RECENZIA Samsung Galaxy S10e: Malý, menší, najmenší

Redakcia

Samsung nedávno predstavil trojicu nových vlajkových lodí pre rok 2019 a zároveň desiatu generáciu smartfónov Samsung Galaxy S. Po prvýkrát sa udialo predstavenie až troch smartfónov. Spočiatku to bol jeden, v posledných rokoch dva, teraz sa používatelia mohli tešiť až na 3 modely rôznych veľkostí a veľmi podobných parametrov. Popri najväčšej vlajkovej lodi, modelu S10+ a štandardnému S10 bol predstavený aj model S10e, ktorý láka na veľmi podobnú výbavu, ktorá je vtesnaná do kompaktných rozmerov.

Práve vďaka nim Samsung pravdepodobne našiel dieru medzi vlajkovými loďami. Žiadny výrobca momentálne neponúka vlajkovú loď s takýmito kompaktnými rozmermi, pri zachovaní plnej výbavy. Navyše, ani cena, ktorá je 749 EUR nie je vôbec vzhľadom na výbavu zlá. Po Samsungu Galaxy S10+, ktorého recenziu sme vám priniesli, sa do našej redakcie dostal aj tento kompaktný kúsok. Neváhali sme a otestovali sme ho.

Balenie: Kvalitné slúchadlá v základe

Samsung Galaxy S10e prichádza v rovnakom balení a s rovnakým príslušenstvom ako jeho väčší a drahší kolegovia. V čiernej krabičke, na ktorej je označenie smartfónu (vo farbe, v ktorej ste si ho kúpili) sa nachádza nabíjačka, kábel s USB-C konektorom a nechýba ani dokumentácia. Potešia naozaj kvalitné káblové slúchadlá od renomovanej značky AKG s 3,5 mm audio konektorom. Navyše sa tu nachádza sada náhradných gumičiek.

Ak vám tie pôvodné na slúchadlách nesedia, jednoducho si ich vymeníte. Pri vlajkových lodiach od Samsungu je už štandardom, že v balení sa nachádza niečo navyše. Rovnako ako drahšie modely, aj k S10e výrobca pribalil redukciu z microUSB na USB-C a taktiež USB-A na USB-C. Poslednou vecou, ktorá sa v balení nachádza, je kovový nástroj na vyberanie SIM karty.

Konštrukcia a Dizajn: Kompaktná vlajková loď

Priaznivci kompaktných smartfónov majú dôvod na radosť. Konečne máme na trhu plnohodnotnú vlajkovú loď, ktorá sa môže pochváliť veľmi príjemnými rozmermi. S etalónom tejto triedy, iPhonom SE sa síce porovnávať nemôže, no v prípade iPhonu jeho 4″ displej je už naozaj pod hranicou plnohodnotného používania. S rozmermi 142.2 x 69.9 x 7.9 mm výborne sadne do ruky. Minimálne rámiky okolo displeja a kvalitná sklenená konštrukcia s kovovým rámom vyzerajú naozaj veľmi dobre.

Hmotnosť je rovných 150 gramov. V testovanej bielej farbe navyše veľmi dobre odoláva odtlačkom prstov. Nechýba ani vodeodolnosť s certifikáciou IP68. Aby som len nechválil, umiestnenie skeneru odtlačkov prstov a zapínacieho tlačidla v jednom je na môj vkus príliš vysoko. Na problém môžu naraziť aj ľaváci, keďže skener sa nachádza na strane pravej. Pre ľaváka môže byť odblokovanie pomocou odtlačku prsta dosť náročné. Našťastie, smartfón odomknete aj pomocou tváre.

Odblokovanie prostredníctvom odtlačku prsta je bleskovo rýchle. Stačí priložiť prst (tlačidlo nie je potrebné stlačiť) a je odomknuté. Vhod môžu prísť aj gesto, pomocou ktorého môžete jednoducho posunutím prsta po skeneri vyrolovať notifikačnú lištu. Tu znovu narážam na problém umiestnenia tlačidla. Áno, zvyknúť sa na to dá, no umiestnenie o pár centimetrov nižšie by určite nebolo na škodu. Odblokovanie tvárou funguje rýchlo a bezproblémovo. Dokonca aj v noci. Smartfón automaticky rozozná, že je okolie tmavé a dokáže rozsvietiť obrazovku tak, aby fotoaparát vašu tvár zachytil. Musíte byť ale trochu bližšie.

