Toto je dizajn série Google Pixel 9. Nápadne sa podobá na konkurenciu

Ešte na začiatku tohto roka unikli fotografie pripravovaného smartfónu Google Pixel 9 Pro. Hlavnou dizajnovou zmenou je nový “pilulkovitý” modulu s fotoaparátmi a vzhľad smartfónov sa má celkovo viac podobať na vlajkové lode konkurencie. Naznačujú tomu zaoblené hrany, plochý dizajn zadnej strany a nové umiestnenie tlačidiel. Informácie priniesla stránka Android Police.

Google Pixel 9 v znamení dizajnových zmien

Dnes, 14. mája, sa bude koná konferencia Google I/O 2024. Predmetom prezentácie môže byť aj poodhalenie série Google Pixel 9. Dizajn noviniek sa tak možno dozvieme aj po oficiálnej stránke. Zatiaľ nám je z anonymného ruského zdroja Rozetked známe, že do série budú patriť hneď štyri modely – Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL a Pixel 9 Fold, pričom názvy posledných dvoch smartfónov neboli potvrdené.

Séria Google Pixel 9 | Zdroj: Rozetked.me

Google Pixel 8

Google Pixel 9 bude niesť kódové označenie Tokay a nebude mu chýbať 6,24-palcová obrazovka a 12 GB RAM. Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL s kódovými názvami Caiman a Komoda prinesú displeje s uhlopriečkami 6,34 palcov a 6,73 palcov. K dispozícii bude až 16 GB RAM. Rozdiel vo veľkosti základného a “Pro” modelu už teda nebude tak markantný, ako v prípade predchodcov. Alebo lepšie povedané, nebude takmer žiaden, čo niekomu spraví radosť a niekomu zase nie.

Pixel 9 Pro a iPhone 15 Pro | Zdroj: Rozetked.me
Pixel 9 Pro XL a iPhone 15 Pro Max | Zdroj: Rozetked.me

Všetky novinky samozrejme budú využívať čipset Google Tensor G4 a 120 Hz AMOLED displeje. Od počiatku série Google Pixel 6 mali ďalšie generácie takmer rovnaký dizajn. Tento rok však príde zmena a modelový rad sa bude nápadnejšie podobať na konkurenciu, akou je napríklad iPhone, prípadne vlajkové lode od spoločnosti Samsung. Modul s fotoaparátmi bude mať “pilulkový” tvar a vyhotovený bude pravdepodobne z kovu. Mnohých teda poteší, že použitý materiál už nebude lesklý a náchylný na škrabance.

Pixel 9 a Pixel 9 Pro | Zdroj: Rozetked.me

Google Pixel 8 Pro

Pixel 9 príde s dvojicou snímačov na zadnej strane a Pixel 9 Pro spolu s Pixelom 9 Pro XL budú mať doplnkový teleobjektív. Prístup zo strany Google tak bude podobný, ako v prípade predošlých generácií. Všetky použité senzory majú údajne mať 50 MP rozlíšenie. Na ďalšie informácie si ešte budeme musieť počkať. To bolo to najpodstatnejšie, čo o modelovom rade Google Pixel 9 momentálne vieme.

Náš tip
Xiaomi chystá ohybné “véčko” Mix Flip. Poznáme základné parametre
Disqus Comments Loading...