Samsung Galaxy A51 dostáva novú aktualizáciu

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Spoločnosť Samsung začala nedávno distribuovať februárovú bezpečnostnú záplatu pre svoje Android smartfóny a ďalším v poradí je model Samsung Galaxy A51. Informáciu priniesol portál SamMobile.

Aktualizácia bola spustená v Latinskej Amerike

Samsung Galaxy A51 prišiel na trh pred dvoma rokmi ako vtedy jeden z najvybavenejších smartfónov strednej triedy. Behom dvoch rokov sa dočkal viacerých nástupcov a tým posledným je Samsung Galaxy A52s 5G. Napriek tomu, že staršia generácia je už výpredajový model, tak výrobca nezabúda na jej majiteľov.

Samsung Galaxy A51 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Najnovšia aktualizácia pre Galaxy A51 prichádza pod číselným označením A515FXXS5EVA1.  Obsahuje bezpečnostnú záplatu z februára 2022, ktorá opravuje rôzne chyby v oblasti súkromia a zabezpečenia. Zároveň vylepšuje stabilitu zariadenia.

Aktualizácia je distribuovaná formou OTA a systém by vám jej dostupnosť mal oznámiť automaticky. Skontrolovať si ju môžete samozrejme aj manuálne v Nastaveniach -> Aktualizácia softvéru -> Stiahnuť a nainštalovať. Pred aktualizáciou sa uistite, že máte dostatočne nabitú batériu a telefón musí byť pripojený k Wi-Fi sieti. Ak váš dátový balíček nie je obmedzený, môžete samozrejme využiť aj mobilnú dátovú sieť.

Ako je na tom konkurencia?

V aktualizáciách je aktívna aj konkurencia. Vlajkové smartfóny OnePlus 9 a 9 Pro dostali nedávno aktualizácia, ktorá okrem zabezpečenia vylepšila aj niektoré ich funkcie. Systém Android 12 dostali nedávno aj Nokia G50 alebo vlajkové smartfóny Asus Zenfone 8 a 8 Flip. A Huawei tento týždeň aktualizovalo vlajkový smartfón Huawei P30 Pro z roku 2019.

Náš tip
Spotify sa púšťa do boja proti dezinformáciám o COVID-19
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...