Na opačnej strane sa nachádza dvojtlačidlo ovládania hlasitosti, ktoré je presne oproti uzamykaciemu tlačidlu. Jeho ovládanie je bezproblémové. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že vďaka umiestneniu budete naraz stláčať zamykacie tlačidlo spolu s hlasitosťou, to sa našťastie nekoná. Ďalej tu nájdeme ešte Bixby tlačidlo. To je našťastie možné premapovať a jeho stlačeniu nastaviť funkciu, ktorú si zvolíte. Ja som ním spúšťal poznámky, do ktorých som si poctivo zapisoval informácie, ktoré som chcel spomenúť v tejto recenzii.

Zadná strana obsahuje duálny fotoaparát, ktorý je umiestnený v akomsi obdĺžniku. Oproti drahším modelom z radu S10 tu chýba tretí teleobjektív. Na spodnej strane sa nachádza USB-C konektor a mriežka veľmi kvalitného hlasného reproduktora, spolu s 3,5 mm jackom. SIM kartu vložíte do zariadenia zhora. Prístroj zvláda dve SIM karty, prípadne jednu SIM kartu a pamäťovú kartu. Veľmi sa mi páči zaujímavý efekt okolo výrezu v displeji, ktorý je vidieť napríklad pri odblokovaní či prepnutí fotoaparátu na ten predný.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Displej: Kvalita aj bez QHD rozlíšenia

Jedným z najväčších rozdielov oproti drahším S10 a S10+ je displej. Nielen jeho menšia uhlopriečka (5,8″), ale aj rozlíšenie. Z úctyhodných 3040 x 1440 pixelov sa rozlíšenie zmenšilo na 2280 x 1080, teda na FullHD+. V praxi ale rozdiel určite nerozoznáte. Navyše, modely s vyšším maximálnym rozlíšením majú prednastavené práve FullHD+. V praxi hustotu 438 ppi nerozoznáte. Osobne mi FullHD+ rozlíšenie úplne stačí a vyššie nepotrebujem. Ďalším rozdielom je, že displej Samsungu Galaxy S10e nie je po bokoch zahnutý. Ak ste čakali na vlajkovú loď od Samsungu, ktorá nemá zahnutý displej, dočkali ste sa.

Superlatívov na displej som už napísal dosť v recenzii Samsungu Galaxy S10+, tu by som sa len opakoval. Takže v skratke. Samsung Galaxy S10e ponúka Dynamic AMOLED displej, ktorý je výborne čitateľný za akýchkoľvek podmienok, pozorovacie uhly sú skvelé, maximálny jas 1200 nitov je extrémne vysoký a podporuje aj HDR 10+. Okrem nižšieho rozlíšenia sa tak jedná o úplne rovnaký zobrazovač, aký bol použitý v drahších modeloch série Galaxy S10.

Vďaka AMOLED panelu mohol Samsung implementovať aj funkciu Always On displeja. Práve túto funkciu považujeme pri Samsungoch za najprepracovanejšiu a v prípade S10e sa dočkala ďalších noviniek. Po novom si môžete Always On displej nechať zobraziť len vtedy, keď sa dotknete displeja. Túto novinku určite ocení množstvo používateľov.

Ostatné jeho funkcie sú už štandardné a sme na ne z ostatných Samsungov zvyknutí. Zobraziť si môžete nechať čas, dátum, percento nabitia batérie a zariadenie vás bude informovať aj o zmeškaných udalostiach. Vítanou funkciou je aj možnosť ovládania hudobného prehrávača priamo z Always On displeja. Je škoda, že Samsung do svojej novinky nevtesnal informačnú diódu, ktorá je medzi používateľmi stále veľmi obľúbená.

Nastavenia sú bohaté, informácie si môžete napríklad nechať zobraziť aj naležato. Nastaviť si môžete aj jas, prípadne to nechať na automatiku. Počas dňa sa tak jas automaticky zvýši, aby ste nemali problém s prečítaním dôležitých upozornení, v noci sa zníži, aby vám neprekážalo svetlo z displeja. Zostáva mi len dodať, že neustále zapnutý Always On displej má na výdrž batérie úplne minimálny vplyv.

