Samsung Galaxy S10 a Note 10: Android 11 dorazí až neskôr

Samsung Galaxy S10 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Samsung posunul termín príchodu beta verzie One UI 3.0 pre používateľov Galaxy S10 a Note 10, čo môže mať za následok neskorší príchod Androidu 11. Medzi problémy, ktoré za to vraj môžu je vybíjanie batérie a nestabilita systému. S touto informáciou prišiel portál AndroidAuthority.com.

Vysokopostavený manažér Samsungu požiadal používateľov, aby chvíľu počkali, pretože spoločnosť narazila na problémy pri vypúšťaní Androidu 11 pre Galaxy Note 10, pri testovanej vzorke v Južnej Kórei. Z jeho vyhlásení nie je zrejmé, aké konkrétne problémy môžu byť príčinou. Komunita používateľov sa však sťažovala na rýchle vybíjanie batérie a na pády aplikácií.

Samsung Galaxy S10 a Note 10 dostanú aktualizáciu neskôr

Presný termín vypustenia beta verzie Androidu 11 pre sériu Galaxy S10 a ďalšie modely s týmito problémami, nie je bližšie uvedený. Aktualizácia na One UI 3.0 prináša rôzne vylepšenia v porovnaní s predchádzajúcou verziou One UI 2.5. Ako napríklad modernizovaný panel s notifikáciami, možnosť zamknutia zariadenia pomocou dvojkliku na domovskej obrazovke a mnohé ďalšie.

Séria S10 a Note 10 prišla na trh s Androidom 9, a onedlho sa dočká stabilnej verzie Androidu 11. Tu však stále Samsung nekončí, práve naopak. Prisľúbená je trojročná podpora, a teda tieto zariadenia sa dočkajú aj Androidu 12 na prelome rokov 2021 a 2022.

Android 11 pripravujú aj ostatní výrobcovia. Pixel zariadenia ju dostali už pred pár mesiacmi. Zariadenia OnePlus vždy patria medzi prvých výrobcov. V blízkej budúcnosti môžeme očakávať, že sa pridajú aj ďalšie značky.

 

Náš tip
Samsung Galaxy A70 dostáva v Európe nadstavbu One UI 2.5
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...