Čo môžeme očakávať od zajtrajšieho predstavenia Google Pixel 3 a 3 XL? | DOHADY

Google predstaví svoje nové vlajkové lode Google Pixel 3 a 3 XL už zajtra, 9. októbra. V posledných týždňoch sme sa dozvedeli prakticky každý jeden detail o tom, čo novinky prinesú a ako budú vyzerať. Je teda veľmi nepravdepodobné, že nás zajtra čaká nejaké prekvapenie.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Aktualizované 8. októbra o 11:15:

Tlačová konferencia s názvom “Made by Google” sa uskutoční už zajtra, 9. októbra o 17:00 nášho času. Ide o jedno z najočakávanejších predstavení roku, no zároveň aj o jedno z tých, ku ktorému viedlo najviac únikov. Aj preto už prakticky presne vieme, čo Google predstaví a nač o sa môžeme tešiť.

Google Pixel 3 a 3 XL

Samozrejme, najviac pozornosti sa sústredí na nové vlajkové lode Google Pixel 3 a 3 XL. O tých ale máme už toľko informácií, že nás už zrejme nič neprekvapí. Veď už teraz sa telefón predáva v obchode v Hong Kongu.

Podľa očakávania majú telefóny čip Snapdragon 845, 4 GB RAM, 12,2MP zadný fotoaparát a dve 8MP predné kamery, ktoré tiež odôvodňujú skutočne veľký výrez v displeji v prípade Pixelu 3 XL. Ten ponúkne 6,3″ displej vyrobený OLED technológiou. Väčší telefón tiež ponúkne batériu s kapacitou 3732 mAh, čo znie naozaj sľubne. Hoci telefón má výrez aj bradu pod displejom, tá je opodstatnená a uchováva v sebe predný reproduktor, čo je vždy vítaný bonus.

Nechýba technológia Active Edge, ktorá umožní stlačením rámu telefónu vykonať nejakú akciu, napríklad spustiť Google Asistenta. Novinkou je duálny predný fotoaparát, kde jeden snímač je určený na tradičné selfie a ďalší, širokouhlý, poslúži napríklad pri skupinových selfie fotografiách.

Čo sa týka menšieho modelu Pixel 3, tu máme informácií menej. Môžeme ale predpokladať, že aj táto verzia telefónu ponúkne drvivú väčšinu funkcií väčšej vlajkovej lode. Aspoň takto to doposiaľ fungovalo pri predchádzajúcich verziách vlajkových lodí.

Zaujímavosťou je aj nový oficiálny Instagram účet Google Pixel, kde Google zverejňuje množstvo upútaviek na nový telefón. Opakuje sa tu aj náznak akéhosi “mini” modelu, takže je možné, že sa dočkáme aj dodatočnej kompaktnej verzie nového Pixelu.

Google Home Hub

Okrem telefónov toho od Google očakávame oveľa viac. Dočkať by sme sa mali aj domáceho inteligentného reproduktoru s displejom s názvom Google Home Hub. Ten bude kombinovať hlasové rozhranie Google Asistenta spolu so zobrazovaním informácií priamo na displeji. Podobné riešenia s Google Asistentom a displejom ponúkajú aj ďalší výrobcovia, a tak je veľmi pravdepodobné, že lídrom na tomto poli chce byť práve Google.

Vertikálny stojan na smartfóny Pixel

GIF animácia na stránkach Google nám tiež naznačila, že očakávať môžeme aj zaujímavý vertikálny stojan na smartfóny Pixel. Tento stojan by mal zariadenie nabíjať a zároveň ho premeniť na smart display – pravdepodobne s podobnými funkciami ako Google Home Hub. Oveľa viac informácií o tomto zariadení nemáme, no zrejme pôjde o zaujímavý kúsok príslušenstva.

Minimalistický GIF odhalil o novom stojane pár informácií

Chromecast 3

Vďaka šťastnej náhode z USA vieme aj to, že Google plánuje predstavenie nového Chromecast 3. Hoci nie je potvrdené predstavenie už zajtra, je to viac než pravdepodobné – jeden takýto kus bol totiž omylom doručený zákazníkovi z amerického Amazonu. Detaily o novom Chromecaste zatiaľ nevieme, no ponúkne trošku zmenený dizajn, avšak stále starší microUSB port.