Displej je veľmi pekne natiahnutý na celú prednú stranu prístroja. Rámiky sú minimálne a nenachádzajú sa tu žiadne rušivé prvky. Teda až na jeden. Samsung sa nehnal do experimentov s výrezom, išiel rovno do “diery” v displeji, ktorá je však tiež istým druhom výrezu. Mne toto riešenie vyhovuje viac ako klasický výrez. Existuje však množstvo používateľov, ktorým sa takéto riešenie nepáči a hlavne kvôli tomuto by si tento smartfón nekúpili.

V nastaveniach displeja si môžete nastaviť režim obrazovky, na výber máte Sýte farby a Prirodzený, ktorý je prednastavený. Aj keď displej Samsungu Galaxy S10e nie je zahnutý, nechýba tu funkcia Bočný displej. V noci príde vhod filter modrého svetla a nechýba ani nočný režim, ktorý zahalí celý systém do čiernej farby, čím ušetríte cennú energiu v batérii.

Výkon a Pamäť: Nie je to žiadna Lite verzia

Aj keď by sa pri pohľade na cenu zariadenia mohlo zdať, že Samsung Galaxy S10e je akousi “lite” verziou najnovších vlajkových lodí, nie je tomu tak. Okrem menšieho displeja, chýbajúcej jednej optiky fotoaparátu a pár drobností sa jedná o plnohodnotnú vlajkovú loď. Tomu zodpovedá aj použitý procesor Exynos 9820, ktorý je vyrobený 8 nm výrobnou technológiou. Je úplne rovnaký ako v drahších modeloch. Kompromis v rámci výkonu sa nekoná.

Smartfón má výkonu doslova na rozdávanie. S behom systému nemá absolútne žiadny problém, najnáročnejšie hry si zahráte bez problémov na maximálnych detailoch a bez sekania. Výsledky benchmarkov hovoria jasne, jedná sa o jeden z najvýkonnejších smartfónov vôbec.

Novinka sa vyrába len v jednej pamäťovej verzii. K dispozícii je 128 GB úložisko a 6 GB RAM. Oproti 8 GB v modeloch S10 a S10e je to síce menej, no rozdiel určite nepocítite. Operačnej pamäte je stále dostatok, aplikácia sa nezatvárajú a multitasking funguje svižne a bezproblémovo. Počas práce so smartfónom je k dispozícii priemerne 1,7 GB voľnej RAM (podľa CPU-Z).

Po nainštalovaní všetkých mojich obľúbených aplikácií mám stále vyše 100 GB úložného priestoru, čo je viac než dosť. Ak by vám aj toto bolo málo, nechýba podpora pamäťových kariet microSD. Samsung Galaxy S10e si poradí s kartou s maximálnou kapacitou 512 GB.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Systém: One UI je výrazným krokom vpred

Spoločnosť Samsung nedávno predstavila nové používateľské rozhranie One UI, ktoré beží nad Androidom Pie. To prináša viacero vylepšení. Funkčných aj dizajnových. Nadstavba prichádza s veľmi zaujímavým aktuálnym dizajnom. Na domovskej obrazovke máte štandardne zobrazené ikony v mriežke 4×5, rovnako je tomu aj v menu aplikácii. Mriežku si môžete nastaviť až do 5×6. V prípade Samsungu Galaxy S10+ som tak urobil, pretože ikony mi prišli príliš veľké, tu sa mi zase páči štandardná mriežka 4×5. Notifikačnú lištu vysuniete klasicky, potiahnutím prsta zhora nadol. Nechýbajú tu rôzne skratky, ktoré si viete upraviť a vhod príde aj ovládanie jasu displeja priamo odtiaľto.

Multitasking sa tiež prezliekol do nového kabátu. Po novom sa tu zobrazujú aj ikony 4 najpoužívanejších aplikácií. Ich zobrazenie môžete jednoducho vypnúť v nastaveniach. Nechýba ani možnosť ovládania systému gestami, no tomu som na chuť neprišiel a zostal som pri štandardnom nastavení a zobrazení klasických ovládacích prvkov na displeji. Potiahnutím po displeji z dolnej časti v závislosti od toho, či ťaháte od stredu, z ľavej alebo pravej strany sa dostanete buď na domovskú obrazovku, o krok späť alebo do zoznamu naposledy spustených aplikácií.

Po vytvorení screenshotu displeja vás zariadenie ihneď vyzve na jeho úpravu. Obrázok môžete jednoducho orezať, prípadne do neho pridať nejaké anotácie a následne uložiť. Šikovné. Odblokovať zariadenie je možné aj pomocou tváre. Displej môžete rozsvietiť dvojitým poklepaním, prípadne zodvihnutím telefónu. Ak máte nastavené odblokovanie pomocou tváre, smartfón vás okamžite rozozná a odomkne sa. Vy si už len nastavíte to, či musíte odomknutie potvrdiť potiahnutím prsta alebo nie.

