Samsung Galaxy S10+: Koľko stojí výmena displeja? | Servis

Displej, tak ako aj drvivá väčšina hardvéru, je samozrejme nevyhnutnou súčasťou každého smartfónu. Narozdiel od iných súčastí sa však displej používaním viditeľne opotrebúva a povedali by sme, že ide o úplne najzraniteľnejšiu súčasť mobilného telefónu.

V prípade nechceného poškodenia, v podobe vytvorenia výrazných škrabancov či dokonca prasklín je či už z estetického, alebo funkčného a praktického dôvodu zaobstarať si nový mobil, respektíve dať si celý displej niekde vymeniť.

 

Toto rozhodnutie je už iba na samotnom používateľovi. Pokiaľ sa však rozhodne pre podstatne ekologickejšiu, a cenovo menej náročnú možnosť, je potrebné nájsť si ten správny servis.

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+

V tomto článku vám povieme, kde vám za koľko a za aký čas vymenia poškodený displej v smartfóne Samsung Galaxy S10+. Spomenieme si aj nejaké to príslušenstvo, pre kúpu ktorého sa taktiež môžete kedykoľvek rozhodnúť.

Samsung Galaxy S10+

Minuloročný vlajkový model juhokórejského giganta je stále obľúbeným smartfónom aj v dnešnej dobe. Hlavnou prednosťou tohto zariadenia je krásny, 6,4-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1440 x 3040 pixelov. Na opravu tohto komponentu si dnes posvietime, respektíve na cenu za jeho servis.

Vo vnútri sa nachádza stále jeden z najvýkonnejších čipsetov z dielne samotného výrobcu Samsung, Exynos 9820. Poteší aj zostava fotoaparátov, ktorá patrila a ešte aj patrí k absolútnej elite na trhu. Nevyhnutnou súčasťou je aj batéria, ktorá má mimochodom kapacitu 4 100 mAh.

Rozbil ste si displej? Porovnali sme ceny za servis

Po dlhej dobe pravidelného používania hociktorého nástroja sa jeho povrch dokáže opotrebovať. V tých nešťastnejších prípadoch môže dôjsť v prípade pádu pri smartfónoch aj k trvalému poškodeniu, v podobe prasknutého displeja. Preto je dobré vedieť o niekoľkých servisoch, kde je možné nechať si batériu vymeniť skúsenými ľuďmi. Nižšie v tabuľke uvádzame ceny a dĺžku opravy pre jednotlivé servisy.

  Cena opravy Čas opravy
Fixservis 299 € 3 hod.
PCexpres 298 € 4 hod.
Mobilnyservis 295 € 1,5 hod.
Slovit 299 € 1 až 2 hod.
Itcomplet 289 € 3 hod.

Z piatich známych servisov vás výmena displeja vyjde cenovo i časovo odlišne. Najskôr sme spomenuli Fixservis, ktorý prácu vykoná za najvýhodnejších 299 €. Potrvá to tri hodiny. PCexpres túto robotu vykoná za 298 €, pričom si počkáte také štyri hodinky.

Mobilnyservis potom obrazovku vymení už za hodinu a pol minút, pričom si zaplatíte 295 €. Servis Slovit za 299 € starý displej nahradí novým v časovom rozmedzí od jednej do dvoch hodín. Na záver tu máme aj Itcomplet, ktorému výmena potrvá tri hodiny. Cena je stanovená na hodnote 289 €.

Nezabudnite ani na základné príslušenstvo

Aby ste do servisu nemuseli s telefónom chodiť, ako na hodiny klavíra, určite vám odporúčame použiť nejaký ochranný obal spolu s tvrdeným sklom. V tomto článku sa špeciálne venujeme príslušenstvu pre smartfón Samsung Galaxy S10+.

Tenký kryt PRISM SERIES TPU
Ochranný kryt FLEXI TPU
Ochranný kryt SHOCKPROOF
LITCHI Peňaženkové puzdro
3D Tvrdené sklo Samsung Galaxy S10 Plus
Disqus Comments Loading...