Android Auto hlási 100 miliónov stiahnutí, na Slovensku stále nie je dostupné

Inteligentnejšími sa za posledné roky nestali len naše telefóny, ale aj naše autá. Tie dnes dokážu urobiť množstvo vecí, o ktorých sa nám v minulosti ani len nesnívalo. Jednou z nich je napríklad pokročilá komunikácia so systémom Android. A to práve vďaka funkcii Android Auto.

Podľa portálu Android Police zaznamenala aplikácia Android Auto 100 miliónov stiahnutí v obchode Google Play. Pridáva sa tak k ďalším aplikáciám priamo od Googlu, ktoré tento míľnik už dosiahli. Ide napríklad o YouTube Music, Google Home, Google Pay a podobne. Potom tu máme aplikácie ako Gmail, ktoré majú stiahnutí podstatne viac. Je to aj z dôvodu, že vo väčšine smartfónov sú už predinštalované.

Android Auto na Slovensku

Android Auto, žiaľ, na Slovensku oficiálne dostupné nie je. To nám však nebráni v tom, aby sme ho mohli plnohodnotne používať. Stačí len vedieť, ako na to. Podrobnému návodu pre Android Auto, ako a odkiaľ aplikáciu stiahnuť a tiež ako ju nastaviť, sme sa už venovali.

Službe Android Auto dávame dostatok priestoru aj na našom webe. Pravidelne ju testujeme s najnovšími automobilmi rôznych značiek a prinášame vám naše pocity z používania:

Android Auto sa stále zlepšuje. Napríklad v auguste minulého roka dostala služba nové rozhranie a tiež aj tmavý režim. Niektorí používatelia dokonca hlásia, že môžu aplikáciu stiahnuť a nainštalovať priamo z obchodu Google Play aj na Slovensku. Pravdepodobne ide o nejakú systémovú chybu, pretože by to nemalo byť možné. Zástupcov spoločnosti Google sme sa na to samozrejme opýtali a potvrdili, že na Slovensku oficiálne aplikáciu stiahnuť nevieme.

Ahojte, Android Auto nie je a nebude v blízkej budúcnosti dostupné na Slovensku. Stále platí, že aplikácia je v tomto regióne nedostupná.

Disqus Comments Loading...