Nadstavba One UI od Samsungu ponúka kompletnú škálu aplikácií a nastavení, ktorú pre správne fungovanie s vaším smartfónom potrebujete. Nechýba galéria, poznámky, Samsung Health, internetový prehliadač, hlasový záznamník a podobne. Samsung dokonca ponúka aj vlastný obchod s názvom Galaxy Store, v ktorom nájdete nielen aplikácie, ale aj rôzne témy, pozadia či ciferníky na hodinky od Samsungu.

Multimédiá: Skvelé stereo reproduktory

Kvalitný multimediálny smartfón dnes už kúpite aj za 300 EUR. Tak prečo dávať 750 € za Samsung Galaxy S10e? Dôvodov, ktoré by vás mohli presvedčiť je viacero. Samsung Galaxy S10e právom patrí medzi najlepšie multimediálne smartfóny. Krásny displej priam predurčuje na prezeranie obrázkov, pozeranie videí či fotografovanie. K multimédiám neodmysliteľne patrí aj tá zvuková stránka a práve tu novinka naozaj exceluje. Základom sú stereo reproduktory. Jeden na spodnej strane, druhý nad displejom. Musím uznať, že hrajú naozaj poriadne hlasno a kvalitne. Určite patria medzi to najlepšie, čo môžeme vo svete smartfónov nájsť. Nechýba ani basová zložka, výšky sú pekné a čisté, zvuk nie je skreslený ani pri maximálnej hlasitosti.

Reproduktory sú doplnené 3,5 mm audio konektorom, za čo Samsung jednoznačne chválim. Aj balenie ukrýva milé prekvapenie v podobe naozaj kvalitných slúchadiel práve s 3,5 mm jackom, ktoré majú hodnotu minimálne pár desiatok eur. Skalných fanúšikov klasického FM rádia však sklamem, to sa v Samsungu Galaxy S10e nenachádza. Aspoň nie v našich končinách. Podľa viacerých informácií je FM rádio k dispozícii pre zariadenia, ktoré sú určené pre americký a kanadský trh. Škoda.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita: Malý komunikátor

Pri všetkých tých funkciách niekedy zabúdame na to, že mobilné telefóny pôvodne slúžili iba na telefonovanie. Túto funkciu plnia doteraz, no už v mnohých prípadoch nepatrí medzi tie najpoužívanejšie. Nič to ale nemení na fakte, že správny smartfón musí vedieť bezproblémovo komunikovať. O vlajkových lodiach nehovoriac. Základom je v tomto prípade podpora Dual SIM, teda dvoch SIM kariet súčasne. V nastaveniach si jednoducho zvolíte, ktorá bude predvolená pre telefonovanie, dátovanie a sms správy. Telefón môže hovory uskutočňovať automaticky z predvolenej karty, prípadne sa vás môže vždy opýtať, či použije tú predvolenú alebo druhú.

Kvalita hovoru je na najvyššej úrovni. Zvuk v slúchadle je dostatočne hlasný a čistý, rovnako je na tom aj kvalita mikrofónu. Dobre dokáže odfiltrovať aj okolité zvuky, ktoré by počas hovoru mohli pôsobiť rušivo. Je škoda, že výrobca nesiahol po riešení samostatného slotu pre pamäťovú kartu. Ten je zdieľaný so slotom na druhú SIM kartu, takže využívať naraz Dual SIM spolu s pamäťovou kartou možné nie je. V tomto prípade môže nastať problém hlavne u používateľov, ktorí nahrávajú veľké množstvo 4K videí. Vtedy sa 128 GB úložisko dokáže celkom rýchlo naplniť. Ak máte v telefóne nejakú tú hudbu, obrázky, videá či filmy, 128 GB vám bude určite stačiť a pamäťovú kartu potrebovať nebudete.

Okrem telefonovania patria do komunikácie aj ďalšie neoddeliteľné funkcie a hardvérové súčasti. Bluetooth je vo verzii 5.0, Wi-Fi a GPS sú samozrejmosťou. Vďaka technológii NFC jednoducho zaplatíte v obchodoch. Kvalitu bluetooth aj GPS som, samozrejme, otestoval a pri používaní týchto technológií nenastali žiadne problémy, všetko fungovalo spoľahlivo.

