Bezdrôtové 40 W nabíjanie od Xiaomi nabije smartfón za 40 minút

Bezdrôtové nabíjanie sa vo svete smartfónov pohybuje už dlhší čas, no stále nezožalo úspech. Jeden zo zásadných problémov bezdrôtového nabíjania je jeho nízka rýchlosť. V porovnaní s klasickým káblovým nabíjaním trvá nabitie smartfónu bezdrôtovou nabíjačkou podstate dlhšie.

Rýchlejšie bezdrôtové nabíjanie čoskoro realitou

Výrobcovia smartfónov sa neustále snažia tento problém vyriešiť. S jedným z riešení prišiel výrobca Vivo, ktorý svoj smartfón s názvom Vivo APEX 2020 vybavil podporou pre rýchle, 60 W bezdrôtové nabíjanie. Týmto spôsobom by sa mala 2000 mAh batéria dobiť z 0 na 100 percent za neuveriteľných 20 minút. Žiaľ, tento smartfón a technológia Super FlashCharge ktorou disponuje, je zatiaľ iba koncept. No údajne bude podobné modely možné očakávať už v blízkej budúcnosti.

  • Chcete vedieť, ako rýchlo sa nabíjajú smartfóny, ktoré sme testovali? Všetko dôležité sa dozviete v prehľadnej tabuľke.

Xiaomi prichádza s riešením

Čínska spoločnosť Xiaomi už začiatkom tohto roka spustila v Číne predaj svojej vlajkovej lode Xiaomi Mi 10, ktorá ponúka podporu pre 30 W bezdrôtové nabíjanie. Podľa portálu XDA-Developers, spoluzakladateľ spoločnosti Xiaomi, Lei Jun, odhalil v príspevku na Weibo novú technológiu bezdrôtového nabíjania s výkonom 40 W. Podľa videa je zreteľne vidieť, ako sa batéria s veľkosťou 4000 mAh dokáže nabiť z 0 na 57% (2280 mAh) za 20 minút. S týmto výkonom trvá úplne nabitie batérie na 100% približne 40 minút. Vďaka tomuto môžeme túto technológiu považovať za rýchlejšiu ako Super FlashCharge od Vivo.

Kedy bude táto technológia dostupná?

Spoločnosť Xiaomi ešte neodhalila podrobnejšie informácie o tejto technológii a ani o termíne jej vydania. Momentálne sa tešíme z káblového nabíjania s výkonom 40 W, to bezdrôtové je zatiaľ v úzadí. Samozrejme, keď na trhu budú smartfóny, ktoré sa dokážu bezdrôtovo nabíjať s takýmto výkonom, bude potrebné zakúpiť aj nabíjačku, ktorá vie takýto výkon dodať.

Náš tip
Prichádza revolúcia v oblasti SIM kariet? Naznačuje to nový patent od Xiaomi
Disqus Comments Loading...