DISKUSIA | CES 2015 – ktorý produkt vás zaujal najviac?

Podujatie CES 2015 je už v podstate za nami a tak, ako každý rok, aj teraz bolo predstavené množstvo zaujímavých technologických noviniek. Výstava sa konala tradične v Las Vegas, kde v úvodných dňoch nového roka prilákala technologických nadšencov a žurnalistov z celého sveta. Všetci boli zvedaví na to, s akými zaujímavosťami sa budú prezentovať spoločnosti. V roku 2015 bude totiž extrémne náročné zaujať zákazníkov, ktorí majú k dispozícii obrovský trh technologických produktov. CES 2015 však načrtol, že v tomto roku sa máme rozhodne na čo tešiť.

Náš tip
Všetko z CES 2015 na jednom mieste!

Oproti minulým ročníkom vyzeralo podujatie CES 2015 trochu inak. V predchádzajúcich rokoch sa pozornosť väčšiny fanúšikov upriamovala na populárne mobilné zariadenia, ktoré zožali spravidla najviac úspechu. Aj tento rok bolo predstavených niekoľko zaujímavých smartfónov a tabletov. Za zmienku stojí rozhodne LG G Flex 2, ktorý ide v šľapajách svojho predchodcu. Ponúkne 5,5-palcový zahnutý displej, zadný kryt, ktorý sa po poškriabaní sám obnoví a nájdeme tu aj novinku v podobe 64-bitového procesoru Snapdragon 810.

Zaujímavé telefóny predstavili aj ďalší výrobcovia. HTC ponúka smartfón nižšej triedy Desire 320 a Desire 826, ktorý zaujme o čosi náročnejších zákazníkov. Novinka Xiaomi Redmi 2 je už klasicky dostupným smartfónom, ktorý zaujme pomerom cena/výkon. Nové smartfóny predstavili aj spoločnosti Acer, Alcatel, ale veľa pozornosti si zaslúžil aj smartfón Lenovo Vibe X2 Pro. Zabudnúť nesmieme ani na ASUS Zenfone 2, ktorý je prvým smartfónom so 4 GB pamäte RAM.

Tento rok sa ale niesol aj v znamení iných technologických noviniek, ktorými neboli nevyhnutne tablety či smartfóny. V Las Vegas sa prezentovalo aj niekoľko automobiliek, ktorých cieľom do budúcnosti je priniesť autá, ktoré nepotrebujú šoféra, alebo infotainment systém s OS Android Auto. Dočkali sme sa aj niekoľkých zaujímavých nositeľných zariadení. Štýlové hodinky predstavili Alcatel, Sony ale aj Garmin. Inteligentnými náramkami zasa zaujali spoločnosti Lenovo a Misfit.

Množstvo pozornosti si ale zaslúžili aj viaceré technologické zariadenia, ktoré prepájajú inteligentné technológie a každodenný život. Na CES 2015 boli predstavené inteligentné pedále pre bicykel, inteligentnú žiarovku či zariadenie, ktoré automaticky polieva vaše kvety.

V skratke povedané, CES 2015 bol skutočne bohatý na novinky zo sveta technológií. Na svoje si určite prišli fanúšikovia smartfónov, no aj tí používatelia, ktorí hľadajú stále nové technológie pre využitie v každodennom živote. Všetko nasvedčuje tomu, že práve tzv. “Internet vecí” sa v budúcnosti stane cieľom výrobcov technologických zariadení. V obrovskom množstve predstavených noviniek si zrejme každý nájde svojho favorita, a tak sa vás, milí čitatelia, pýtame – ktorý produkt z CES 2015 vás oslovil najviac? Ide o niektorý zo smartfónov, inteligentných hodiniek, či niečo celkom iné? Dajte nám v diskusii pod článkom vedieť, ako hodnotíte CES 2015 vy. Podeliť sa s nami môžete aj o to, či vám na výstave niečo chýbalo, resp. čo je podľa vás najväčším sklamaním.

 Loading ...
Disqus Comments Loading...