Fotoaparát: Jeden z najlepších

Samsung Galaxy S10e je vzadu ochudobnený o teleobjektív, vpredu mu zase chýba druhý objektív selfie fotoaparátu (oproti S10+). Na výslednej kvalite fotografií to však poznať nie je. Áno, drahšie modely možno dokážu urobiť o niečo kvalitnejšie portréty, prípadne ponúknu lepší zoom, no v porovnaní štandardných fotografií tu rozdiely nenájdeme. Snímače sú úplne rovnaké. Vzadu ponúka Samsung Galaxy S10+ dvojicu snímačov. Ten hlavný ponúka rozlíšenie 12 MP, nechýba mu premenlivá clona f/1.5 – 2.4, disponuje optickou stabilizáciou obrazu a PDAF zaostrovaním. Ultra širokouhlý snímač s rozlíšením 16 MP a clonou f/2.2 dokáže vytvárať až 123-stupňové zábery.

Fotografie je možné vytvárať v rôznych pomeroch strán, štandardný je 4:3, zvoliť si môžete aj 1:1, 16:9 alebo 19:9. Maximálne rozlíšenie dosiahnete v pomere strán 4:3, keďže snímač disponuje práve týmto pomerom. Počas fotografovania nechýba možnosť rýchleho prepnutia medzi objektívmi.

Aplikácia, ktorá obsluhuje fotoaparát si zaslúži pochvalu za výbornú optimalizáciu a množstvo funkcií, ktoré ponúka. K dispozícii je funkcia Bixby Vision, ktorá dokáže rozoznať objekty v reálnom čase, niečo na spôsob Google Lens. Rovnako je k dispozícii aj umelá inteligencia, ktorá zase prispôsobí nastavenia fotoaparátu fotografovanej scéne s cieľom dosiahnuť čo najlepší výsledok. Okrem toho sa môžete tešiť aj na automatické skenovanie dokumentov, ktoré funguje rýchlo a spoľahlivo.

Nechýba ani portrétový režim, ktorý dokáže efektne rozmazať pozadie. Úroveň rozmazania môžete nastavovať v reálnom čase počas fotografovania, prípadne ju upravíte neskôr. Odporúčam nastaviť rozmazanie približne na polovicu, pri výraznejšom efekte sa môže stať, že bude rozostrené aj to, čo by nemalo. Nevydareným fotografiám sa síce nevyhnete, no fotoaparát ponúka veľmi dobré a vyvážené výsledky. Navyše, nachádza sa tu ešte jedna zaujímavá funkcia. Rozmazané pozadie môže byť celkom efektne zakrútené alebo inak softvérovo upravené. Vyzerá to zaujímavo, no ja som tomu na chuť neprišiel a zostal som pri klasickom rozmazaní.

Štandardná fotografia
Širokouhlá fotografia
Štandardná fotografia
Širokouhlá fotografia

Video zvládne Samsung Galaxy S10e nahrávať v 4K rozlíšení pri 60 snímkoch za sekundu. V prípade zvolenia FullHD záznamu máte k dispozícii až 120 fps a poteší aj prítomnosť super-spomaleného  HD záznamu až s 960 snímkami za sekundu. Tu je ale potrebné dbať na to, aby ste mali dostatok svetla, pretože takéto video je veľmi tmavé a obsahuje výrazne viac šumu ako to štandardné. Vo Full HD rozlíšení môžete navyše rýchlo prepínať medzi oboma objektívmi. V prípade zvolenia 4k rozlíšenia prepínanie nie je možné. Stabilizácia obrazu odvádza veľmi dobrú prácu a trasenie vo videách udržuje v norme. Veľmi dobre je na tom aj nahrávaný zvuk.

Vpredu sa nachádza síce len jeden objektív, no ten dokáže vytvárať naozaj veľmi pekné zábery. Ponúka dokonca aj automatické zaostrovanie, nechýba portrétový režim a veľmi dobre si vie poradiť aj s protisvetlom. Výsledné snímky patria rozhodne medzi absolútnu špičku, to isté sa týka aj videa. Navyše, video zvládne nahrávať až v 4k rozlíšení pri 60 snímkoch za sekundu.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria: Menej mAh, no stále dobrá výdrž

3100 mAh by sa na prvý pohľad mohlo zdať ako nedostatočná kapacita. Obrovský výkon, displej a neustále zapnuté rôzne komunikačné funkcie dajú zariadeniu zabrať. Na druhej strane, procesor Exynos 9820 nie je len extrémne výkonný, ale aj úsporný. Rovnako displej. S uhlopriečkou 5,8″ a úspornou AMOLED technológiou nejakú tú energiu ušetríte. No a výsledok?

