Nokia 3.2 a Nokia 4.2 na Slovensku dostávajú aktualizáciu na Android 10

HMD Global, výrobca smartfónov značky Nokia, dnes pre slovenských a českých majiteľov modelov Nokia 3.2 a Nokia 4.2 vydal aktualizáciu najnovší OS Android 10.

Spomínané modely sa tak aktuálne pridávajú k už aktualizovaným smartfónom Nokia 7 plus, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView, Nokia 8.1 a Nokia 2.2. Tento krok bol avizovaný už pred časom, no chýbal konkrétny termín, ktorý sme sa teraz dozvedeli.

Nokia 3.2 a Nokia 4.2 aktualizáciu dostávajú pozvoľna

Predmetná aktualizácia na Android 10 je podľa dostupných informácií distribuovaná pozvoľna, preto môže pár dní potrvať kým dorazí aj na váš smartfón. Na druhú stranu by sa to nemalo príliš naťahovať.

Spoločnosť HMD Global dodržala svoj prísľub ohľadom podpory. Nokia 4.2 a Nokia 3.2 boli na trh uvedené so sľubom pravidelných bezpečnostných aktualizácií po dobu troch rokov a hlavných aktualizácií systému počas dvoch rokov.

Nokie pritom majú aj podľa prieskumu spoločnosti Counterpoint patriť medzi najrýchlejšie aktualizované smartfóny. Čo sa týka softvérovej podpory, výrobca svojim zariadenia skutočne venuje veľkú pozornosť.

Predĺženie záručnej doby

Ďalšou novinkou, na ktorú HMD Global upozorňuje, je predĺženie záručnej lehoty o 60 dní. Týka sa to všetkých smartfónov Nokia, ktorým záruka vypršala alebo vyprší v lehote od 15. marca do 15. mája. Všetci dotknutí zákazníci preto stále môžu reklamovať svoj smartfón cez online formulár a výrobca či predajca im ho normálne opraví v rámci reklamačného procesu.

V súčasnom období kedy divoko vyčíňa koronavírus k takémuto kroku pristupuje čoraz viac značiek. Napríklad aj Lenovo či Samsung, ktorý dokonca predĺžil aj dobu na vrátanie tovaru na 90 dní.

Sekcia nákupný poradca

Videli ste už našu novú rubriku Nákupný poradca? V nej vyberáme napríklad najlepšie smartfóny do 500 eur či Najlepšie fotomobily, ktoré si môžete kúpiť na paušál. A to samozrejme nie je všetko. Sekcia ponúka celý zástup rôznych výberov.

Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...