Séria Huawei Pura 70 je tu. Prináša výkonný hardvér a vysúvateľný fotoaparát

Huawei

Pred niekoľkými dňami výrobca na sociálnej sieti informoval, že obľúbený rad smartfónov Huawei P premenuje na Huawei Pura. A tak sme sa namiesto očakávanej série P70 dočkali štyroch modelov nového radu Pura 70. Zatiaľ nie je jasné, či s rovnakým pomenovaním prídu novinky aj na globálny trh. Je možné, že výrobca ostane pri tradičnom názvosloví a v Európe privítame smartfóny Huawei P70.

Mohlo by vás zaujímať:

Sériu Huawei Pura 70 tvorí štvorica smartfónov

Na domácom čínskom trhu tvorí novú sériu štvorica modelov Huawei Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ a Pura 70 Ultra. Všetky spája dizajn foto modulu v tvare zaobleného trojuholníka s trojicou objektívov, certifikácia odolnosti voči vode a prachu IP68, operačný systém HarmonyOS 4.2 (bez Google služieb), predná 13 MP kamera a hlavný 50 MP fotoaparát. Oceňujeme, že ani jednému z telefónov nechýba teleobjektív.

Huawei Pura 70 | Zdroj: Huawei

Huawei Pura 70

Najlacnejším a základným modelom, ktorý jediný disponuje 6,6-palcovou uhlopriečkou, je Huawei Pura 70. Ponúka OLED displej s Full HD+ rozlíšením, adaptívnu obnovovaciu frekvenciu 1 – 120 Hz, 12 GB RAM, úložisko v troch verziách (256 GB, 512 GB, 1 TB) a 4900 mAh batériu so 66 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním.

Foto zostavu tvorí 50 MP hlavný fotoaparát s premenlivou clonou f/1.4 – f/4.0 a optickou stabilizáciou obrazu, 13 MP širokouhlý fotoaparát a 12 MP periskopický teleobjektív s OIS, automatickým zaostrovaním a 5-násobným optickým priblížením. Cena začína na sume 5499 CNY, čo je približne 705 eur.

Huawei Pura 70 Pro | Zdroj: Huawei

Huawei Pura 70 Pro

Huawei Pura 70 Pro ponúka 6,8” LTPO OLED displej s rozlíšením 1260 x 2844 bodov, adaptívnu zobrazovaciu frekvenciu do 120 Hz, rovnaké pamäťové kombinácie ako Pura 70 a 5050 mAh batériu so 100 W káblovým a 80 W bezdrôtovým nabíjaním.

Hlavný 50 MP fotoaparát s premenlivou clonou doplní 12,5 MP širokouhlý a 48 MP teleobjektív s OIS a 3,5-násobným optickým zoomom, ktorý ponúka makro zábery s 35-násobným priblížením. Cena najlacnejšej verzie štartuje na sume 6499 CNY, teda asi 803 eur.

Huawei Pura 70 Pro+ | Zdroj: Huawei

Huawei Pura 70 Pro+

Huawei Pura 70 Pro+ prichádza so zaujímavým dizajnovým prvkom na zadnom kryte, ktorý dodáva telefónu na elegancii. Displej i batéria dostali rovnaké parametre ako model Pura 70 Pro, pri pamäti nastala zmena. RAM má kapacitu 16 GB a bude párovaná s 512 GB alebo 1 TB úložiskom.

Huawei Pura 70 Pro+ | Zdroj: Huawei

Zmenu nevidíme ani pri fotoaparátoch. Zhodujú sa s Pura 70 Pro. Najdôležitejším rozdielom medzi smartfónmi je tak kapacita operačnej pamäte a dizajn. Cena je ale o dosť vyššia, začína na 7999 čínskych juanoch, čo je približne 1025 eur.

Huawei Pura 70 Ultra

Najatraktívnejším, najlepšie vybaveným a, samozrejme, aj najdrahším modelom novej série je Huawei Pura 70 Ultra. Povrch zadnej steny je z napodobeniny kože spolu s textúrovaným dizajnom, čo vyzerá naozaj efektne. Od zvyšnej trojice sa líši aj mierne upraveným foto modulom, ktorý obsahuje kovový prvok s LED diódou a nápisom XMAGE.

Huawei Pura 70 Pro Ultra | Zdroj: Huawei

Ultru spája so súrodencom Pura 70 Pro+ displej i kapacity pamätí, zmenu vidíme pri zadných fotoaparátoch. Hlavný 50 MP disponuje premenlivou clonou f/1.6 – f/4.0 a ako jediný prináša vysúvateľný fotoaparát, ktorý sa pri aktivácii aplikácie vynorí z ostrovčeka na zadnej strane.

Huawei Pura 70 Pro Ultra | Zdroj: Huawei

Za širokouhlým objektívom nájdeme 40 MP senzor. Teleobjektív s 3,5-násobným optickým priblížením, OIS a AF dostal 50 MP rozlíšenie. Takisto umožňuje snímanie detailných makro záberov s až 35x zoomom. Kapacita batérie narástla na 5200 mAh a nechýba jej rýchle 100 W káblové ani 80 W bezdrôtové nabíjanie.

Ukážka vysúvacieho objektívu:

Globálna dostupnosť?

Ani pri jednom telefóne neprezradil Huawei použitý čipset. Zároveň pripomíname, že uvedené ceny sú platné pre domácu Čínu. Prípadná európska cenovka bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. Zatiaľ nie je isté, ktorý model a či vôbec, ponúkne Huawei aj na globálnom trhu. Situáciu budeme sledovať.

Ak sa niektorý smartfón dostane aj na Slovensko, prinesieme vám neskôr článok s podrobnými parametrami a cenami určenými pre náš trh. O aký model by ste mali záujem vy? Budeme radi, ak nám svoje postrehy k predstaveným novinkám napíšete v diskusii pod článkom.

Xiaomi 14 Ultra

Výhodou konkurencie sú Google služby

Nový rad Huawei Pura 70 bude konkurentom iným foto mobilom, ktoré sa už na našom trhu predávajú. Patrí medzi nich napríklad Xiaomi 14 Ultra, Honor Magic6 Pro, OnePlus 12 alebo Samsung Galaxy S24 Ultra. Nevýhodou Huawei smartfónov ale ostáva chýbajúca podpora Google služieb. Aj keď sa väčšina aplikácií dá nainštalovať, spôsob môže byť pre nikoho menej komfortný, a tak napriek výbornej výbave, akú prémiové smartfóny Huawei ponúkajú, zvolia radšej značku, ktorej Google služby nechýbajú.

Prečítajte si:

Náš tip
Ďalšie Xiaomi modely dostávajú update na HyperOS. Čo prinesie?

Disqus Comments Loading...