Aktualizácia na Android 14 s HyperOS dostupná pre obľúbený model Redmi

Xiaomi je výrobcom, ktorý posiela aktualizácie svojho systému aj na staršie zariadenie, nielen na nové smartfóny alebo vlajkové lode. Preto nebolo žiadnym prekvapením, keď update s vlastným systémom HyperOS dorazil začiatkom roka na Xiaomi 12T či dokonca sériu Redmi Note 11, ktorá prišla na trh v roku 2022.

Prečítajte si:

Koncom februára sme vás informovali o plánovanom sprístupnení HyperOS pre množstvo ďalších smartfónov a tabletov z portfólia Xiaomi. Celý zoznam si môžete pozrieť v tomto článku. Presné dátumy tam síce nenájdete, výrobca v tom čase spomínal len prvý polrok 2024. A to plní.

Najnovším modelom, ktorého majitelia už môžu sťahovať Android 14 s prostredím HyperOS, je Redmi Note 13 Pro 5G. Upozornil na to web svetandroida.cz. Telefón patrí do série Redmi Note 13, do ktorej patrí až päť rôznych modelov. Prvým z tohto radu, pre ktorý Xiaomi sprístupnilo aktualizáciu, je Redmi Note 13 Pro 5G so slušnou výbavou a dostupnou cenovkou hlboko pod 400 eur.

HyperOS nahrádza v smartfónoch a tabletoch Xiaomi známu nadstavbu MIUI. Je však odľahčenejšou verziou, ktorá je schopná bežať aj na jednoduchých zariadeniach vrátane produktov IoT, smart hodiniek, televízorov, reproduktorov a podobne.

Platforma vie dokonca komunikovať aj s automobilmi cez rozhranie Xiaomi Car. HyperOS je podľa výrobcu rýchlejší systém než čistý Android. V mobilnom zariadení zaberá 8,75 GB priestoru a prináša aj dve nové technológie – HyperConnect pre konektivitu a HyperMind pre ovládanie smart domácnosti.

V poslednom období posiela na svoje zariadenia aktualizácie aj Samsung.  Niektoré modely dostanú prostredie One UI 6.1 s prvkami umelej inteligencie.

Náš tip
One UI 6.1 prináša nové gesto na prebudenie digitálneho asistenta
Disqus Comments Loading...