Pixelbook 2 a Pixel Slate

Tento rok by sme mali uvidieť aj nové Chromebooky od Google. Google Pixelbook 2 má ponúknuť novší procesor a viaceré vylepšenia, no k dispozícii zatiaľ nie je žiadne väčšie množstvo detailov.

Viac informácií máme o novom konvertibilnom Chromebooku Google Pixel Slate. Ten má byť akýmsi premostením medzi Android tabletmi a Chromebookom. Konečne tak uvidíme predstavu Google o prepojení tradičnej desktopovej a mobilnej platformy. Tablet by mal mať displej s pomerom strán 3:2 a USB-C port na nabíjanie.

K tabletu bude možné pripojiť klávesnicu a chýbať nebude ani stylus. V tomto smere sú však informácie strohé a je možné, že nie sú veľmi presné. Na viac detailov v tomto smere si tak budeme musieť počkať do zajtrajšieho predstavenia.

Ďalšie novinky a čo ešte nevieme

Okrem toho sa v posledných týždňoch objavili aj informácie o tom, že Google predstaví druhú generáciu slúchadiel Pixel Buds, no Google túto informáciu potom vyvrátil. Zároveň je viac než možné, že internetový gigant má prichystané nejaké prekvapenia, o ktorých informácie zatiaľ nemáme. Minimálne sa možno dozvieme informácie o niektorých konkrétnych funkciách nových smartfónov, ktoré nie sú viditeľné na prvý pohľad. Všetko však bude objasnené už zajtra podvečer, a tak sa zrejme máme skutočne na čo tešiť.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Nové fotografie Google Pixel 3 XL nájdeného na zadnom sedadle auta služby Lyft

Aktualizované 4.9.2018 10:00

To, že prototypy chystaných smartfónov Google Pixel 3 a 3 XL testuje viacero ľudí v rôznych krajinách, je známa vec. Jeden z nich si teraz model Google Pixel 3 XL zabudol v aute taxi-služby Lyft (konkurent Uberu). To si všimol vodič auta, ktorý ešte pred vrátením smartfónu majiteľovi stihol urobiť pár fotografii chystanej novinky. Tá by mala priniesť 6,7 palcový displej s rozlíšením 2960 × 1440 pixelov, procesor Snapdragon 845, 12,2 megapixelový fotoaparát, duálnu 8 megapixelovú selfie kameru a batériu o kapacite 3430 mAh.

Uniknuté fotografie menšieho modelu Google Pixel 3

Aktualizované 31.8.2018 16:00

Po mnohých únikoch fotografií a videí väčšieho modelu Google Pixel 3 XL sa teraz na internete objavili fotografie toho menšieho – Google Pixel 3. Tie potvrdzujú, že jeho displej nebude mať narozdiel od súrodenca výrez v displeji. Na zadnej strane nájdeme snímač odtlačkov prstov a fotoaparát s jedným snímačom. Podľa špekulácií by mal Google Pixel 3 mať batériu o kapacite 2915 mAh, 8 MPix duálnu “selfie” kameru, 5,5 palcový displej s rozlíšením 2160 x 1080 pixelov a podporou HDR, procesor Qualcomm Snapdragon 845, 4 GB RAM a 64 GB vnútornej pamäte.

Nové “unboxing” video | Google Pixel 3 XL

Aktualizované 25.8. 2018 12:00

Zdá sa, že predprodukčnú vzorku Google Pixel 3 XL má už v zahraničí skoro každý. Nedávno ju neznámy človek ponúkal na čiernom trhu za 2000 dolárov a včera zverejnil ruský bloger ďalšie video s rozbaľovaním balenia Google Pixel 3 XL. Ako sme už v minulých videách a fotografiách videli, v balení sa nachádza okrem telefónu a manuálu aj nabíjací EU adaptér, USB-C kábel, slúchadla s USB-C konektorom, redukcia na 3,5 mm jack aj USB typu A.

Aktualizované 24.8 15:00

Server MobileReview mal možnosť otestovať predprodukčný model bieleho Google Pixel 3 XL a podelil sa o jeho fotografie za denného svetla bok po boku Huawei P20 Pro a Samsungu Galaxy Note 9. Na snímkoch môžeme vidieť, že výrez v displeji pôjde softvérovo schovať.

Na ďalších fotografiách vidieť Google Pixel 3 XL v interiéri vrátane obsahu jeho balenia.

Server nezabudol ani na screenshoty prostredia čistého systému Android v novinke.

