Google Fotky sprístupnia AI funkcie aj neplatiacim používateľom. Má to však háčik

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Google Fotky tak ako iné služby spoločnosti Google, už dlhú dobu využívajú AI nástroje v súvislosti s editáciou fotografií. Doteraz však boli prístupné len pre platiacich používateľov alebo majiteľov nových Pixelov. Podľa informácií na blogu Googlu, sa to však teraz mení a prístup k nim získajú aj neplatiaci používatelia.

AI funkcie budú prístupné každému o mesiac

Jednou z AI funkcií je Magic Eraser(Magic Editor), ktorá bola v Google Fotkách implementovaná spolu s predstavením smartfónov Google Pixel 8 a Pixel 8 Pro. S pomocou generatívnej AI uľahčuje vykonávanie zložitých úprav fotografií, ako je zmena polohy objektu alebo zmena oblohy zo sivej na modrú, a to pár jednoduchými kliknutiami.

AI funkcie aplikácie Google Fotky | Zdroj: blog.google

Samozrejme Google Fotky ponúkajú aj ďalšie AI funkcie ako Photo Unblur a Portrait light, ktoré pomôžu vylepšiť fotografie bez profesionálnych znalosti úprav, odstrániť rušivé vplyvov na pozadí alebo zaostriť rozmazaný záber. Doteraz však tieto funkcie neboli prístupné každému.

Využívať ich mohli len majitelia smartfónov série Google Pixel 8 alebo používatelia, ktorí si platia predplatné Google One. Táto exkluzivita však evidentne skončila, pretože spoločnosť Google oznámila, že ich budú môcť využiť všetci používatelia Google Fotiek. Konkrétne by sa tak malo stať od 15. mája.

Nebude to bez obmedzení

Napriek tomu to však bude mať svoje obmedzenia. Používatelia aplikácie Google Fotiek pre operačné systémy Android a iOS budú môcť použiť funkciu Magic Editor iba 10-krát za mesiac. Ak by chceli prekročiť tento limit, budú buď potrebovať zariadenie Google Pixel alebo predplatné Google One (s predplatným úložiska 2 TB a viac).

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
Facebook Messenger vylepšuje zdieľanie multimédií

 

 

Disqus Comments Loading...