Google Tensor 2 bude postavený na 4 nm technológii od Samsungu

Google Pixel 6 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Google Tensor je procesor, ktorý sa používa v útrobách aktuálnej série Google Pixel 6. Ide o čipset domovskej výroby. Tento produkt, ktorý je mimochodom prvou generácia nových čipov pre Pixely, bol vyrobený v spolupráci s juhokórejským Samsungom, ktorý už má v oblasti produkcie procesorov nejaké tie skúsenosti. Spolupráca podľa webu Phone Arena ostane aj v prípade druhej generácie čipsetu. Ten bude neprekvapivo niesť názov Google Tensor 2.

Google Tensor 2 bude opäť využívať výrobný proces spoločnosti Samsung

Pripravovaný čip Google Tensor 2 bude vyrábaný 4 nm technológiou, navrhnutou spoločnosťou Samsung. Veľkosť samotných tranzistorov a vodivých spojení v mikročipe sa opäť zmenšila, čo bude mať za následok možnosť zvýšiť výkon a znížiť energetickú náročnosť.

Google Pixel 6 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Výrobný proces, ktorý sa použije v prípade Tensor 2, už známy je. Rovnakým spôsobom prebieha produkcia procesorov Exynos 2200, použitých v modelovom rade Samsung Galaxy S22. Samsung sa podujal aj na vyrobení čipov Snapdragon 8 Gen 1, ktoré navrhla firma Qualcomm.

Google Tensor 2 | Zdroj: PhoneArena.com

Druhá generácia podomácky vyrobeného čipu by mohla pre rad Google Pixel 7 priniesť vylepšené schopnosti vrámci AI. Očakávame krok vpred aj v prípade schopnosti spracovania audia a obrázkov. Možno že sa dočkáme ešte korektnejšie pracujúceho nástroja na vymazávanie častí obrázkov Magic Eraser, krajšieho post-processingu vyhotovených fotografií či lepšieho prekladu reči v reálnom čase. V spomínaných ohľadoch už teraz séria Google Pixel 6 priam exceluje. Sme zvedaví, čo si pre nás americký gigant prinesie tento rok.

Náš tip
Google Pixel Watch výdržou neohúria. Viac ako deň nečakajte
Disqus Comments Loading...