Ako posledné pridáva server snímky z fotoaparátu a porovnáva ich so snímkami z fotoaparátov Huawei P20 Pro a Samsung Galaxy Note 9.

Google Pixel 3 XL
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy Note 9
Google Pixel 3 XL
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy Note 9
Google Pixel 3 XL
Huawei P20 Pro
Samsung Galaxy Note 9

Aktualizované 23.8 9:00

Behom posledných 24 hodín sa vďaka ruským blogerom objavili na internete vacere detailne fotografie chystaného modeli Google Pixel 3 XL. Fotografie na twitter účte Valentina Petuhova nám dokonca ukazujú spustený smartfón s ruskojazyčným menu.

Na ďalších fotografiách je zaujímavé hlavne kompletne balenie Google Pixel 3 XL. Nájdeme v ňom nabíjací adaptér s káblom, slúchadla s koncovkou pre USB-C a redukciu USB-C na 3,5 mm jack kvôli absencii tohto audio výstupu u Pixelov od Googlu po vzore Applu.

Aktualizované 20.8 15:00

V Kanade sa minulý týždeň objavil ďalší prototyp modelu Google Pixel 3 XL. Web MobileSyrup  publikoval na svojom twitter účte fotografiu od svojho čitateľa, ktorý ju vyfotil vo hromadnej doprave kanadského mesta Toronto. Telefón je na nej v ochrannom obale, ale server MobileSyrup je podla širokého výrezu a spodnej brady presvedčený, že sa skutočne jedná o chystaný Google Pixel 3 XL.

Aktualizované 11.8 10:00

Google Pixel 3 XL sa objavil spustený na ďalšom videu

Ukrajinský bloger Ivan Luchkov zverejnil ďalšie video, kde môžeme vidieť spustený Google Pixel 3 XL a urobiť si predstavu, ako rýchlo na ňom pôjde systém Android. Bloger taktiež ukazuje telefón z každej strany a potvrdzuje niektoré špekulácie. Telefón by mal mať údajne až 6,7-palcový displej. Kapacita batérie by mala byť 3430 mAh, čo je prekvapivo menej ako u minulej generácie, ktorá mala kapacitu 3520 mAh. Zadný fotoaparát má opäť 12,2MPix snímač. Prekvapivo by sa vpredu podľa špecifikácií Antutu mali nachádzať až 3 snímače, všetky s rozlíšením 8,1 megapixelov, avšak na videu je vidieť iba dva. Google Pixel 3 XL by mal podporovať pokročilé rozpoznávanie tváre po vzore iPhone X.

Odhalené boli aj niektoré technické špecifikácie.
Balenie smartfónu Pixel 3 XL by malo obsahovať aj USB-C slúchatká.

Aktualizované 9.8 10:00

Unboxing video | Pixel 3 XL

Na portáli Youtube sa dnes objavilo údajne unboxing video Google Pixel 3 XL. V ňom môžete vidieť okrem samotného telefónu aj obsah krabice, s ktorou sa bude predávať. Nájdeme v nej manuál, nabíjací adaptér aj sluchátka vrátane redukcie, pretože telefóny Google Pixel nemajú tradičný 3,5 mm jack.

Fotografie | Pixel 3 XL

Na komunitnom webe XDA sa objavili živé fotografie jeho prototypu. Konkrétne sa jedná o tzv. EVT 1.0 jednotku, ktorá je prvým skompletizovaným testovacím vzorom. Finálny produkt sa teda môže ešte vizuálne líšiť, ale väčšie zmeny sa už asi nedajú očakávať.

Google Pixel 3 XL je na snímkoch v bielej variante a jeho telo pokrýva sklo z oboch strán. Boky by mali byť kovové. Na zadnej strane môžeme vidieť fotoaparát s jedným snímačom, čo je u top modelov v dobe duálnych fotoaparátov pomaly rarita.

Zaujímavejšia je predná strana, kde sa nachádza veľký výrez v displeji pre selfie kameru a senzory po vzore Apple iPhone X, a hlavne obrovská spodná brada. Google Pixel 3 XL by mal okrem veľkého OLED displeja disponovať aj 4 GB RAM, 128 GB vnútornej pamäte a procesorom Qualcomm Snapdragon 845.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Google Pixel 3 bude mať zrejme rovnakého výrobcu ako iPhony
Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...