvrdilo, že takúto aktualizáciu dostane ďalších 9 modelov značky Xiaomi a Redmi z roku 2019. Najprv budú zaradené do beta programu MIUI 12 s Androidom 11 a následne po optimalizácii systému dostanú aj jeho stabilnú verziu.

Zoznam modelov z roku 2019, ktorú dostanú MIUI 12 s Androidom 11:

  • Redmi Note 8
  • Redmi Note 8 Pro
  • Redmi K20 Pro / Mi 9T Pro
  • Redmi K30S Ultra
  • Xiaomi Mi CC9 / Mi 9 Lite
  • Xiaomi Mi CC9 Meitu Edition
  • Xiaomi Mi 9 SE
  • Xiaomi Mi 9
  • Xiaomi Mi 9 Pro

Okrem týchto modelov sú už do beta testovania zapojené smartfóny Redmi K30 4G, POCO X2, Redmi K30 5G, Xiaomi Mi CC9 Pro, Mi CC9 Pro Premium Edition, Mi Note 10 a Mi 10 Pro.

Aké nové funkcie prináša MIUI 12 a Android 11?

MIUI 12 prináša viacero nových funkcií, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. Plochu systému si môžete vylepšiť Super pozadím. Super pozadie je dynamické pozadie, ktoré pri odomknutí smartfónu urobí zaujímavý zoom efekt.

Vylepšený multitasking vám umožní zobraziť aplikácie v plávajúcich oknách. Nová aplikácia Počasia prináša komplexnejšiu predpoveď a aplikácia Fotoaparátu zase možnosť preskupenia jej ovládacích prvkov. A ak má váš smartfón AMOLED displej, tak si môžete aktivovať nový Tmavý režim 2.0.

 

Android 11 zase prinesie smartfónom napríklad zmeny v notifikáciách, ktoré budú zobrazovať prichádzajúce správy z komunikačných aplikácií vždy navrchu. Komunikácie si bude používateľ môcť minimalizovať aj do plávajúcich bublín. Power tlačidlo umožní rýchly prístup k výberu kreditnej karty v službe Google Pay a rýchle ovládanie pripojených smart zariadení v domácnosti.

 

Zvýši sa aj bezpečnosť. Aplikáciám budete môcť udeliť povolenie jednorazovo a pribudne možnosť automatického resetovania povolení pri nepoužívaní aplikácií. Ľudia so zdravotným postihnutím budú môcť využiť nové hlasové ovládanie celého systému nazvané Voice Access. Rýchle nastavenia notifikačnej lišty dostanú nové tlačidlo video záznamu plochy a aplikácii v smartfóne.

Ako je na tom konkurencia?

V aktualizáciách svojich smartfónov sa činí aj konkurencia. Juhokórejský gigant Samsung spustil minulý týždeň aktualizáciu modelov Galaxy S20 na Android 11 s nadstavbou One UI 3.0. OnePlus aktualizoval modely OnePlus 8 a 8 Pro. Dostali OxygenOS 11 postavený na systéme Android 11. Huawei zase priniesol na modely Huawei P40, P40 Pro a Mate 30 Pro nadstavbu EMUI 11.

Náš tip
Nové úniky: Samsung Galaxy S21+ sa ukazuje vo videu, S21 odhalila farby, S21 Ultra stylus
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...