Séria OnePlus 7 dostáva významnejší update. Opravuje mnohé chyby

Redakcia

Aj napriek tomu, že sa spoločnosti OnePlus v predajoch svojich smartfónov darí, nemusí to nutne znamenať, že ich produkty patria k najlepším na trhu. Telefóny tejto značky sú práveže známe tým, že po ich predstavení musia dostať pomerne veľa aktualizácií, aby boli vôbec stabilné a bez chýb v systéme. Konkrétnejšie séria OnePlus 7 sa u svojich používateľov zapísala aj tým, že update na Android 11 meškal veľmi dlhú dobu z dôvodu výskytu množstva chýb a nedokonalostí v softvéri. Podľa portálu PhoneArena teraz tieto modely dostávajú významnejšiu aktualizáciu.

Modelový rad OnePlus 7 dostáva update prinášajúci dôležité opravy a vylepšenia

Výrobca vôbec nezaručuje, že séria OnePlus 7, do ktorej patrí aj veľmi podarený OnePlus 7 Pro, dostane update každý mesiac. Používatelia môžu byť z pomerne flegmatickej podpory mierne sklamaní. Po dlhšej dobe na tieto smartfóny prichádza aktualizácia, ktorá by mohla dať do poriadku hneď niekoľko vecí.

Smartfón na obrázku: OnePlus 7T | Foto: Redakcia

Okrem novších bezpečnostných záplat sa vylepší aj používateľská skúsenosť. Aktualizácia prináša novú verziu ľahkej grafickej nadstavby OxygenOS 11.0.2.1 a ide o najnovšiu stabilnú verziu, akú môžete na zariadeniach OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro mať nainštalovanú.

Update si má posvietiť na spotrebu energie. Energetická náročnosť sa zníži a je dosť možné, že koncový používateľ si všimne aj drobné zlepšenie vo výdrži batérie. Mobily by sa mali aj menej zahrievať, čo rozhodne poteší.

Smartfón na obrázku: OnePlus 7T | Foto: Redakcia

Bezpečnostné záplaty pripadajú k júnu 2021. Opravená bola otravná chyba, ktorá spôsobovala pády aplikácií počas prehrávania videí vo vysokom rozlíšení cez určité platformy. V aplikácii fotoaparátu došlo taktiež k zlepšeniu. Údajne by už vyhotovené fotografie nemali byť rozmazané po tom, čo ich odfotíte so škálovaním na celú obrazovku.

OnePlus 9 Pro | Foto: Redakcia

Zlepšená bude i celková stabilita fotoaplikácie. Ďalšie zmeny možno nastali ešte niekde hlbšie v systéme. Myslíme si, že pokiaľ vlastníte nejaké zariadenie z modelového radu OnePlus 7, aktualizáciu by ste rozhodne nemali ignorovať. Najlepšie urobíte, keď ju nainštalujete prakticky hneď po tom, čo k vám dorazí.

Konkurencia svoje zariadenia zvykne aktualizovať na pravidelnejšej báze

Pokiaľ ide o konkurenciu v rámci aktualizácií, Samsung je momentálne akýmsi vodcom. Nedávno pomocou aktualizácie vylepšil funkčnosť fotoaparátov na smartfónoch Samsung Galaxy A52 a Samsung Galaxy A72. Model z dielne čínskeho giganta Xiaomi, POCO X3 NFC, sa dočkal novej verzie nadstavby MIUI 12.5. Na záver ešte spomenieme, že Android 11 prednedávnom dostali smartfóny Nokia 1.3 a ASUS ZenFone 3.

Náš tip
Vytáčanie núdzových čísiel bude v Androide jednoduchšie
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...