Ďalšie Xiaomi modely dostávajú update na HyperOS. Čo prinesie?

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Xiaomi je výrobcom, ktorý posiela aktualizácie svojho systému aj na staršie zariadenia, nielen na nové smartfóny alebo vlajkové lode. Preto nebolo žiadnym prekvapením, keď update s vlastným systémom HyperOS dorazil začiatkom roka na Xiaomi 12T či dokonca sériu Redmi Note 11, ktorá prišla na trh v roku 2022. Tentokrát sa však dočkala ďalšia vlajková séria, informuje Gizmochina.

Podľa plánu Xiaomi začalo distribuovať aktualizáciu HyperOS pre sériu Mi 11, vrátane modelov Mi 11, Mi 11 Pro a Mi 11 Ultra. Aktualizácia má názov 1.0.2.0.UKACNXM a jej veľkosť je pomerne veľká, až 5,3 GB. Pred inštaláciou sa tak uistite, že ste pripojení k stabilnej sieti Wi-Fi, pretože môže spotrebovať značnú časť vašich dát. Súčasťou aktualizácie je aj najnovšia bezpečnostná záplata z apríla pre zvýšenú ochranu.

Najdôležitejšie je, že aktualizácia prináša aj Android 14, nie Android 13, ktorý sa očakával, pretože málokedy takéto veľké zmeny prichádzajú spolu. Taktiež vieme, že nejde o verejné vydanie pre úplne celú verejnosť. Xiaomi momentálne obmedzuje aktualizáciu len na interných testerov, pravdepodobne aby posúdilo fungovanie a odstránilo akékoľvek chyby predtým, ako k nej získa prístup širšia základňa užívateľov.

Čo aktualizácia prináša?

HyperOS nahrádza v smartfónoch a tabletoch Xiaomi známu nadstavbu MIUI. Je však odľahčenejšou verziou, ktorá je schopná bežať aj na jednoduchých zariadeniach vrátane produktov IoT, smart hodiniek, televízorov, reproduktorov a podobne. Platforma vie dokonca komunikovať aj s automobilmi cez rozhranie Xiaomi Car. HyperOS je podľa výrobcu rýchlejší systém než čistý Android.

Xiaomi Mi 11 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Okrem toho však používateľom prinesie napríklad nové dizajny aplikácií a rozhrania, presnejšie notifikácie, lepšie prispôsobené farebné schémy, vylepšené pohybové systémy, zvýšenie bezpečnosti zariadení, presnejšie a rýchlejšie zavádzanie zmien, a v neposlednom rade lepšiu komunikáciu medzi systémovými a nesystémovými aplikáciami.

Aktualizácie konkurencie

V poslednom období posiela na svoje zariadenia aktualizácie aj Samsung.  Niektoré modely dostanú prostredie One UI 6.1 s prvkami umelej inteligencie. Pred nedávnom spustil aktualizácie aj Google pre svoje Pixely.

Náš tip
OnePlus má problém. 4000 obchodov ukončí predaj jeho produktov
Disqus Comments Loading...