Samsung Galaxy S10e vydrží bez problémov deň náročného používania, pričom večer vám ešte nejaká energia zostane. V porovnaní s nedávno testovaným Samsungom Galaxy S10+ so 4100 mAh batériou na tom nie je až tak dobre, no rozdiel nie je taký veľký, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Výdrž novinky môžem jednoznačne označiť za nadpriemernú.

Nechýba ani rýchle káblové nabíjanie s výkonom 15 W a rovnako rýchle bezdrôtové nabíjanie. Navyše, Samsung Galaxy S10e dokáže energiu zdieľať aj bezdrôtovo s iným zariadením. Ak napríklad používate slúchadlá Samsung Galaxy Buds či nejaké smart hodinky, stačí zapnúť funkciu bezdrôtového zdieľania energie a nabíjate. Rovnako tak môžete nabiť aj iný smartfón.

Počas testovania som si všimol jednu nepríjemnú vec, ktorá sa týka Always On displeja. Pokiaľ ho máte nastavený tak, že je neustále aktívny, percentá  batérie ubúdajú rýchlejšie, ako by ste očakávali. V predchádzajúcich modeloch Samsungu sa to nestávalo. Veľký problém v tom však nevidím, pravdepodobne sa jedná len o softvérovú záležitosť, ktorá bude vyriešená najbližšou aktualizáciou. Prípadne môžete Always On režim využívať tak, že sa vám zobrazí len po ťuknutí na displej, inak bude displej úplne vypnutý.

Test rýchlosti nabíjania:

  • 15 min: začiatok nabíjania 26 %
  • 30 min: 51 %
  • 45 min: 71 %
  • 60 min: 88 %
  • celkové nabitie: 1:19 h

Ak máte energie v akumulátore málo, výdrž môžete predĺžiť jedným zo šetriacich režimov. K dispozícii sú 4 režimy výkonu:

  • Vysoký výkon – spotrebúva najviac energie batérie, zariadenie využíva maximálny výkon
  • Optimalizované – vyvážený výkon a výdrž batérie (predvolené nastavenie)
  • Stredné šetrenie energie – zariadenie obmedzí využívanie dát na pozadí, vypne Always On obrazovku, obmedzí výkon procesora, zníži jas a rozlíšenie displeja
  • Maximálne šetrenie energie – v tomto režime dostanete z batérie maximum. Zariadenie bude fungovať v akomsi núdzovom režime, aplikácie na pozadí budú vypnuté, zníži sa výkon a rozlíšenie sa nastaví na HD+. Povolené budú len niektoré základné aplikácie.

Záverečné hodnotenie: Konkurent sa hľadá ťažko

Musíme si priznať, že displeje smartfónov a ich celkové rozmery sa stále zväčšujú. Nájsť kompaktné zariadenie už nie je také ľahké. Ak aj niečo nájdete, pravdepodobne sa jedná o prístroj z najnižšej triedy. Samsung našiel dieru na trhu a prišiel s plnohodnotnou vlajkovou loďou, ktorá ponúka špecifikácie vlajkovej lode v kompaktných rozmeroch. Výborný je výkon, displej patrí medzi najlepšie na trhu. Nechýba rýchle bezdrôtové nabíjanie, 3,5 mm jack a skvelé stereo reproduktory. V balení sa nachádzajú kvalitné slúchadlá a redukcie, ktoré sa môžu zísť.

Fotoaparát patrí medzi tie najlepšie a výdrž je tiež nadštandardná. Na druhej strane, nejaké mínusy sa predsa len nájdu. Niekomu by mohol prekážať chýbajúci infračervený port, no najväčším sklamaním je umiestnenie vypínacieho tlačidla (a skeneru odtlačkov prstov). To je proste veľmi vysoko a manipulácia s ním je nepraktická. Čiastočne to nahrádza možnosť odomknúť zariadenie tvárou, no stále to nie je ono. Niekomu môže prekážať aj diera v displeji, ktorá narúša jednotný vzhľad prednej strany.

Disqus Comments Loading...