Naše obľúbené zariadenia roku 2018: Čo používame v redakcii?

Starý rok končí, nový o chvíľu začne. Okrem iného je to čas aj na bilancovanie všetkého, čo sme za posledných 12 mesiacov zažili. V redakcii technologického webu to okrem iného znamená, že sa môžeme rozpomenúť na zariadenia, ktoré sme radi používali a ktoré nám utkveli v pamäti. Preto sme vyspovedali jednotlivých členov redakcie, pričom sme chceli vedieť, aký telefón, zariadenie alebo iná technológia ich tento rok zaujala najviac.

Michal Chabada (šéfredaktor)

Mám dojem, že smartfóny počas roka 2018 zažívali obrovský posuv vpred. Neprišla žiadne prelomová technológia, avšak výrobcovia naďalej vylepšujú fotoaparáty a zmenšujú zbytočný priestor okolo displeja, čo prináša niekoľko zaujímavých nových funkcií a riešení. Medzi zaujímavé novinky, ktoré sa mi počas roka dostali pod ruku určite patrí nová Sony Xperia XZ3, ktorá ma očarila svojim displejom a vykreslovaním čiernej farby. Mal som možnosť niekoľko týždňov používať mobily za dvesto eur a pri Moto G6 a Motorola One ide skutočne o vydarené zariadenia. Ostávam však verný Samsungu Galaxy Note 9, ktorý som počas roka používal najdlhšie, pretože si život bez pera viem ťažko predstaviť.

Matúš Kapusta (zástupca šéfredaktora)

Tento rok bol z hľadiska nových smartfónov veľmi zaujímavý. Prakticky celú prvú polovicu roka som používal Huawei P20 Pro, ktorého výdrž a fotoaparát sú extrémne návykové. Neskôr som však dal šancu aj ďalším zaujímavým novinkám – niekoľko týždňov sa v mojom vrecku ohrial Samsung Galaxy Note 9, ktorý ma presvedčil, že je jedným z najnekompromisnejších zariadení na trhu. S veľkou radosťou však spomínam aj na niekoľkotýždňové používanie smartfónu OnePlus 6. Po dlhej dobe som mal dočinenia so systémom Oxygen OS, ktorý stále považujem za najlepšiu nadstavbu na Android zariadeniach. No a posledné mesiace v mojej ruke uvidíte najčastejšie Huawei Mate 20 Pro. Znovu ma dostala kombinácia fantastického fotoaparátu, batérie, ale tentokrát aj rýchlosti nabíjania, displeja a dizajnu.

Tento rok bol tiež prvý od čias Nexus 7 2013, kedy som si kúpil nový tablet. Šlo o môj vôbec prvý iPad, konkrétne model 2018 (6th gen). Hoci nejde o Android zariadenie, tablet používam pravidelne. Okrem iného takto ľahšie sledujem, čo sa deje vo svete iOS. Zároveň platí, že ekosystém aplikácií pre iPady je jednoducho neporovnateľný s tými, ktoré sú optimalizované pre Android tablety. A hoci sa to na Apple nepodobá, tento môj tablet je jedným z najlepších v pomere ceny a výkonu, aký na trhu aktuálne nájdete. A ja som rád, že mám zariadenie, ktoré je pri práci na gauči pohodlnejšie ako počítač a zároveň praktickejšie ako telefón.

Miroslav Scwhamberg (redaktor)

Tento rok bol čo sa týka nových smartfónov a technológií celkom pestrý. Nie som veľkým fanúšikom výrezov v displeji, no zaujal ma napríklad OnePlus 6. Oceňujem rýchle nabíjanie a výbornú výdrž, rovnako aj excelentný výkon. Páči sa mi však aj Huawei Mate 20 Pro a Samsung Galaxy Note 9. Sú to smartfóny, ktoré považujem aktuálne za najlepšie na trhu.

Patrik Tarics (redaktor/video)

Hoci sa to tak možno nezdá, tento rok bol z hľadiska technologických noviniek poriadne zaujímavý. Zo začiatku roka si ma azda najviac získal Samsung so svojimi novinkami Galaxy S9 a S9+. Tie totiž priniesli hybrdinú clonu, ktorá ma ako fanúšika fotografie a videa zaujala. Neskôr sa mi do rúk dostal OnePlus 6, ktorý síce nepriniesol nič prelomové, no jeho špecifikácie a parádne odladený systém ma jednoducho dostali. Telefónom pomerne často natáčam rôzne videá a preto mi skvelo poslúžil aj gimbal DJI Osmo Mobile 2. Na záver musím jednoznačne pochváliť aj myšku Logitech MXMaster 2. Tá totiž rapídne zrýchlila a zjednodušila môj workflow.

Miloš Debnár (PR manažér)

Uplynulý rok vstúpilo do môjho života Android Auto, no naše zoznámenie vo mne nezanechalo veľmi príjemný dojem. Rýchlosť reakcií na displeji auta – Hyundai i30 Fastback – bola neskutočne pomalá a celý systém bol prakticky nepoužiteľný. Nakoniec som však zistil, že chyba bola na mojej strane, pretože som použil nevhodný USB kábel. Mal som si lepšie naštudovať návod :)

Disqus Comments Loading...